آنچه در این مقاله می خوانید:

سوئیچ لایه 4 شبکه چیست

سوئیچ لایه 4 شبکه چیست

اگر قصد خرید سوئیچ شبکه را دارید باید انتخاب مناسبی برای کسب و کار خود داشته باشید، اما چگونه این اتفاق می افتد؟ شما باید مجموعه ای از عوامل موثر در خرید سوئیچ شبکه را در نظر بگیرید. یکی از مهم ترین عامل هایی که باید به آن توجه کنید این است که سوئیچ مد نظر شما در چه لایه ای قرار میگیرد.

سوئیچ ها می توانند در لایه های 2، 3 و یا 4 شبکه قرار داشته باشند که این خصوصیت باعث می شود؛ سوئیچ های شبکه در هر لایه، دارای قابلیت های مختلفی می باشند. خرید سوئیچ شبکه گاهی می تواند بسیار گیج کننده باشد از این رو ما در مقاله سوئیچ لایه 4 شبکه چیست به شما کمک خواهیم کرد که انتخاب درستی داشته و به سادگی بتوانید سوئیچ مورد نیاز کسب و کارتان را تهیه کنید.

سوئیچ لایه 4 شبکه چیست:

برای درک بهتر مفهوم سوئیچ لایه 4، ابتدا سوئیچ شبکه را خیلی کوتاه توضیح می دهیم، سپس می توانید از سوئیچ لایه 4 درک بهتری داشته باشید. سوئیچ شبکه چیست؟ سوئیچ ها دستگاه های موجود در شبکه را به هم متصل می کنند و از آدرس MAC برای انتقال داده ها در میان دستگاه ها استفاده می کنند. حال که با مفهوم سوئیچ شبکه آشنا شدید به بررسی لایه های آن می پردازیم.

لایه های 2 و 3 از مدل OSI مخفف Open System Interconnect است، استفاده می کنند. OSI به توصیف و توضیح ارتباطات شبکه می پردازد. این مدل دارای 7 لایه است که از انتها به ابتدا نام گذاری می شوند. جهت آشنایی بیشتر با 7 لایه OSI بر روی لینک بالا کلیک کنید.

  1. لایه اول: Physical Layer (لایه فیزیکی)
  2. لایه دوم: data Link (اتصال داده)
  3. لایه سوم: network (لایه شبکه)
  4. لایه چهارم: transport (لایه انتقال)
  5. لایه پنجم: session (لایه جلسه)
  6. لایه ششم: presentation (لایه نمایش)
  7. لایه هفتم: application Layer (لایه کاربرد)

هر یک از لایه ها ویژگی ها و مشخصاتی دارند که باعث ایجاد تفاوت هایی در هنگام اتصال دستگاه ها می گردند. توجه داشته باشید که لایه های شبکه فقط با لایه بالا و پایین خود ارتباط برقرار می کنند. در ابتدا ویژگی های سوئیچ های لایه 2، سپس سوئیچ های لایه 3 را بررسی می کنیم و در نهایت به پاسخ سوال بالا خواهیم رسید که “سوئیچ لایه 4 چیست؟ ” پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سوئیچ لایه 2 شبکه چیست:

این نوع سوئیچ ها در لایه 2، یعنی دو لایه بالاتر از سوئیچ لایه 4 در مدل OSI قرار دارند که به آن لایه پیوند داده هم گفته میشود. از این لایه برای انتقال دادن داده ها در میان دستگاه های متصل و گره ها در یک LAN استفاده می شود. سوئیچ لایه 2، فریم ها را که بزرگترین واحد بیت در این لایه به شمار می روند؛ در میان دستگاه ها ارسال و دریافت می کنند و موجب اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات در میان تکنولوژی هایی که به آن متصل هستند، می شوند.

این نوع سوئیچ های شبکه در این لایه در لایه پیوند داده قرار می گیرند و به همین علت تنها با آدرس های MAC سر و کار دارند و با آدرس IP ارتباط ندارند. سوئیچ لایه 2 شبکه از جداول MAC استفاده می کنند تا محل ارسال فریم های داده را تعیین کنند.

از این موضوع می توان نتیجه گرفت که سوئیچ های لایه 2 بیشتر بر اساس سخت افزار هستد و از آدرس MAC دستگاه های سخت افزاری متصل، برای تعیین و مشخص کردن مسیر فریم ها استفاده می کنند. اما این سوئیچ ها مناسب چه کسانی است؟

در پاسخ به این سوال میتوان گفت این سری سوئیچ های لایه 2 مناسب کاربرانی که فقط در لایه 2 شبکه OSI کار می کنند می باشند و معمولا از لحاظ قیمت، مناسب تر و ارزان تر از سایر سوئیچ های لایه بالاتر نیز می باشند.

سوئیچ لایه 3 شبکه چیست:

سوئیچ هایی هستند که در لایه 3 شبکه قرار دارند. از امکاناتی که این سوئیچ ها ارائه می دهند می توان به مدیریت پروتکل های اینترنت و بررسی آدرس های IP اشاره کرد. پس نتیجه می گیرم که سوئیچ لایه 3 شبکه از آدرس MAC و آدرس IP استفاده می کند.

در این لایه سوئیچ و روتر به صورت ترکیبی عمل خواهند کرد یعنی این لایه کار مسیریابی و روتینگ را انجام می دهد. این سوئیچ ها نیز همانند سوئیچ های لایه 2، دستگاه ها را با کمک آدرس MAC برای انتقال فریم ها و مشخص نمودن آدرس محل داده ها به هم وصل می کنند.

تفاوتی که با سوئیچ های لایه 3 با سوئیچ های لایه 2 دارند این است که سوئیچ های لایه 3 از آدرس IP نیز پشتیبانی می کنند و به دستگاه هایی که به آن متصل هستند اجازه می دهند تا به اینترنت دسترسی داشته باشند و به علت دوگانه بودن در عملکرد، سوئیچ لایه 3 را تحت عنوان دستگاه چند لایه به کار می برند.

این سوئیچ ها بخاطر داشتن عملکردی همچون روتر، یک مرحله جلوترند و نیازی به اتصال از طریق دستگاه دیگر به اینترنت را ندارند، همین ویژگی موجب می گردد که شبکه با سرعت بیشتر و تجهیزات IT کمتری مبدل گردد. همچنین کارایی فضا و کسب و کار شما را بهبود می بخشد.

به علت دارا بودن جدول مسیریابی جداگانه، این سوئیچ ها ترافیک را بهتر مدیریت می کنند و به شما امکان انتقال سریع و کم کردن ترافیک سراسری را می دهند. جالب است بدانید که این سوئیچ ها از جدول مسیریابی پویا و استاتیک نیز پشتیبانی می کنند. استفاده از جداول پویا چه مزیتی دارد؟ موجب می گردد هوشمندانه تر و سریع تر مسیر انتقال را پیدا کنید و در نتیجه سهولت و سرعت را به ارمغان می آورد.

جداول استاتیک دستی، به روز (update) می شوند، بدین صورت که داده های قبلی که برای مسیریابی بودند را نگاه می دارند و مجددا از آنها استفاده می کنند. سوئیچ های لایه 3 دارای سرعت بالا، عملکرد چندگانه و کارایی زیادی هستند که از مزایای آنها محسوب می شود. این سوئیچ ها برای هر کسب وکاری مناسب اند و می توانند موجب ارتقای شبکه شما گردند.

تفاوت سوئیچ لایه 2 و سوئیچ لایه 3:

اگر نمی دانید برای کسب و کار خود سوئیچ لایه 2 تهیه کنید یا سوئیچ لایه 3، محلی که می خواهید از شبکه در آن استفاده کنید را در نظر بگیرید. سوئیچ لایه 2 فقط با آدرس MAC کار می کند و به آدرس IP کاری ندارد، اما سوئیچ لایه 3 می تواند تمام وظایف سوئیچ 2 را انجام دهد و همچنین مسیریابی ایستا و پویا دارد. که این مورد یکی از بارز ترین تفاوت های سوئیچ لایه 2 و سوئیچ لایه 3 به شمار می آید.

از دیگر تفاوت سوئیچ لایه 2 و سوئیچ لایه 3، می توان گفت: سوئیچ های لایه 3 داده ها را از طریق آدرس MAC و آدرس IP انتقال می دهد در مقابل، سوئیچ های لایه 2 ارزان تر و آسان تر هستند؛ اما فقط برای شبکه های LAN مناسب می باشند که این یک عیب برای سوئیچ لایه 2 به شمار می رود.

سوئیچ های لایه 3 توانایی عملکرد چندگانه دارند و می توانند همانند یک روتر بسته ها و داده ها را هوشمندانه اولویت بندی کند و توانایی مسیریابی ایستا و پویا را نیز دارند. همچنین سوئیچ های لایه 3 علاوه بر مسیریابی، برخی از توابع را شامل می شوند که قابلیت درک اطلاعات آدرس IP و داده های ورودی که سوئیچ به آن نیاز دارد را فراهم می کند.

ترافیک VLAN را بر اساس آدرس IP برچسب گذاری می کند به جای آن که، پورت ها را به صورت دستی پیکربندی کنند. این سوئیچ ها سرعت، قدرت و امنیت بالاتری دارند اما سوئیچ های لایه 3 گران تر هستند. سوئیچی که فقط مسیریابی استاتیک دارد به عنوان لایه 2+ یا لایه lite 3 شناخته می شود.

 


 

بیشتر بخوانید: لایه بندی سوئیچ و آموزش تبدیل سوئیچ لایه 2 به 3

 


سوئیچ لایه 4 شبکه چیست:

اما رسیدیم به سوال اولیه و اصلی که در ابتدا مطرح کردیم؛ سوئیچ لایه 4 شبکه چیست؟ حال که با سوئیچ لایه 2 و سوئیچ لایه 3 آشنایی پیدا کردید. مفهوم سوئیچ لایه 4 را بهتر درک خواهید کرد. سوئیچ لایه 4 شبکه در حقیقت سوئیچ لایه 3 پیشرفته است که در لایه چهارم مدل OSI و یا لایه انتقال قرار دارند.

 

سوئیچ لایه 4 شبکه چیست

 

در سوئیچ لایه 4، ترافیک شبکه در میان دستگاه هایی که متصل هستند به خوبی مدیریت می شوند تا انتقال داده ها به طور کامل صورت پذیرد. شما در این لایه می توانید میزان و سرعت انتقال داده را کنترل و مدیریت کنید. سوئیچ های لایه 4 تمامی قابلیت ها و امکانات لایه 2 و 3 را داراست و از قابلیت هایی همچون TCP و UDP برای اولویت بندی ترافیک شبکه استفاده می کند.

این یعنی شما می توانید انتخاب هوشمندانه ای برای ارسال یا دریافت داده های خود داشته باشید، زیرا انتقال داده در سوئیچ های لایه 4 به صورت اتصال گرا و بدون اتصال است و همچنین می توانید QOS را برای هر کاربر تعریف کنید که یکی از مزایای سوئیچ لایه 4 می باشد.

سوئیچ لایه 4 می تواند شبکه شما را بهتر کنترل کند و کارایی آن را بهبود ببخشد و حتی عملکرد لایه 2 و 3 را نیز افزایش دهد. بنابراین این سوئیچ برای شبکه های بزرگ تجاری که شامل دستگاه ها و کاربران بسیار زیادی هستند، مناسب است.

 

کدام سوئیچ را بخریم:

حالا به خوبی تفاوت سوئیچ لایه 2 و سوئیچ لایه 3 را می دانید و همچنین درک کاملی از سوئیچ لایه 4 دارید. برای انتخاب سوئیچ مناسب برای سیستم خود، در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهید که از شبکه خود چه توقعی دارید؟ نکته مهم دیگر در نظر گرفتن زیر ساخت های IT و سیستم شما است. اگر می خواهید تنها دستگاه های خود را به هم متصل کنید، سوئیچ لایه 2 برای شما مناسب است.

اما اگر نیاز بیشتری به تکنولوژی و شبکه پبچیده تری دارید، سوئیچ لایه 4 و 3 زیر ساخت کامل تری می توانند برای شما فراهم آورند. موارد دیگری که در انتخاب سوئیچِ مناسب می توانید در نظر بگیرید، نرخ ارسال، حافظه MAC، تعداد VLAN می باشد. اما هر یک از این موارد عنوان شده به چه معنا هستند:

  • نرخ ارسال:

این ویژگی وابسته به توانایی ارسال backplane است وقتی که توانایی ارسال داده ها، از سرعت همه پورت ها بیشتر باشد، آن را backplane مسدود نشده می نامیم. این ویژگی برای سوئیچ شما بسیار مهم است. اگر نرخ ارسال مناسب بر اساس کسب و کارتان نداشته باشید متوجه نمی شوید که ابن سوئیج برای شما مناسب است یا خیر.

  • حافظه MAC:

سوئیچ ها از CAM یا حافظه آدرس پذیر که مخفف Content Addressable Memory است برای ذخیره آدرس MAC استفاده می کنند. هر چقدر میزان ورودی در CAM بیشتر باشد، سوئیچ از قدرت بیشتری برخوردار است. معمولا شرکت های قَدَر که نیاز به سوئیچ های قدرتمند دارند، این ویژگی بسیار حائر اهمیت است.

  • تعداد VLAN:

برای داشتن عملکرد بهتر و حفظ آن و همچنین جلوگیری کردن از ایجاد گلوگاه باید به تعداد VLAN های پشتیبانی شونده دقت کرد. سوئیچ های لایه 2 تا 1024 VLAN و سوئیچ های لایه 3 تا 4096 VLAN را ساپورت می کنند. پس نتیجه می گیریم که سوئیچ های لایه 3 برای شبکه هایی مناسب اند که قابلیت بیشتری نیاز دارند.

با توجه به موارد گفته شده، حالا می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که کدام سوئیچ برای شما مناسب است و برای تهیه سوئیچ و تجهیزات شبکه مورد نیاز خود می توانید از فروشگاه اینترنتی مستر شبکه، کالای با کیفیت تهیه کنید و از کارشناسان مجرب این مجموعه مشاوره دریافت نمائید.

به طور کلی شما می توانید با استفاده از نرم افزارهای مدیریتی، اتوماسیون مدیریت ساده تری داشته باشید و به استانداردهای موجود تمرکز کنید. سرعت بالای پاسخگویی موجب رضایت بیشتر مشتری می گردد و همچنین مشترکان جدید زیادی امکان اضافه شدن را دارند.

خرید انواع سوئیچ شبکه از مسترشبکه همراه با گارانتی معتبر مسترشبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: