کابل فیبر نوری یکی از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه است، تکنولوژی فیبرنوری که امروزه مورد استقبال کاربران، سازمان ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ قرار گرفته، به سرعت در حال پیشرفت است. تجهیزات فیبر نوری دارای تنوع زیادی هستند که می توان به پچ کورد فیبرنوری، پچ پنل فیبرنوری، ماژول فیبرنوری، کابل فیبرنوری نگزنس و سایر لوازم جانبی فیبرنوری اشاره کرد که در بازار تجهیزات شبکه به فروش می رسند.
گاها در برخی شرایط، مشکلاتی برای کابل فیبر نوری شما به وجود می آید که ممکن است نیاز به تعمیر داشته باشد، در ادامه نکاتی در مورد نحوه تعمیر کابل فیبرنوری را در اختیارتان قرار می دهیم. با توجه به بالا بودن قیمت تجهیزات، ما در این مقاله قصد داریم به شما توضیح دهیم که اگر کابل فیبر نوری شما بر حسب اتفاق بریده شد و با قطعی کابل فیبرنوری مواجه شدید، چگونه شبکه خود را راه اندازی کنید؛ پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشد.
چگونه کابل فیبر نوری بریده شده را تعمیر کنیم:
برای پاسخ به سوال “چگونه کابل فیبر نوری بریده شده را تعمیر کنیم ” باید گفت؛ اگر یک کابل فیبرنوری بریده شده و یا آسیب دیده است می توانید آن را به طور موقت استفاده کرده و کار شبکه خود را راه بیندازید و همچنین می توانید سرعت کابل را با ابزار مناسب تعمیر کنید. ما در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چگونه یک کابل فیبرنوری برش خورده و یا قطعی کابل فیبرنوری را با یک برش دهنده فیبرنوری و یک چین کننده فیبرنوری به هم متصل و تعمیر کنید. این آموزش ها همراه با تصویر بوده تا بهتر بتوانید مطالب را درک کنید.
چیزی که باید بدانید، این است؛ سری های فرسوده یا آسیب دیده کابل را جدا کنید. پوشش پلاستیکی را از انتهای بریده شده، جدا کرده تا زمانی که سیم کافی برای قرار گرفتن در یک ترمینال فلزی در معرض دید قرار گیرد.
انتهای جدا شده را در پایانه های فلزی قرار دهید، سپس پایانه ها را با استفاده از فیبرنوری کریپر کنید. از یک کانکتور داخلی برای اتصال پایانه های فلزی چین دار استفاده کنید، سپس پوشش پلاستیکی کانکتور داخلی را در جای خود اضافه کنید.
انتهای بریده شده را از نظر آسیب بررسی کنید و به هر انتهای بریده شده کابل نگاه کنید و ببینید آیا پارگی در پوشش بیرونی یا فیبرهای نوری در معرض و فرسوده وجود دارد یا خیر. این به شما این امکان را می دهد تا قبل از اینکه آنها را دوباره به هم وصل کنید، تعیین کنید که کجا باید انتهای کابل را برش دهید.
توجه داشته باشید که کابلهای فیبر نوری معمولاً دارای پوشش بیرونی نارنجی یا قهوهای هستند که به شما امکان میدهد زمانی که بخشی از بستهای از کابلهای مختلف هستند، آنها را شناسایی کنید.
هر گونه آسیب ناشی از انتهای بریده شده کابل را با یک برش دهنده فیبر نوری برش دهید. انتهای کابل را در فک های یک برش فیبر نوری قرار دهید تا کابل را درست زیر هر آسیبی برش دهند. دسته های ابزار را آنقدر فشار دهید که تا انتها کابل را قطع کند و انتهای آسیب دیده از بین برود. این کار را برای انتهای دیگر کابل فیبر نوری تکرار کنید.
این کار به شما انتهای تمیز و سالم کابل فیبر نوری را می دهد که می توان آن را به هم متصل کرد تا دوباره کار کند. اگر کابل فیبر نوری شما قبلاً دارای برش های تمیز بوده و انتهای آن آسیبی ندیده است، لازم نیست دوباره کابل را ببرید.
نکته: اگر با قطعی کابل فیبرنوری مواجه هستید و یا کابل فیبر نوری آسیب دیده یا شکسته دارید که تا آخر قطع نشده است، برای تعمیر کابل فیبرنوری می توانید قسمت آسیب دیده را جدا کنید، سپس بقیه مراحل مشابه را دنبال کنید تا انتهای برش خورده را دوباره به هم وصل کنید.
