آنچه در این مقاله می خوانید:
تفاوت تست پرمننت و تست چنل
تست فلوک چیست:
فهرست محتوا
کابل کشی شبکه را می توان پایه و اساس یک شبکه کامپیوتری در نظر گرفت. به همین دلیل لازم است در جهت کابل کشی استاندارد آن در شبکه چه قبل از آن و چه بعد از آن مورد بررسی قرار گیرند. ما در این مقاله قصد داریم در رابطه با روش های مختلف بررسی کابل های شبکه توضیح دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
به طور کلی می توان گفت یکی از بهترین ابزارهای اندازه گیری کیفیت و عیب یابی تجهیزات پسیو شبکه را می توان بدون شک دستگاه فلوک نامید. این ابزار اطلاعات کاملی را از کیفیت کابل کشی، سرعت شبکه، متراژ کابل شبکه، محل دقیق قطعی کابل و … را ارائه می دهد تست فلوک یکی از کاملترین تستر های موجود در بازار می باشد که کاملترین اطلاعات را از شبکه کابلی شما ارائه می دهد.
بیشتر بخوانید: تست فلوک چیست؟
همانطور که می دانید تست فلوک به دو صورت تست پرمننت و تست چنل صورت می گیرد و در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که چه موقع باید از تست چنل استفاده شود و در چه زمانی از تست پرمننت.
تفاوت تست پرمننت و تست چنل:
تست فلوک چنل Channel نمونه ی ساده تری از آزمایش کابل شبکه می باشد که ابتدا دو سر کابل شبکه را کیستون زده با استفاده از پچ کورد، کابل را به دستگاه متصل کرده و سپس تست فلوک آن را انداره گیری می کنند. تست فلوک پرمننت Permanent نمونه ی کامل تر از آزمایش قبلی،که این بار کابل را کیستون زده و به وسیله ماژول های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می باشد کابل را به دستگاه متصل کرده و شروع به انجام تست فلوک می کنیم.
انواع تست چنل:
ـ تست چنل چهار کانکتوری:
ـ تست چنل سه کانکتوری:
ـ تست چنل دو کانکتوری:
انواع تست پرمننت:
ـ تست پرمننت با 3 اتصال دهنده:
ـ تست پرمننت با 2 اتصال دهنده:
ـ تست پرمننت دادهی مرکزی با 2 اتصال دهنده
چرا باید پیش از تست چنل، تست پرمننت انجام شود؟
تست پرمننت بر خلاف تست چنل، این امکان را فراهم میکند که در آینده نیز کارایی این لینکها را بررسی کنند؛ زیرا کارایی لینکهای دائمی در هر زمان، مرتبط با کارایی آنها در زمان نصب است.
بر همین اساس اگر در ادامهی کار چنل و در انتقال داده مشکلی وجود داشته باشد، بازرسی لینکهای دائمی میتوانند موجب شوند که احتمال وجود مشکل در این لینکها از لیست احتمالات خارج شود. در ادامه نیز با انجام تست چنل میتوان احتمال وجود مشکل را به پچکوردها محدود کرده و آن را پیدا کرد. زیرا وجود مشکل در کابل ها می تواند بسیار جدی بوده و عملکرد کل شبکه را تحت تاثیر قرار دهد.
از طرفی دیگر پچکوردها یکی از پر کاربردترین تجهیزات پسیو شبکه به حساب می آیند که متاسفانه اغلب کیفیت جنس آنها نادیده گرفته میشود. به همین دلیل آنها بیشتر از سایر تجهیزات شبکه دستکاری شده که این امر باعث میشود آسیبپذیری بیشتری هم داشته باشند. از طرفی کیفیت و کارایی پچکوردها به صورت مستقیم با کیفیت تست چنل در ارتباط است.
خوشبختانه آداپتورهای تست پرمننت که همراه آنالیزگر کابل DSX-5000 هستند، دارای بهترین کیفیت میباشند. این دستگاه همچنین شامل شاخهی اتصالی است که اختلالی در لینک مورد آزمایش ایجاد نکرده و اطمینان حاصل میکند که انتهای این لینک، مناسب اتصال به پچکورد باشد. با تست پرمننت، یک لینک میتواند تنها با اضافه کردن یک پچکورد با کیفیت، به صورت قابل اعتمادی در کانال پیکربندی شود.
عوامل تاثیر گذار در تست فلوک چنل و پرمننت:
یکی از عوامل مهم در تفاوت تست پرمننت و تست چنل طول کابل شبکه می باشد. تست چنل شامل طول تمام کابلکشیها و هرگونه اتصال میانی است، با توجه به استانداردهای صنعتی نباید بیشتر از 100 متر باشد. در این مورد حتی توصیههایی در خصوص طول پچ کورد شبکه نیز وجود دارد که طول آنها بیشتر از ۵ متر نباشد.
در مقابل، لینکهای دائمی (Permanent Link) بخشهای ثابتی از یک چنل میباشند. به عنوان مثال اتصال میان پچپنلها در مرکز داده و اتصال بین اتاق سرور و پریزهای محیط کار یا نقطه تجمیع (Consolidation)، همان لینکهای دائمی(Permanent Link) هستند. بیشترین طول مجاز برای لینکهای دائمی ۹۰ متر است.
بیشتر بخوانید: کابل شبکه و انواع آن به همراه ویدئو و پادکست