آنچه در این مقاله می خوانید:

پچ پنل چیست؟

پچ پنل چیست

امروزه در عصر تکنولوژی، شبکه‌های بی‌سیم و سیمی (کابل‌کشی) نقش بسیار مهمی در ارتباطات و انتقال داده‌ها ایفا می‌کنند. شبکه‌های وایرلس، با امکان اتصال به صورت وایرلس و از راه دور، از جمله مهم‌ترین ابزارها برای اتصال به اینترنت و دسترسی به اطلاعات هستند. با این حال، همچنان در بسیاری از مواقع، وجود یک شبکه کابل‌کشی لازم و اساسی است.

پچ پنل شبکه به عنوان یکی از ابزارهای اساسی در راه‌اندازی شبکه‌های کابل‌کشی، نقش حیاتی را در مدیریت اتصالات فیزیکی دارد. با قرارگیری پچ پنل در انتهای مسیر کابل شبکه، امکان اتصال کابل‌ها به تجهیزات شبکه مانند: روتر، سوئیچ‌ شبکه و سرورها را فراهم کرده و همچنین سبب بهبود کارایی و پایداری شبکه می‌شود. در این مقاله، قصد داریم به شناخت و نحوه نصب و عملکرد پچ پنل شبکه بپردازیم، پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

 

پچ پنل چیست؟

پچ پنل شبکه یک قطعه سخت‌افزاری مستطیل شکل است که دارای تعدادی پورت برای اتصال انواع کابل‌ها مانند: کابل‌های LAN یا فیبر نوری می‌ باشد. Patch Panelها می‌توانند شامل چند پورت بوده و بسیار کوچک باشد و یا شامل تعداد زیادی پورت بوده و بسیار بزرگ باشد. همچنین این نوع ابزار سخت‌افزاری قابلیت اتصال به دستگاه‌های مختلف IT را داشته و می‌تواند آن‌ها را نیز به یکدیگر وصل کند.

به عبارتی دیگر، پچ پنل شامل مجموعه‌ای از پورت‌ها است. هر پورت از طریق این قطعه، می‌تواند با پورتی که در محل دیگری واقع شده است، ارتباط برقرار کند پچ پنل‌ها یکی از قدیمی‌ترین انواع تجهیزات شبکه محسوب می‌شود و همچنان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. آن‌ها از نظر طراحی و عملکرد، کاملا ساده و جزو تجهیزات پسیو شبکه هستند؛ اما در عین حال، به بهبود سازمان و عملکرد یک مرکز داده یا تقریبا هر محیط دیگری با تجهیزات زیاد، کمک می‌کنند.

پچ پنل چیست

جهت آشنایی بیشتر با پچ پنل ویدئو زیر را مشاهده کنید:

 

مزایا استفاده از پچ پنل شبکه :

استفاده از پچ پنل به شبکه نظم می بخشید و به مدیریت کابل و سایر تجهیزات کمک می‌کند. اما این ابزار ویژگی مثبت دیگه‌ای هم دارد که بی‌ارتباط با این مزیتش نیست. شبکه‌ای که در اون از پچ پنل استفاده شده، راحت‌تر عیب‌یابی میشود و کار بررسی و تعمیر آن با سرعت بیشتری به انجام میرسد.

به‌کمک همین ویژگی، ارتقای شبکه هم به آسونی انجام می‌شود چرا که بخش عمده‌ای از مسیر از قبل کابل کشی شده و با اضافه شدن دستگاه‌های جدید نیازی به کشیدن دوباره‌ کابل شبکه نیست. کافیه تجهیزات جدید رو با استفاده از پچ کورد شبکه به پچ پنل و پورت مناسب آن اضافه کنید.

Patch Panel ها قابلیت اتصال خطوط ورودی و خروجی در شبکه را دارند. کابل‌های شبکه همان پورت‌ها و خطوط داخلی هستند و پچ کورد نیز به خروجی تجهیزات متصل می‌شود. با توجه به ضرورت استفاده از نوع پنل‌ها می‌توان از اتصال مستقیم ایستگاه‌های کاری با کابل‌های شبکه جلوگیری نمود.

هنگامی که کاربر خواستار اتصال دستگاه‌های مختلفی مانند مودم، روتر و غیره به یک ایستگاه کاری است، به جای اتصال مستقیم می‌توان از پچ پنل مناسب آن شبکه استفاده کرد. در این شرایط عیب‌یابی و تعمیر تجهیزات شبکه و کابل‌ها در آینده آسان‌تر خواهد شد.

در زمانی که Patch Panelها از شبکه LAN پشتیبانی می‌کنند، توانایی اتصال دستگاه به یکدیگر و حتی خطوط خارجی نیز وجود دارد. تنها وظیفه اصلی Patch Panel مانند یک تابلوی ایستا بوده و به صورت یک جعبه تقسیم در محیط، به انتقال آسان داده‌ها کمک می‌کند. همین مورد موجب شده است تا Patch Panel به عنوان یکی از اجزای اصلی شبکه شناخته شود و استفاده از آن به نوعی ضروری به حساب آید.

همچنین استفاده از پچ پنل‌های POE برای تلفن‌های IP، دوربین‌ مداربسته، انتقال صوت بر بستر اینترنت و سیستم‌های هشداردهنده کاربرد دارد. با این فناوری، دیگر نیازی به تامین برق DV (مستقیم) تجهیزات و دستگاه‌ها از آداپتور و منبع تغذیه جداگانه نبوده و توسط دو زوج از چهار زوج کابل شبکه به راحتی می‌توان برق مستقیم مورد نیاز دستگاه‌ها را در اختیارشان قرار داد. بدین صورت انتقال داده‌ها و همچنین انتقال برق از طریق کابل‌های شبکه به راحتی امکان‌پذیر می شود.

 

پچ پنل چیست

انواع پچ پنل شبکه :

پچ پنل‌ها رو براساس نوع کیستون شبکه ای  که روی آنها نصب شده به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌کند در واقع پچ پنل از دو قسمت تشکیل شده: فریم یا قاب (بدنه‌ اصلی) و کیستون جنس بدنه ارتباط مستقیم با عمر دستگاه دارد؛ بنابراین انتخاب گزینه‌های باکیفیتی مثل پچ پنل لگراند دوام چند ساله‌ تجهیزات شما رو تضمین می‌کند.

نوع کیستون موجود بر روی پچ پنل تعیین میکند، که این ابزار میزبان چه نوع کابل شبکه یا پچ کورد شبکه ای باشد. به‌طور کلی، دو نوع کابل بیشترین کاربرد رو دارند: کابل‌های شبکه و کابل‌های کواکسیال. هرکدوم از این کابل‌ها انواع گوناگونی دارند. اما به‌طور کلی کابل‌های کواکسیال بیشتر در بحث رسانه و اتصال تجهیزات صوتی و تصویری مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابل شبکه را می شود به دو دسته اصلی کابل‌های الکترونیکی (مسی) و اپتیکال (فیبر نوری) تقسیم کرد.

  • دسته بندی بر اساس استاندارد (Category)

پچ پنل هم مانند تجهیزات شبکه بر اساس پهنای باند و فرکانس به رده‌های (Cat) مختلفی تقسیم بندی میشوند. این مسئله در واقع سرعتی که پچ پنل توانایی به پشتیبانی از آن را دارد مشخص میکند. درست مثل کابل شبکه و پچ کورد، در حال حاضر پچ پنل‌های Cat5e و Cat6 جزو محبوب‌ترین‌های بازار تجهیزات هستند.

نکته‌ مهمی که در مورد پچ پنل هم میتوان گفت این است که استاندارد این محصول باید تابع استاندارد کلی شبکه باشد. برای مثال اگر کابل و پچ کورد از نوع Cat6 هستند، پچ پنل شبکه هم باید از همان نوع باشد وگرنه یا کابل شبکه نمیتواند حداکثر راندمان کارایی را به نمایش بگذارد، یا پچ پنل شبکه قابلیت های خود را از دست میدهد. در حال حاضر پچ پنل نگزنس به دلیل کیفیت و قیمت مناسب یکی از پرفروش ترین انواع پچ پنل در بازار تجهیزات شبکه است.