انتهای بریده شده را بردارید تا سیم به اندازه کافی در یک ترمینال فلزی قرار گیرد. یک سر بریده کابل را در کنار ترمینال فلزی نگه دارید تا ببینید چه مقدار از پوشش کابل را باید جدا کنید. انتهای بریده شده را تا اندازه سر نوار در پانچ فیبرنوری قرار دهید، سپس دستههای استریپر را فشار دهید و کابل را بیرون بکشید تا پوشش بیرونی آن جدا شود. این کار را برای انتهای دیگر کابل تکرار کنید. ترمینال فلزی یک قطعه فلزی گرد است که می توانید آن را روی انتهای کابل فیبر نوری بریده شده بچسبانید تا آنها را به هم متصل کنید.
انتهای جدا شده را در پایانه های فلزی قرار دهید. انتهای کابل فیبر نوری را یک برش داده و تا انتها داخل یک ترمینال فلزی بکشید تا جایی که دیگر جلوتر نرود و بتوانید انتهای کابل را در سمت دیگر ترمینال ببینید. این کار را برای قسمت دیگر قطع شده و انتهای کابل تکرار کنید. اگر نمی توانید کابل فیبرنوری را تا انتها وارد ترمینال کنید، کمی بیشتر از پوشش بیرونی را جدا کنید تا زمانی که بتوانید.
پایانه های فلزی را روی انتهای کابل قرار داده سپس این پایانه های فلزی را تا انتها داخل یک سیم پیچ فیبرنوری قرار دهید. دستگیره های پیچ کننده را فشار دهید تا ترمینال روی کابل فشرده شود. این کار را برای پایانه فلزی دیگر در انتهای دیگر کابل تکرار کنید. این ترمینال های فلزی را به طور ایمن به انتهای بریده شده کابل متصل می کند، بنابراین می توان از آنها برای اتصال مجدد کابل به یکدیگر استفاده کرد.
پایانه های فلزی چین خورده را در یک رابط داخلی بلغزانید. یکی از پایانه های فلزی چین خورده را تا انتها به سوراخ یک طرف کانکتور داخلی فشار دهید تا زمانی که صدای کلیک را بشنوید. این کار را برای ترمینال فلزی چین خورده در انتهای دیگر کابل تکرار کنید.
یک کانکتور درون خطی یک جعبه پلاستیکی مستطیلی است که دارای یک سوراخ در دو طرف آن است که می توانید پایانه های فلزی را به داخل آن بلغزانید تا دو سر کابل فیبرنوری را به هم متصل کنید.
درپوش کانکتور درون خطی را در جای خود بچسبانید تا انتهای کابل به هم محکم شود. پوشش مستطیلی پلاستیکی را روی کانکتور داخلی فشار دهید. آن را تا انتها فشار دهید تا در جای خود بچسبد. این کار انتهای کابل فیبر نوری بریده شده را در داخل کانکتور داخلی نگه می دارد، بنابراین نمی توان آنها را بیرون کشید.
نکات مهم درباره تعمیر کابل فیبرنوری:
- از هیت شرینک استفاده کنید! اگر کابلها تا انتها از وسط قطع نشدهاند، مدار را خاموش کنید، مطمئن شوید مدار خاموش است، سپس مدار را قطع کنید، کابل را از وسط به پایان برسانید تا جدا شود و هیت شرینک خود را روی یک طرف آن بکشید.
- سپس، مطمئن شوید که هادی های شما قبل از اینکه دوباره به هم متصل شوند، رنگ به رنگ مطابقت داشته باشند. هیت شرینک را برگردانید و از یک تفنگ حرارتی استفاده کنید تا هیت شرینک چسبندگی خوب، محکم، هوابند و ضد آب در اطراف کابل ایجاد کند. در آن مرحله، می توانید مدار خود را دوباره انرژی دهید.
- همچنین دستگاهی به نام فیوژن اسپلایسر وجود دارد که انتهای کابل فیبر نوری برش خورده را با استفاده از گرما به یکدیگر متصل می کند، اما این دستگاه ها هزاران دلار هزینه دارند و برای کار با آنها به آموزش خاصی نیاز دارید، بنابراین برای تعمیر کابل فیبر نوری با برش عجیب و غریب عملی نیستند.
