آنچه در این مقاله می خوانید:

مودم های مخابراتی و انواع آن

انواع مودم های مخابراتی

درباره مودم های مخابراتی:

در دنیای امروز اینترنت نقش اساسی در زندگی افراد ایفا می کند به طوری که نقش آن در زندگی تک تک افراد کاملا مشهود است. اگر سرعت اینترنت کند و یا قطع شود ممکن است روز شما به کلی خراب شود و یا حتی کسب و کار شما متحمل ضرر سنگینی گردد. اما آیا تا به حال در رابطه با عملکرد اینترنت و اینکه چگونه اینترنت عمل می کند تفکر کرده اید؟

از روتر Wi-Fi گرفته تا دستگاه های تلفن همراه، مؤلفه هایی که شبکه خانگی شما را تشکیل می دهند همه با زبان های دیجیتالی مختلف صحبت می کنند، اما مودم شما مترجم است. مودم مخفف کلمه مدولاسیون یا تغییر شکل است که یک وسیله ارتباطی بوده و عملکردهای ورودی و خروجی را به طور همزمان انجام می دهد. در دهه 1960 مودم به عنوان راهی برای اتصال ترمینال به رایانه از طریق خطوط تلفن به وجود آمد.

یک سیستم کامپیوتری باید برای ارسال یا دریافت داده از طریق اتصال اینترنتی، مودم داشته باشد. به طور کلی وظیفه یک مودم مخابراتی ارسال داده از یک کامپیوتر و از طرف دیگر، دریافت آن توسط یک کامپیوتر دیگر است. مودم های مخابراتی برای ارتباط با ارائه دهنده خدمات اینترنت استفاده می شود، همچنین می تواند برای ارسال انتقال فکس نیز استفاده شود. عملکرد مودم ها به دو صورت انجام می شود:

1ـ Modulation: در ابتدا مودم اطلاعات را از کامپیوتر با فرمت دیجیتال دریافت می کند، سپس آن را به فرمت آنالوگ تبدیل کرده و از طریق خطوط تلفن آن را ارسال می کند، این فرایند را مدولاسیون می نامند.

2ـ Demodulation: پس از تغییر فرم دیتا از دیجیتال به آنالوگ حالا نوبت به تغییر حالت دیتا از آنالوگ به دیجیتال است زیرا کامپیوتر دریافت کننده فرمت دیجیتال را دریافت می کند. به این فرآیند دی مدولاسیون گفته می شود.

 

مزایای استفاده از مودم های مخابراتی:

مودم ها امروزه دستگاه های پرکاربردی هستند و بیشتر افراد به آن نیازمندند. از جمله مزایای آنها شامل :

1ـ اتصال بسیاری از دستگاه ها مانند تلفن های همراه ، لپ تاپ و غیره به یکدیگر.

2ـ فراهم کردن بهترین سیستم امنیتی برای ادارات و بخش های دیگر.

3ـ پیکربندی آسان

 

انواع مودم های مخابراتی:

1ـ مودم خارجی:

مودم خارجی از انواع مودم های مخابراتی است که از طریق کابل سریال به کامپیوتر متصل می شود. این دستگاه ها گران هستند اما برای شرکت های کوچک تا بزرگی که نیاز به اتصال اینترنت بدون هیچگونه قطعی دارند مناسب می باشند.

 

2ـ مودم داخلی:

مودم داخلی بسیار شبیه به مدار الکترونیکی است. این دستگاه بر روی مادربرد نصب می شود. اما به دلیل کندی سرعت بیشتر برای کامپیوترهای خانگی و یا مغازه های کوچک مناسب می باشند.

 

3ـ مودم بی سیم (Wireless):

این مودم ها امروزه بسیار محبوب هستند به طوری که از کامپیوترهای شخصی گرفته تا دفاتر اداری از آنها استفاده می نمایند. این مودم ها با استفاده از فرکانس های رادیویی و بدون استفاده از کابل، سرعت اینترنت قابل توجه ای را ارائه می نمایند.

 

4ـ مودم ISDN:

ISDN مخفف Integrated Services Digital Network بوده و این مودم کاملا دیجیتالی می باشد. ISDN را می توان در مادربرد نصب و یا از طریق کابل دقیقاً مانند یک مودم خارجی به بیرون متصل کرد. به عنوان یک خط تلفن دیجیتال به یک خط تلفن خاص نیاز دارد.

 

5ـ مودم DSL:

DSL مخفف Digital Subscriber Line بوده و این امکان را برای انتقال اطلاعات از خطوط تلفن معمولی فراهم می کند. مزیت این مودم این است که سرعت انتقال سریعتری نسبت به ISDN را فراهم می کند.

 

 مودم ADSL:

ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line بوده و سرعت دانلود این مودم ها نسبت به آپلود آن بسیار سریعتر می باشد و در واقع به خاطر سرعت دانلود آن مشهور شده است.

 

7ـ مودمSDSL :

SDSL مخفف Symmetric Digital Subscriber بوده و بسیار شبیه ADSL است اما سرعت انتقال داده را در هر دو جهت (بارگذاری ، بارگیری) فراهم می کند.

 

8ـ مودم کابلی:

مودم کابلی یک دستگاه پهنای باند است و در آن از کابل شبکه تلوزیون به جای کابل تلفن استفاده می شود.

 

9ـ مودم های ماهواره ای:

یکی دیگر از انواع مودم های مخابراتی، مودم های ماهواره ای است که یک فناوری گران است. نیازی به سیم یا هر اتصال تلفنی نیست. در این دستگاه از فناوری ماهواره ای برای ارسال یا دریافت داده استفاده می شود. این فناوری اتصال به اینترنت پر سرعت را می شناسد. این فناوری ماهواره ای بیش از حد برای پخش جریان پایین مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مقایسه ای، نسبت به DSL یا مودم کابل کمی کندتر است.

 

خرید مودم های مخابراتی:

همانطور که گفته شد انواع مودم های مخابراتی وجود دارد که توسط برندهای مختلف تولید می شود. از جمله کمپانی های معروف که در ساخت مودم های مخابراتی فعالیت دارند می توان به:

مودم های مخابراتی هواوی huawei مانند مودم مخابراتی هوآوی AR1833، مودم های مخابراتی آی تس itas مانند مودم آی تس G.SHDSL.BIS PAMSPAN 5012 4W ، مودم های مخابراتی پتون patton مانند مودم مخابراتی پتون مدل 2701، مودم های مخابراتی پروسند procond مانند مودم مخابراتی پروسند G.SHDSL.bis 5220H، مودم های مخابراتی تاینت tai net مانند مودم تاینت GNTU 764-102، مودم های مخابراتی تلبس tellabs و مودم های مخابراتی واتسون watson اشاره کرد که می توان بر اساس نیاز خود از هر کدام از کمپانی ها دستگاه مورد نظر خود را خریداری نمایید.

دیدگاهی در مورد “مودم های مخابراتی و انواع آن

  1. محمد حسین غفاری گفت:

    من یک مودم دارم که اینترنت فعال داره و یک اکسس پوینت که میخوام به عنوان ریپیتر از اون استفاده کنم اما رنج ای پی اکسس پوینت 192.168.0.254 هست و اینترنت متصل نمیشه باید چکار کنم؟

    1. جعفر گفت:

      خودت یه کارش کن . از این پستی که گذاشتی کلا ده تا کلمشو بلدم . مثل من . میخوام .دارم.هست.اینترنت . متصل .چکار کنم
      بقیشو نفهمیدم چی گفتی اصلا

      1. مهشید افخمی گفت:

        لطفا بفرمایید کدوم قسمت مقاله رو متوجه نشدید

  2. سارا گفت:

    مطلب خیلی خوبی بود مفید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: