آنچه در این مقاله می خوانید:
Endpoint Security چه نقشی در امنیت شبکه دارد
اگر در زمینه فناوری اطلاعات و چگونگی برقراری امنیت شبکه سررشته داشته باشید، قاعدتا می دانید که نقاط پایانی یا Endpoint از ضعیف ترین پیوندها در امنیت شبکه می باشد. قاعدتا دستگاه های زیادی به شبکه وصل هستند که دپارتمان فناوری اطلاعات وظیفه دارد امنیت آن ها را برقرار سازد و تضمین دهد که امنیت در سراسر شبکه و دستگاه های متصل برقرار است.
در دنیای تجهیزات شبکه، حملات و تهدیدات سایبری به شکلی روز افزون در حال توسعه و افزایش هستند که شرکت های بزرگ و کوچک به دنبال پیداکردن راه حل های امنیتی برای محافظت از داده های حساس و دسترسی های غیرمجاز میباشند. نرم افزار Endpoint Security به کمک سازمان ها و شرکت ها آمده تا در برقراری امنیت شبکه به آنها کمک کند تا در مواجه با تهدیدات سایبری بتوانید به شکلی موثر عمل کنند.
ما قصد داریم در این مقاله شما را با نقاط پایانی یا همان endpoint ها و چالش هایی که ممکن است با آنها رو به رو شوید آشنا سازیم تا در نهایت بتوانید امنیت کلی را برقرار سازید.
Endpoint Security چه نقشی در امنیت شبکه دارد:
امنیت Endpoint یا نقاط پایانی معانی متعددی دارد، بنابراین ما با تعریف اندپوینت ها که برای بخش فناوری اطلاعات سازمان مفید است شروع خواهیم کرد. تعریف نقاط پایانی عبارت است از هر دستگاهی که خارج از فایروال به شبکه متصل می شود. افزایش نقاط پایانی تا حد زیادی به دلیل افزایش تعداد کارمندان که در خارج از محل کار هستند، می باشد و نیاز به دسترسی شبکه دارند و همچنین از دستگاه های مختلف و ظهور اینترنت اشیاء (IoT) به وجود آمده است.
امنیت Endpoint یا نقاط پایانی، یک بخش مهم از وضعیت امنیت یک سازمان است چون دستگاه های داخل شبکه محافظت شده داخلی هستند که می توانند مسیری را برای مهاجمین ایجاد کنند تا کنترل های امنیتی را دور بزنند و در این صورت بهترین فایروال ها و کنترل های امنیتی بی فایده می شوند.
هنگامی که از Endpoint Security صحبت می کنیم منظور مواردی از قبیل کامپیوترهای رومیزی، لپ تاپ، تلفن های هوشمند، تبلت ها، ماشین آلات صنعتی، تجهیزات پزشکی، سرور، پرینتر، روترها، Wi-fi، دستگاه های فروش POS و دستگاه های IoT می باشد.
در واقع Endpoint Security به فرایندی گفته می شود که به محافظت از دستگاه هایی مانند کامپیوترهای بسیار قدرتمند برای انجام امور تخصصی، سرورها و سایر تجهیزات متصل به شبکه می پردازند و در برابر حملات سایبری از آن ها محافظت می کنند.
تحقیقات اخیر نشان داده است که هر 39 ثانیه یک حمله سایبری رخ میدهد و در روز 2244 حمله صورت می پذیرد و تعداد دستگاه های متصل به شبکه حدود 22 میلیارد است. به دلیل تعداد بالای اندپوینت ها به یکی از اهداف اصلی برای مهاجمان مبدل شده اند.
30 درصد از خرابی داده ها، به خاطر بدافزارهای نصب شده بر روی اندپوینت ها می باشد زیرا Endpointهای متصل به شبکه های سازمانی راه های ورود حملات سایبری هستند، از این رو سازمان ها باید مجهز به نرم افزاری باشند تا در هنگام وقوع حملات سایبری بتوانند آن ها را شناسایی و مسدود کنند. حال که با اندپوبنت ها آشنا شدید می خواهیم بررسی کنیم چرا Endpoint Security اهمیت دارد.
بیشتر بخوانید: مهم ترین تهدیدات امنیت سایبری
اهمیت Endpoint Security در شبکه:
دستگاه های متصل به شبکه در واقع یک مجرا برای اجرای تهدیدات سایبری هستند. هرچه اندپوینت ها بیشتر می شوند، چالش برقراری امنیت نیز بالا می رود. بنابراین برای همه مشاغل و سازمان ها بسیار ضروری است که از ابزارهای مناسب استفاده کنند و از شبکه خود و همچنین داده های خود محافظت نمایند.
مزایای Endpoint Security:
برای هر سازمانی Endpoint Security یک عنصر حیاتی به شمار می رود که دارای مزایای زیر می باشد:
- محافظت از کلیهی endpointها:
کارمندان یک سازمان از انواع مختلف تجهیزات برای اتصال به شبکه استفاده میکنند که تامین امنیت آنها، امری ضروری است. دادههای این دستگاهها نیز باید تحت محافظت بوده و تضمین گردد قابل سرقت نمی باشند.