پچ پنل چیست

  1. پچ پنل Cat5e
  2. پچ پنل Cat6
  3. پچ پنل Cat6a
  • بر اساس ماژولار یا غیر ماژولار بودن

از دیگر دسته بندی های رایج پچ پنل شبکه میتوانیم به ماژولار بودن یا نبودن آن اشاره کنیم. پچ پنل ماژولار قابلیت نصب کیستون‌های مختلف را دارد. این ویژگی سبب میشود تا در صورت خراب شدن یک یا چند کیستون مجبور نشویم به‌ خاطر پورت‌هایی که دارای مشکل هستند، کل پچ پنل را تعویض کنید. در مقابل، اگه از پچ پنل غیر ماژولار استفاده می کنید، باید یک یا چند پورت را خالی پگذارید زیرا در صورت خرابی پورت ها اگر پورت خالی نداشته باشید، چاره‌ای جز تعویض پچ پنل ندارید.

  • پچ پنل لودد Loaded:

Loaded Patch Panel نوعی پچ پنل است که مجهز به آداپتور یا کیستون است. در این نوع پچ پنل پورت‌های کیستون مستقیماً به بدنه اصلی پچ پنل متصل می‌شوند و نیازی به نصب کیستون‌ها به صورت جداگانه ندارید. پچ پنل‌های لود شده فقط برای انواع کابل‌های خاصی مانند CAT5e، CAT6، CAT6a و غیره، به دلیل سوئیچ‌های داخل بدنه مناسب هستند.

یعنی اگر پچ پنل لودد با 24 پورت CAT6 خریداری کرده‌اید، باید از کابل‌ شبکه CAT6 برای اتصال دستگاه‌ها به آن استفاده کنید و نمی‌توانید از کابل‌های دیگری مانند CAT5e برای آن استفاده کنید. از طرفی پچ پنل لودد دارای مزایایی مانند: جلوگیری از نشتی و رطوبت و همچنین تنظیم نصب و مدیریت کابل به دلیل کیستون‌های داخلی است. اما باید مطمئن شوید که نوع کیستون‌ها در پچ پنل لود شده با نوع کابل‌ها مطابقت داشته باشد تا اتصالات به درستی انجام شده و عملکرد شبکه تضمین شود.

  • پچ پنل آنلودد Unloaded

Unloaded Patch Panel یا پچ پنل آنلودد یک نوع پچ پنل است که در آن کیستون‌ها از پیش نصب نشده‌اند و ریل‌ها و پورت‌های آن خالی می‌باشند. به این معنا که نیاز به نصب کیستون‌ها توسط متخصصین یا تکنسین‌ها دارد. مزیت اصلی پچ پنل آنلودد این است که امکان انتخاب کیستون‌ها بر اساس نیازهای خاص شبکه و نوع کابل‌ها وجود دارد.

با نصب کیستون‌های مناسب، می‌توان به راحتی به شبکه‌های CAT5e، CAT6، CAT6a و حتی فیبر نوری پاسخ داد. در واقع، این نوع پچ پنل بسیار انعطاف‌پذیر است و به مدیران شبکه اجازه می‌دهد که انواع کابل‌ها و نوع کیستون‌های مختلف را برای نیازهای مختلف شبکه خود استفاده کنند.

همچنین، در صورت تغییرات آینده‌ی شبکه، کافیست کیستون‌ها را تعویض کنید و نیازی به تعویض کل پچ پنل ندارید. پچ پنل آنلودد به دلیل این امکان انتخاب گسترده‌ای که فراهم می‌کند، برای شبکه‌ها با نیازهای متنوع به تجهیزات شبکه، انتخاب بسیار مناسبی است و کارایی بیشتری دارد.

  • بر اساس تعداد پورت

اکثر کاربرهای حرفه‌ای که در مورد استانداردها و مزیت های ماژولار بودن پچ پنل اطلاعات کافی دارند، این معیار رو برای انتخاب پچ پنل مناسب برای شبکه خود در نظر می‌گیرند. تعداد پورت‌های پچ پنل شبکه تعیین می‌کند که چه تعداد دستگاه می تواند به پچ پنل متصل شود.