- همیشه از کاتر فیبر نوری برای برش کابل های فیبر نوری استفاده کنید وگرنه ممکن است به کابل آسیب بیشتری وارد کنید. به عنوان یک جایگزین، میتوانید از قیچیهای کولار استفاده کنید، که قیچیهایی با دقت بالا هستند که میتوانند به طور موثر کابل فیبر نوری را بدون آسیب رساندن به آن برش دهید. کابل فیبر نوری بسیار پیچیده است. قبل از برش مطمئن شوید که می دانید چه کاری انجام می دهید.
بیشتر بخوانید: تانوما چیست؛ هر آنچه درباره آن باید بدانید
عواملی که موجب قطع شدن کابل فیبرنوری می شود:
معمولا در سیم کشی ها مشکلاتی وجود دارد که قطعی، یکی از رایج ترین آن ها می باشد. کابل های فیبرنوری هم قاعدتا این مشکل را دارند. در ادامه برخی از مشکلات قطعی اتصال کابل فیبرنوری را بررسی می کنیم؛
- استرس جسمی، یکی از رایج ترین مشکلات در قطع شدن اتصالات است، معمولا زمانی رخ می دهد که یک وسیله سنگین بر روی کابل افتاده باشد و این عامل موجب سنگینی و آسیب به کابل شبکه می گردد.
- ضعیف بودن قدرت انتقال داده، گاهی برای شناسایی مشکل، باید مشکلات منابع ورودی را بررسی کنیم.
- اتصال دهنده ها یا کانکتورها در انتقال اطلاعات دچار آلوردگی شوند، که در نهایت موجب قطع شدن اتصالات می گردد و باید این اتصالات را بررسی کرده و آن ها را از مسیر انتقال حذف کنیم.
- دامنه کابل شبکه زیاد باشد باعث ایجاد مشکل در سیگنال ها می شود که این اتفاق به مرور زمان باعث به وجود آمدن طعی می گردد.
- بالا بودن تعداد اتصالات، یکی دیگر از عوامل است. زیرا سیگنال ها از یاد می روند و قدرت آن ها کم شده و در نتجه باعث قطعی می شوند. بنابراین باید اتصالات اضافی را حذف کرده و یا با بررسی کردن آنها، اتصالات جدید جایگزین کنیم.
- اختلال در سیستم موجب آلودگی کابل فیبرنوری می شود، قدرت انتقال را کاهش می دهد و به مرور باعث قطعی آن می شود.
- سیم کشی های ساختمان نیز گاهی می توانند قطعی به همراه داشته باشند.
- کابل فیبرنوری به پچ پنل مناسبی وصل نباشد در اتصال آن مشکلاتی به وجود می آید که موجب قطعی می شود.
- گرد و غبار و آلودگی در کابل ها گاهی منجر به قطعی اتصال می گردد.
- پایین بودن کیفیت کابل نیز موجب اختلال در اتصالات می شود.
- پایین بودن قدرت فرستنده مورد دیگری است که می توان آن را علت قطعی و اختلال در اتصالات دانست.
تشخیص قطعی کابل فیبرنوری و اتصالات آن:
برای حل مشکل قطع شدن اتصال، باید ابتدا منشا و علت آن را پیدا کنیم و سپس آن را برطرف کنیم و در نهایت برای اصلاح و تعمیر کابل فیبرنوری اقدامات لازم را انجام دهیم. روش های تشخیص قطعی کابل فیبرنوری مواد زیر است:
- تست از دست دادن سیگنال: برخی از دستگاه ها می توانند میزان سیگنال ورودی و خروجی مسیر را اندازه بگیرند که یکی از روش های تشخصی مشکل اتصالات می باشد.
- استفاده از میکروسکوپ فیبرنوری: این دستگاه می تواند حدود 200 برابر زوم داشته باشد و مشکلات را به خوبی تشخیص دهد. این دستگاه می تواند به خوبی خراش و آلودگی را تشخیص دهد.
- رفع قطعی کابل فیبرنوری توسط تیم متخصص: برای برطرف شد مشکل اتصالات در نهایت از متخصصین این حوزه کمک بگیرید که کارآمد ترین راه حل ممکن می باشد و همچنین می توانید تجهیزات اتصالات با کیفیتِ مورد نیاز خود را از فروشگاه اینترنتی مستر شبکه تهیه نمایید.
شما میتوانید انواع کابل فیبر نوری را از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران همره با گارانتی خریداری نمایید. |