- تامین امنیت دورکاری:
روشهایی مانند دورکاری (WFA) و استفاده از تجهیزات شخصی (BYOD) ارتباط مستقیم با افزایش تعداد endpointها دارد. این سیاستهای جدید از طرفی موجب افزایش بهرهوری کارمندان شده؛ اما از سوی دیگر امنیت آنها را به خطر میاندازند. به عبارتی احتمال بروز آسیبپذیری و فرصت برای هکرها افزایش مییابد. در چنین شرایطی محافظت از دستگاهها با یک پلتفرم امنیتی، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
- برقراری امنیت گسترده در برابر تهدیدات:
روش کار هکرها، روزبهروز پیچیدهتر شده؛ در نتیجه آنها میتوانند روشهای جدیدتری برای دسترسی به شبکههای سازمانی، سرقت دادهها و فریب کارمندان بیابند. بنابراین محافظت گسترده از endpointها به منظور تامین امنیت سازمانهای مدرن و جلوگیری از دسترسی مجرمان سایبری به شبکهها اجتنابناپذیر است.
- حفظ هویت:
دسترسیِ کارمندان به شبکههای سازمانی از مکانهای مختلف و از طریق تجهیزات مختلف باعث میشود راهکارهای امنیتیِ قدیمی، اثربخشی لازم را نداشته باشند. این در حالی است که رویکرد Endpoint Security مستقیما از دستگاههای کارمندان خود محافظت نموده و فارغ از محل و نحوهی اتصال آنها به شبکه، امنیت کاملی را رقم میزند.
چالش های Endpoint Security:
امروزه سازمانها با تعداد بسیاری از نقاط پایانی در ارتباط هستند. دستگاههایی با انواع مختلف سیستمعاملها و فرمفاکتورها که به منابع سازمانی دسترسی دارند، پیچیدگیهایی را در حوزه امنیت ایجاد میکنند. مطالعات نشان داده که بسیاری از سازمانها به دلیل پیچیدگی در مدیریت ابزارهای مختلف امنیتی، توانایی شناسایی و مقابله با تهدیدات را بهطور کامل ندارند. این نقاط پایانی به واسطه ضعفها و «درزهای امنیتی» ممکن است در معرض خطر قرار بگیرند. دو چالش اصلی در راستای برقراری امنیت در نقاط پایانی شبکه وجود دارد که این تهدیدات به صورت امنیتی و منحصر به فرد هستند و عبارتند از:
- تهدیدهای جدید و پیشرفته:
شبکه شما می تواند با تهدیدهای بسیار جدی روبرو باشد، نقص امنیت داده ها و باج افزارها جزء دو مورد از نگرانی های اصلی برای هر سازمان هستند. Exploit kit یکی دیگر از مهم ترین آلودگی هایی است که باعث ایجاد موارد ضد امنیتی در شرکت ها می شود. تحقیقات سیمانتک نشان می دهد که بطور متوسط روزانه بیش از یک میلیون بدافزار جدید ایجاد می شود که توسط مهاجمان به شبکه شما آسیب برسانند، بخش زیادی از این بدافزارها از تعدادی تکنیک جدید و شناخته شده به عنوان راه نفوذ برای ورود به نقطه انتهایی با استفاده از ایمیل، مرورگر، برنامه ها و دستگاه ها استفاده می کند.
این تهدیدهای در حال ظهور و پیشرفته از تکنیک های مبتنی برفایل یا file-based و تکنیک های بدون فایل یا file-less مانند حمله به حافظه و اسکریپت های PowerShell استفاده می کنند. مهاجمان اسکریپت های PowerShell را مورد هدف قرار می دهند، که برای اتوماسیون کار می کنند و مدیریت پیکربندی را مورد استفاده قرار می دهند و به طور پیش فرض در بیشتر رایانه های ویندوز نصب هستند.
همچنین در بیشتر شبکه ها، سیستم گزارش گیری ورود کاربران وجود ندارد و این امر باعث می شود اسکریپت های مخرب تا حد زیادی نامرئی باشند. 95 درصد از اسکریپت های PowerShell مخرب هستند. بدافزارهای بزرگ به توسعه خود ادامه می دهند، حملات روز صفر همواره در حال وقوع است و باج افزارها نیز به دستگاه های متصل نیز به شبکه منتقل میشوند. این تهدیدها برای هدف قرار دادن سازمان های بزرگ و صنایع طراحی شده اند. این امر نقاط انتهایی شبکه را آسیب پذیرتر می کند و به نوبه خود پیدا کردن راه حل های امنیتی نهایی جزء ضرورت های هر سازمان و اجبار برای ادامه کسب و کار می باشد.