در واقع، شما باید براساس تعداد تجهیزات شبکه که در اختیار دارید، پچ پنل مناسب خودتون رو انتخاب کنید. پچ پنل های 16، 24، و 48 پورتی پرفروش‌ترین انواع این محصول در بازار هستند؛ اما نمونه‌های غیراستانداردی از پچ پنل‌ها هم تولید میشوند که مثلا 32 پورت دارند. در کل برای شبکه‌های کوچیک اداری استفاده از پچ پنل 24 پورت رواج دارد.

پچ پنل چیست

  • پچ پنل 16 پورت
  • پچ پنل 24 پورت
  • پچ پنل 48 پورت

 

  • بر اساس شیلد دار بودن یا نبودن

از دیگر دسته‌بندی‌های پچ پنل بر اساس شیلد دار بودن (STP) و نبودن (UTP) کیستون‌های پچ پنل است. در این قسمت هم باید توجه کنید که کابل یا پچ کورد با پچ پنل سازگار باشد. برای مثال برای کابل شبکه SFTP از پچ پنل SFTP و برای کابل UTP، پچ پنل UTP استفاده کنید.

پچ پنل چیست

  • بر اساس برند پچ پنل

برندهای مختلفی از پچ پنل در بازار تجهیزات شبکه وجود دارد که در هنگام خرید ممکن است به آن توجه کنیم. اما برند پچ پنل در واقع تا حدی بسیاری تضمین کننده کیفیت این دستگاه است. در اینجا به همین دلیل به شما دو برند مطمئن و با کیفیت پچ پنل را معرفی می‌کنیم تا در صورتی که گزینه‌های دیگری در اختیار داشتید، این برندها در الویت انتخابی شما باشد. از پچ پنل‌‌های محبوب و با کیفیت میتوان به پچ پنل لگراند و پچ پنل نگزنس اشاره کنیم.

 

  • بر اساس POE بودن یا نبودن پچ پنل

پچ پنل POE هم پورت‌هایی برای انتقالات اطلاعات بین اجزای شبکه و هم پورت‌هایی برای تامین توان مصرفی برق در اختیار تجهیزات شبکه قرار میدهد. در پچ پنل poe جریان برق هم وجود دارد و نیازی ندارد که برای اتصال تجهیزات به جریان برق، مسیر دیگر تعیین شود.

 


 

بیشتر بخوانید: پچ پنل POE چیست؟

 


 

نحوه نصب پچ پنل شبکه:

برای نصب اصولی پچ پنل در سیستم شبکه به تعداد ابزار آلاتی از جمله: آچار پانچ، کاتر کابل، سیم چین، کابل (معمولا cat6 یا cat5e) احتیاج داریم. نصب پچ پنل شبکه بسیار حائز اهمیت است و در صورت نصب اشتباه، ناچار به نصب مجدد و متحمل شدن هزینه‌های ناخواسته میشوید.

پس لازمه نکات کلیدی، اشتباهات رایج و مراحل رو یک بار با جزئیات مرور کنیم. نحوه نصب پچ پنل به صورت حرفه‌ای موضوعی است که می‌خواهیم در ادامه به آن بپردازیم. توجه داشته باشید که پچ پنل‌ها عمدتا در رک شبکه نصب شده و در آنجا وظیفه هدایت و محافظت از کابل‌ها را انجام میدهند. همچنین توجه داشته باشید قبل از شروع کار باید با رنگ بندی کابل شبکه و استانداردهای آن آشنا باشید تا زوج سیم‌ها رو در جای درست قرار بدید.

  1.  در ابتدا باید روکش یا پوسته‌ کابل را از آن جدا کنید. این کار به دقت زیادی نیاز دارد، چرا که ممکن است زوج سیم‌های به هم تابیده رو قطع کنید.
  2. قبل از اتصال کابل به پچ پنل باید زوج سیم‌ها رو از هم باز کنید تا راحت آنها را در جهت‌های مختلف حرکت بدید.

  3.  براساس یکی از استانداردها 568A یا 568B سیم‌های رنگی رو به کیستون موجود روی پچ پنل وصل کنید.

  4. و در آخرین مرحله باید سیم‌های اضافه رو قطع کنید تا پچ پنل شما ظاهر آراسته‌ای به خودش بگیرد.

 

شما می توانید خرید انواع پچ پنل را از فروشگاه اینترنتی مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران، با بهترین قیمت و کیفیت خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: