آنچه در این مقاله می خوانید:

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز

احتمالا برای شما پیش آمده است که در بعضی از دستگاه های دیجیتال مانند تلفن و یا مودم اینترنتی خود، با اعداد و ارقام 2.4GHz و 5GHz مواجه شده باشید و احتمالا نمیدانید این اعداد به چه معناست و تفاوت این دو پهنای باند در چیست. برای اطلاع بیشتر و دقیق تر در رابطه با این دو عبارت میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید تا به پاسخ سوال هایتان برسید با ما در ادامه مقاله تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز همراه باشید.

 

توضحیاتی از باند فرکانس مودم :

در ابتدا بهتر است در مورد باندهای فرکانسی اطلاعاتی داشته باشیم . باندهای فرکانسی، امواج رادیوای گسترده ای هستند که از آن ها جهت انتقال داده ها در ارتباطات وایرلسی استفاده می شود و هرچقدر که فرکانس بالاتر باشد سرعت انتقال دیتا نیز بالاتر میرود و بالعکس هرچقدر فرکانس اموج کمتر باشد سرعت انتقال داده نیز کاهش می باید.

 

استاندارد Wi-Fi چگونه است:

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا شما را با استاندارد های Wi-Fi آشنا کنیم. همانطور که میدانید وای‌فای یک روش اتصال به اینترنت است. اتصال به اینترنت به کمک وای‌فای به وسیله امواج صوتی انجام می شود. این روش اتصال به اینترنت دارای استانداردهایی به نام IEEE Standards است که در دستگاه‌های مختلفی از جمله لپتاپ، تبلت و تلفن هوشمند برای اتصال به وای‌فای، استفاده می‌شود.

به طور کلی، تمام دستگاه‌های دیجیتال از یک استاندارد وای‌فای با نام IEEE 802.11 استفاده می‌کنند که این استاندارد دارای زیرمجموعه‌هایی است که این زیرمجموعه‌ها با گذاشتن یک عدد بعد از 802.11 نشان داده می‌شوند. برای مثال در انواع مودم‌ها دو استاندارد 802.11n و 802.11ac بیشترین استفاده توسط کاربران را دارند. لازم به ذکر است که هر کدام از این استانداردها کیفیت و ویژگی های مخصوص به خود را دارند.

 


 

بیشتر بخوانید: آشنایی با تکنولوژی های Wi-Fi

 


 

استاندارهای وای‌فای چه ضرورتی دارد:

با مطالعه مطالب بالا متوجه شدید که استاندار های Wi-Fi شما برای انتقال اطلاعات چه سرعتی دارد و دارای چه محدوده پوششی است. در حقیقت شبکه وای‌فای برای انتقال اطلاعات و دیتا از امواج رادیویی کمک میگیرند و در استانداردهای گوناگون خود از فرکانس‌های رادیویی مختلفی استفاده می‌کند. درنتیجه مسئله شبکه بی‌سیم با باند فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی بیان می‌شود در اینجا بهتر است تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز را بدانیم. با ما در این مقاله همراه باشید تا شما را با هر یک از این موارد و تفاوت‌هایشان آشنا کنیم.

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز

پهنای باند 2.4 گیگاهرتز:

پهنای باند 2.4 گیگاهرتز یک فرکانس رادیویی است که در دستگاه های دیجیتالی گوناگون مانند تلفن های بیسیم، مودم و حتی ماکروویو ها مورد استفاده قرار میگیرد. بهتر است بدانید در مودم ها فرکانس های مختلف دیگری نیز استفاده میشوند. از ویژگی های باند 2.4GHz میتوانیم به طول موج بالا که سبب میشود پوشش دهی بهتری داشته باشد و به آسانی امواج از اجسام و دیوار ها عبور میکند.

این پهنای باند در شبکه های Wi-Fi قابلیت سرعتی حدود 450 و یا 600 مگابایت برثانیه جهت انتقال داده را دارد. به طور کلی در مودم هایی که دارای استاندارد 802.11b/g/n هستند از فرکانس 2.4 گیگاهرتزی استفاده میشود و حداکثر سرعتی که یک مودم بر روی این فرکانس میتواند داشته باشد حدود 600 مگاهرتز بر ثانیه است.

