این مقاله در تاریخ 26 آذر 1399 نوشته و در تاریخ 09 آذر 1400 مورد بازبینی قرار گرفته است. |
BRAS چیست؟
فهرست محتوا
BRAS یا BROADBAND REMOTE ACCESS SERVER بخشی اساسی از توپولوژی های پهنای باند برای کنترل دسترسی مشترکان اینترنت است. سرور دسترسی از راه دور پهنای باند (BROADBAND REMOTE ACCESS SERVER) یک سرور تخصصی مستقر در شبکه و ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) است که همگرایی چندین منبع اینترنت را تسهیل می کند. این منابع شامل کابل،DSL ،اترنت یا پهنای باند هستند. BRAS آنها را به یک شبکه واحد متصل کرده و ترافیک را از طریق مالتی پلکسرهای دسترسی مشترکان دیجیتال منتقل می کند.
یک سرور، ترافیک را به Remote access device ها، از جمله مالتی پلکسرهای دسترسی DSL و شبکه ISP هدایت می کند. مزایای اصلی استفاده از سرورهای دسترسی از راه دور پهنای باند، عبارتند از:
BRAS که معمولاً در Local Exchange یا Office Central مستقر است، می تواند مسئول تخصیص آدرس IP و خاتمه پیوندهای PPP نیز باشد. در شبکه های DSL مدرن، دیدن عملکرد BRAS موجود در یک IP – DSLAM غیر معمول نیست.
BRAS نقطه دسترسی مشترکان است که از طریق آن به شبکه پهنای متصل می شوند. وقتی ارتباطی بین BNG و تجهیزات تاسیسات مشتری (CPE) برقرار شد، مشترک می تواند به خدمات پهنای باند ارائه شده توسط ارائه دهنده خدمات شبکه (NSP) یا ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) دسترسی پیدا کند.
BRAS BRAS یا BROADBAND REMOTE ACCESS SERVER جلسات مشترکین را ایجاد و مدیریت می کند. هنگامی که یک جلسه فعال است، BNG ترافیک جلسات مختلف را از یک شبکه دسترسی جمع می کند و آن را به شبکه ارائه دهنده خدمات هدایت می کند.
بیشتر بخوانید: مقایسه میان سرعت شبکه و پهنای باند
وظایف BRAS:
BRAS یا BROADBAND REMOTE ACCESS SERVER به طور موثر دسترسی مشترک را مدیریت می کند، و همچنین توابع مدیریت مشترک مانند:
- احراز هویت ، مجوز و حسابداری جلسات مشترک
- تعیین آدرس
- امنیت
- مدیریت سیاست
- کیفیت خدمات (QoS)
BRAS یا BNG؟
BRAS اصطلاحی بود که قبلاً استفاده می شد، اکنون از BNG استفاده می شود که مخفف کلمه Broadband Network Gateway می باشد. اما از لحاظ عملکرد تفاوتی میان این دو وجود ندارد.
وظایف BRAS یا BNG:
از جمله وظایف BRAS/BNG می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اتصال به تجهیزات پیش فرض مشتری (CPE) که باید خدمات پهنای باند به آنها ارائه شود.
- ایجاد جلسات مشترک با استفاده از پروتکل های IPoE یا PPPoE
- مدار را از یک یا چند دستگاه دسترسی به لینک جمع می کند (قابلیت های جمع آوری شده برای IP ، PPP ، ATM و غیره را فراهم می کند)
- تعامل با سرور AAA که احراز هویت مشترکین را بر عهده دارد.
- تعامل با سرور DHCP برای ارائه آدرس IP به مشتریان.
- سیاست های کیفیت خدمات (QoS) را اعمال می کند.
- اتصال لایه 3 را فراهم کرده و هدایت ترافیک IP را از طریق شبکه ISP به اینترنت.
بیشتر بخوانید: سرور DHCP چیست؟
معماری BNG:
هدف از معماری BNG این است که روتر BNG بتواند با دستگاه های جانبی (مانند CPE) و سرورها (مانند AAA و DHCP) به منظور ایجاد اتصال پهنای باند به مشترکان و مدیریت جلسات مشترک ارتباط برقرار کند.
هنگامی که BNG به عنوان یک روتر:
هنگامی که BNG به عنوان یک روتر نیست:
روتر خاتمه منطقی شبکه را فراهم می کند. روش های متداول دسترسی به پیوند شامل (PPP over Ethernet (PPPoE) ، PPP over ATM (PPPoA، پل اترنت بیش از ATM یا (RFC) یا اترنت ساده است. در مورد دسترسی مبتنی بر خودپرداز یا Frame Relay ، مشترکین مجزا توسط شناسه های مدار مجازی شناسایی می شوند.
مشترکانی که از طریق دستگاه های دسترسی از راه دور مبتنی بر اترنت متصل می شوند معمولاً توسط شناسه های VLAN یا برچسب های MPLS شناسایی می شوند. با عمل به عنوان نقطه ختم شبکه، BRAS یا BROADBAND REMOTE ACCESS SERVER وظیفه اختصاص پارامترهای شبکه مانند آدرس IP به مشتری را دارد. BRAS همچنین اولین IP ها از مشتری به اینترنت است.
بیشتر بخوانید: بررسی Out of Band Management و مقایسه آن با In Band Management