- راه حل های امنیتی برای نقاط پایانی یا اندپوینت ها:
افرادی که وظیفه برقراری امنیت را دارند و همینطور تیم IT باید چندنوع سیستم مختلف را از هم جدا کنند و به نگهداری و پشتیبانی از آن ها بپردازند. در نتیجه راه حل امنیت یکپارچه و کامل برای تجهیزات زیرساخت مشترک وجود ندارد. مشکل این گستردگی تجهیزات و سیستم عامل ها، کمبود متخصصان امنیت است زیرا ممکن است افرادی که امنیت شرکت را بر عهده دارند، نتوانند برای مقابله با محصولات امنیتی چندگانه یا چالش هایی امنیتی را که به دنبال دارند، آمادگی داشته باشند.
بسیاری از این راه کارها نیاز به مقدار زیادی تنظیمات دقیق fine-tuning دارند تا بتواند در جهت نیازهای خاص سازمان کار کند. به همین دلیل سازمان های بیشتری باید راه حل های مانیتورینگ نقاط انتهایی را مورد بررسی قرار دهند و فعالیت هایی را تحلیل کنند تا بتوانند ناهنجاری های مربوط به تهدیدات احتمالی را شناسایی کند.
عملکرد Endpoint Security:
هدف اصلی Endpoint Security حفاظت کردن از داده های دستگاه هایی است که به شبکه متصل کرده اید، فایل هایی که به شبکه وارد می شوند را بررسی می کنند و عملکرد آن ها را به دست می آورد و آن ها را با بانک اطلاعاتی که بر اساس فضای ابری هستند، می پردازد.
راه حل Endpoint Security در حقیقت یک کنترل پنل مرکزی است که بر روی سرور یا شبکه نصب شده است. با استفاده از این پنل مدیریتی، به تامین امنیت دستگاه ها می پردازد.بعد از آن که شما Endpoint Security را راه اندازی کردید، برنامه به صورت خودکار بروز شده و درخواست لاگین را تائید می کند و سیاست های سازمان را به مراحل اجرا می رساند.
یکی دیگر از کارهایی که توسط راه حل Endpoint Security انجام می شود برقراری و تامین امنیت اندپوینت ها است که مانع از دسترسی و دانلود منابع ناشناخته و غیرمجاز توسط کاربران می شود و برای جلوگیری از دست رفتن داده ها، آن ها را رمزنگاری می کند. Endpoint Security به سازمان ها امکان ارائه سرعت بالا، تهدیدات امنیتی و بدافزارها را شناسایی می کند و به تهدیدات پیشرفته می پردازد.
تفاوت Endpoint Security و آنتی ویروس:
یک آنتیویروس در فرایند شناسایی و از بین بردنِ بدافزار نقش دارد. این راهکار به صورت مستقیم بر روی تجهیزات endpoint مانند لپتاپ، کامپیوترهای شخصی، سرورهای شبکه و تلفنهای همراه نصب میگردد. آنتیویروس با اسکن کردن فایلها و دایرکتوریها به منظور یافتن الگوهایی که با تعاریف و یا signatureهای یک ویروس، مطابقت دارد، ایفای نقش میکند و تنها قادر به تشخیص تهدیدات شناختهشده بوده و میبایست به منظور شناسایی جدیدترین بدافزارها، بروزرسانی گردد. این در حالی است که Endpoint Security در قابلیت threat prevention اساسا با آنتیویروس متفاوت بوده و تنها به جای یک دستگاه، از تمام endpointهای متصل به شبکه محافظت میکند.
المان های Endpoint Security:
فایروال یک روش امنیت شبکه است که از داده های شبکه شما محافظت می کند. ترافیک ورودی و خروجی داده ها را بررسی می کند و در نهایت تصمیم می گیرد که دسترسی ها مجاز هستند یا باید آن ها را مسدود کند. این راه حل بر وضعیت امنیتی نظارت دارد. قبلا از فایروال ها در مکان هایی استفاده می شد که همه کارکنان در یک ساختمان بودند و همه آنها به شبکه متصل بودند اما الان با شرایط دورکاری کارمندان، نمیتوان همه آن ها را به شبکه متصل کرد و نمی توان فایروال را به تنهایی برای برقراری امنیت کافی دانست و ترافیک داده ها تنها از شبکه مرکزی عبور نخواهد کرد.
فاکتورها و المان های مهم Endpoint Security عبارتند از:
- تعداد کارمندان
- لوکیشن و موقعیت مکانی کارمندان
- مالکیت دستگاه
- سطح محرمانگی داده
نتیجه گیری:
این مقاله به شما مفهوم Endpoint Security را به طور کامل توضیح داد، اینکه چگونه می توانید با استفاده از این نرم افزار امنیت شبکه خود را فراهم کنید. اگر این مقاله برایتان مفید واقع شده است شما می توانید سایر مقالات ما را در مجله اینترنتی مسترشبکه دنبال کنید. همچنین در صورت تمایل به آشنایی با محصولات و تجهیزات شبکه، به سایت مسترشبکه مراجعه کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید و ضمن اطلاع از قیمت روز این تجهیزات، از مشاوره کارشناسان مجرب این مجموعه بهره مند گردید.
خرید انواع تجهیزات شبکه از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی با گارانتی معتبر |