از مزایا و معایب پهنای باند 2.4 گیگاهرتزی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • فرکانس 4GHz منطقه تحت پوشش بزرگتری دارد
  • فرکانس 4GHz در نفوذ به اجسام جامد بهتر است
  • فرکانس 4GHz از سرعت داده کمتری برخودار است.
  • فرکانس های 2.4 گیگاهرتزی بیشتر مستعد تداخل هستند.

 

پهنای باند 5گیگاهرتز:

پهنای باند 5 یا فرکانس 5 گیگاهرتز با استاندارد بیسیم 802.11ac به دنیای تجهیزات شبکه به خصوص تجهیزات اکتیو مانند مودم وارد شد. این فرکانس دارای طول موج کمتری نسبت 2.4GHz است که همین موضوع سبب شده تا برای محیط های کوچک تر مناسب باشد. در ادامه باید بگوییم که این پهنای باند نمیتواند به خوبی از موانع سختی مانند اجسام و دیوار عبور کند.

بنابراین پوشش دهی خوبی در فضاهای سر پوشیده و بسته ندارد. اما در عوض قابلیت اتصال پایدار و سرعت بالا را برای شما فراهم میکند. در فرکانس 5گیگاهرتزی میزان سرعت انتقال داده به 1300 مگابیت برثانیه است. در نتیجه کاربران میتوانند اطلاعات را در مودم های جدید در باند 5گیگاهرتز را با سرعت بالاتری انتقال بدهد.

همچنین از مزایا و معایب پهنای باند 5 گیگاهرتزی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • فرکانس 5 گیگاهرتز از نرخ داده بالاتری برخوردار است.
  • امواج و فرکانس های 5 گیگاهرتزی کمتر مستعد تداخل هستند
  • معمولا دستگاه های کمتری از این فرکانس استفاده می کنند
  • فرکانس 5 گیگاهرتز از منطقه تحت پوشش کوچکتری برخوردار است.
  • در نفوذ به اجسام جامد بدتر است.

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 مگاهرتز:

تا اینجای مقاله به طور کلی با استاندارهای وای‌فای و باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز آشنا شدید اما در این قسمت به طور کامل تفاوت باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز را برای شما توضیح خواهیم داد.

  • تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز از لحاظ پوشش محدوده

همان طور که در مطالب بالاتر خواندید یکی از مهم ترین تفاوت‌های بین دو فرکانس بی‌سیم ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز در محدوده‌ای است که آن را پوشش می‌دهد. مودم‌هایی که دارای فرکانس 2.4 گیگاهرتزی هستند قابلیت این را دارند تا محدوده گسترده‌تری را پوشش دهند و سیگنال را در فضای محیطی بیشتری ارسال کنند چرا که می‌توانند از موانع سخت مانند دیوار عبور و اجسام سخت عبور کنند.

با این حال فرکانس 5 گیگاهرتزی قدرت کم‌تری برای عبور از اشیا دارد ولی در فضای بسته عملکرد بهتری را نسبت به فضای باز دارند. پس دقت داشته باشید که درست است که وای‌فای ۵ جدیدتر است و عدد بالاتری دارد ولی این دلیلی بر برد بیشتر این وای‌فای از باند ۲.۴ گیگاهرتز نیست.

  • تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز از لحاظ سرعت انتقال دیتا

از دیگر تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز مربوط به سرعت منتقل کردن اطلاعات و پایدار بودن در اتصال اینترنت است. در این مورد مودم‌هایی که روی فرکانس ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند عملکرد بهتری دارند. همان‌ طور که خواندید مودم ۵ گیگاهرتز دیتا را با سرعت تقریباً ۱۳۰۰ مگابیت بر ثانیه منتقل می‌کند که تقریباً سرعتی دو برابر نسبت به مودم‌های ۲.۴ گیگاهرتز دارد. فرکانس ۵ گیگاهرتز از نظر پایداری سیگنال و ارتباط عملکردی نیز بهتر از باند ۲.۴ گیگاهرتز است.

به طور کلی می‌توان گفت مودم‌هایی که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز کار می‌کنند دارای برد سیگنال بیشتری هستند و حتی در زمانی که از مودم فاصله می‌گیرید هم قدرت سیگنال بیشتری دارند. اما مودم‌هایی که روی فرکانس ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند دارای سرعت بیشتری هستند پس برای دیدن لایوها و بازی‌های آنلاین عملکرد بهتری دارند البته که باید به اندازه کافی به مودم نزدیک باشید تا از عملکرد خوب آن لذت ببرید.

  • تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز از نظر هزینه

و در آخر باید دقت کنید که هزینه اکسس پوینت‌هایی که از فرکانس 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند، بیشتر از اکسس پوینت‌هایی است که از 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند. چرا که 5 گیگاهرتز در بازار جدیدتر است. همچنین، بسیاری از دستگاه‌های 5 گیگاهرتزی از رادیوهای 2.4 گیگاهرتزی نیز پشتیبانی می‌کنند.

 


 

بیشتر بدانید:تفاوت میان فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتزی

 


 

پهنای باند 2.4 بهتر است یا 5 مگاهرتز:

در ابتدا باید در رابطه با اینکه هر چه عدد بزرگتر باشد لزوما به این معنی نیست که بهتر است. اولین نکته‌ای که قبلا در موضوعات بالا هم در موردش صحبت کردم این است که عدد بزرگتر لزوما به معنی بهتر بودن و برتر بودن در تمامی زمینه‌ها نیست. فرکانس 5GHz دارای مزیت هایی است که در کنارش محدودیت‌هایی هم دارد و در نتیجه روش درست استفاده از آن این است که تا جای ممکن از مزیت‌هاش استفاده کنیم و مشکلات مربوط به محدودیت‌هایش را کاهش دهیم. فرکانس 2.4GHz نسبت فرکانس 5GHz خیلی شایع است و در خیلی از وسایل مختلف از آن استفاده میشود.

برای مثال در تلفن‌های بی سیم خونگی، تا مایکروفر و… و از همه مهمتر، مودم های همسایگان معمولا 2.4GHz هستند. همین شلوغی فرکانسی، سبب میشود که وای فای شما نتواند به خوبی عمل کند و حتی اگه قصد داشته باشید که کانال وای فای خود را تغییر بدهید، کانال خالی را انتخاب نکنید. و لی فرکانس 5GHz این مشکل رو ندارد.

یعنی نه با وسایل خونگی تداخل پیدا می‌کنه و نه با همسایگان محترم. پس تا اینجای کار، در صورتیکه توی محیطی هستید که مورد هجوم وای فای‌ها قرار گرفتید، فرکانس 5GHz ممکن است مشکل رو برطرف کند و برای شما مناسب تر است.

تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز

تغییر فرکانس تفاوت پهنای باند 2.4 و 5 گیگاهرتز:

با توجه به تفاوت فرکانس 2.4 با 5 گیگاهرتز در Wi-Fi، چه فرکانس 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز را انتخاب کنید، باید مطمئن شوید که بی سیم شما روی مودم یا روتر شما فعال است و برای استفاده از همان فرکانس تنظیم شده است. مدل خاص روتر خود را برای سازگاری و قابلیت‌های فرکانس بررسی کنید.

با یک روتر دو بانده، می توانید آن را طوری تنظیم کنید که در هر دو فرکانس به طور همزمان ارسال شود. در این مورد، شما معمولاً دو شبکه (SSID) دارید که در لیست شبکه شما ظاهر می‌شوند، با نام‌های یکسان به جز «5G» یا «2.4G» در پایان. سپس می توانید انتخاب کنید که هر دستگاه جداگانه به هر یک از شبکه ها متصل شود.

در اکثر مودم های جدیدتر، همچنین راهی برای یافتن بهترین کانال وای فای برای محیط خود و سپس تغییر کانال در صورت نیاز در تنظیمات بی سیم مودم وجود دارد. به این ترتیب می توانید از قابلیت های مختلف وای فای 2.4 گیگاهرتز در مقابل 5 گیگاهرتز نهایت استفاده را ببرید.

خرید انواع مودم فیبر نوری از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه با گارانتی معتبر 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: