آنچه در این مقاله می خوانید:
نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری
با توجه به اهمیت دوربین های مداربسته در برقراری امنیت و نظارت بر محیط، این محصول جایگاه ویژه ای در دنیای تجهیزات شبکه و دنیای نظارت پیدا کرده است. سیستم های مداربسته یا CCTV توانسته اند نقش مهمی در جلوگیری از وقوع جرم و جمع آوری اطلاعات داشته باشند. از سوی دیگر وجود دوربین های مداربسته در خیابان های شلوغ تا مناطق مسکونی آرام موجب ارائه امنیت بالایی گشته است.
نصب دوربین های مداربسته کار بسیار راحتی می باشد اما در عین سادگی اگر به درستی انجام نشود ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود آورد. زیرا نیازمند داشتن اطلاعات کافی، درک عمیقی از فناوری دوربین و دنیای کابل ها است. در نصب برخی دوربین ها از کابل های شبکه و یا کابل های فیبرنوری استفاده می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه نصب دوربین های مداربسته با کابل فیبرنوری آشنا سازیم؛
نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری:
فناوری دوربین های مداربسته به سرعت پیشرفت کرده و ارائه دوربین های رنگی و مبدل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال به شکلی موجب تحول این صنعت گردیده است و از سوی دیگر دستگاه های ضبط کننده VCR، DVR و در نهایت NVR ظرفیت ذخیره سازی بیشتر با دسترسی از راه دور را به ارمغان آوردند.
در دنیای نظارت، کیفیت فیدهای ویدیویی باعث ایجاد تفاوت در اثربخشی سیستم امنیتی شما می شود. در حالی که کابلهای مسی سنتی برای موارد زیادی انتخاب شدهاند، کابلهای فیبر نوری به دلیل سرعت بالا، اتصال قابل اعتماد و مقاومت در برابر تداخل، محبوبیت فزایندهای پیدا کردهاند.
چرا فیبر نوری یک انتخاب برتر نسبت به مس است، و نحوه نصب دوربین های امنیتی با استفاده از کابل های فیبر چگونه می باشد؟ این ها موضوعاتی هستند که قصد داریم در این مقاله مورد بررسی قرار دهیم.
چرا از کابل های مسی استفاده نکنیم:
کابل های مسی، مانند کابل شبکه Cat5e یا Cat6، فقط می توانند داده ها را به طور موثر در فواصل کوتاه تر، معمولاً تا 100 متر انتقال دهند. فراتر از این محدوده، سیگنال ها کاهش می یابد و منجر به از دست رفتن داده ها و کاهش کیفیت ویدیو می شود. به دلیل ظرفیت پهنای باند محدود، کابلهای مسی ممکن است برای پشتیبانی از وضوح بالا و نرخ فریم مورد نیاز دوربینهای 4K مشکل داشته باشند. آنها در برابر EMI و RFI آسیب پذیر هستند که در محیط هایی با نویز الکتریکی سنگین مشکل ساز می شود. علاوه بر این، کابلهای مسی را میتوان نسبتاً به راحتی وارد کرد که موجب خطر امنیتی می شود.
انواع کابل برای نصب دوربین های مداربسته:
انتخاب کابل مناسب یکی از مهم ترین مراحل در نصب دوربین های مداربسته است که باید با توجه به نوع دوربین، کابل مناسب انتخاب شود:
- دوربین های آنالوگ: در این نوع دوربین ها از کابل های کواکسیال RG59 یا RG6 استفاده می شود و برای مسافت هایی که طولانی تر هستند از کابل های Cat5e و Cat6 با بالون استفاده می شود.
- دوربین های HD-TVI: در این نوع دوربین از کابل های RG59 یا RG6 برای مسافت های کوتاه تر استفاده می شود و اگر مسافت طولانی تر باشد از کابل های Cat5e، Cat6 و یا Cat6a استفاده می شود تا کیفیت سیگنال های برقرار باشد.
- دوربین CVI و AHD: در این دوربین ها همچون حالت قبل عمل کنید.
- دوربین های IP: در این دوربین ها از کابل های Cat6، Cat5e و یا Cat6a استفاده می شود و از کابل های فیبرنوری برای مسافت های طولانی تر ایده آل است. کابل های PoE برای انتقال داده و برق از طریق کابل ممکن می شود.
بیشتر بخوانید: دوربین مداربسته یا CCTV چیست
عوامل برتری کابل های فیبرنوری نسبت به کابل های مسی:
کابل های فیبرنوری در مقایسه با کابل های مسی دارای سرعت بالاتری هستند، این کابل ها با انتقال داده ها با سرعت نور موجب می گردند تا سرعت فوق العاده بالایی در شبکه پدیدار شود.
پهنای باند کابل های فیبرنوری بالاتر از کابل های مسی است که به شما امکان انتقال حجم بیشتری از داده ها را می دهد.
کابل های فیبرنوری از نویز جلوگیری می کند، عدم استفاده از سیگنال های الکتریکی در کابل های فیبرنوری موجب می گردد این کابل ها به نویزهای الکترومغناطیسی حساس نباشند.
مسافت طولانی تری توسط کابل های فیبرنوری پشتیبانی می شود، بدین منظور که کابل های فیبرنوری می توانند داده ها را بدون افت سیگنال برای فواصل طولانی تری انتقال دهند.
مزایای نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری:
مزایای نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری بسیار متعدد است، به همین علت آن ها بهترین گزینه برای سیستم های امنیتی همچون دوربین های مداربسته هستند در ادامه برایتان شرح می دهیم؛
- پهنای باند بالا: کابل های فیبر نوری توانایی پشتیبانی از سرعت داده تا 10 گیگابیت بر ثانیه یا بیشتر را دارند و حجم زیادی از داده را در فواصل طولانی بدون به خطر انداختن کیفیت ویدئو حمل می کنند و جریان های ویدئویی با وضوح بالا را تضمین می کنند.
- مسافت طولانی: برخلاف کابلهای مسی سنتی، کابلهای فیبر نوری میتوانند سیگنالها را برای مسافت هایی با طول کیلومترها بدون کاهش قابل توجه سیگنال ارسال کنند. این انعطافپذیری به دوربینهای امنیتی اجازه میدهد تا عملاً در هر مکانی نصب شوند و مناطق وسیع را به طور موثر پوشش دهند.
- مصونیت در برابر EMI: تنظیمات صنعتی اغلب با تجهیزاتی مانند موتورها و کورهها پر میشوند که میتوانند سطوح بالایی از نویز الکتریکی ایجاد کنند، در حالی که فیبر نوری در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون است و سیگنال واضح و پایدار را برای نظارت ویدیویی در زمان واقعی تضمین میکند.
- امنیت پیشرفته: دسترسی به شبکههای فیبر نوری بدون شناسایی مشکل است و یک لایه امنیتی اضافی به سیستم نظارتی شما اضافه میکند.
- تدوام: کابل های فیبر نوری کمتر در معرض عوامل محیطی مانند نوسانات دما، رطوبت و خوردگی هستند، بنابراین می توانید مطمئن باشید که سیستم امنیتی در همه شرایط کار می کند. علاوه بر این، آنها برق حمل نمی کنند، بنابراین می توانند با خیال راحت در فضای باز و بدون خطرات صاعقه و خطرات الکتریکی کار کنند.
چگونه دوربین های امنیتی را با کابل فیبرنوری نصب کنیم:
نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری کار بسیار ساده ای است، شما می توانید با کمک مراحلی که در ادامه مطرح می کنیم، این کار را انجام دهید؛
- طرح بندی مورد نظر خود را برنامه ریزی کنید:
قبل از نصب هر کابلی، باید چیدمان سیستم امنیتی خود را برنامه ریزی کنید. محل قرار گرفتن دوربین ها و فاصله از مرکز نظارت مرکزی را تعیین کنید. این به شما کمک می کند تا طول کابل فیبر نوری مورد نیاز خود را تعیین کنید و اینکه چگونه باید آن را هدایت کنید و بالای سر خود در زیر زمین آویزان کنید.
- تجهیزات لازم را جمع آوری کنید:
در مرحله بعد، شما باید تمام اجزای سیستم را جمع آوری کنید، از جمله:
–دوربین های امنیتی: برای نیازهای نظارتی مختلف از بین دوربین های گلوله، گنبدی، برجک یا PTZ انتخاب کنید. عواملی مانند دید در شب، تشخیص انسان و غیره را در نظر بگیرید.
–کابل فیبر نوری: برای نصب سریع با تلفات کم از کابلهای فیبر از قبل پایانه (کانکتورهای تک حالته، LC) استفاده کنید. در طول های مختلف موجود است.
–Media Converter: برای تبدیل سیگنال های نوری به سیگنال های اترنت و بالعکس.
–ماژول های BiDi SFP: به انتقال و دریافت داده ها از طریق یک رشته فیبر کمک می کند.
–سوئیچ PoE Outdoor با SFP: برق و داده را به دوربین های فضای باز ارائه می دهد، نصب دوربین های مداربسته را ساده می کند و پیچیدگی سیم کشی را کاهش می دهد.
–منابع تغذیه: برای اطمینان از عملکرد مداوم سیستم دوربین امنیتی خود از منابع تغذیه قابل اعتماد استفاده کنید.
–کابل های اترنت: از فضای باز استفاده کنید.
- کابل فیبرنوری را مسیریابی کنید:
کابل فیبر نوری را با دقت در مسیر برنامه ریزی شده قرار دهید. مطمئن شوید که کابل را به درستی محکم کنید تا از آسیب یا تداخل جلوگیری شود. اگر کابل نیاز به عبور از دیوارها یا سقف دارد، از مجراهای مناسب یا مسیرهای کابل کشی مناسب برای محافظت از آن و اطمینان از نصب تمیز استفاده کنید. برای جلوگیری از سستی یا کشش که می تواند به کابل یا اتصالات آسیب برساند، از چشمی استفاده کنید. اگر از کابل حجیم استفاده می کنید، ممکن است لازم باشد انتهای آن را با استفاده از برش دهنده فیبر نوری و اتصال دهنده فیوژن خاتمه دهید.
- سوئیچ PoE Outdoor را مستقر کنید:
یک مکان مناسب در فضای باز برای سوئیچ PoE که نزدیک به منطقه نظارت است انتخاب کنید. سوئیچ را با استفاده از براکت مناسب به طور ایمن نصب کنید. سوئیچ را به منبع برق وصل کنید و با نصب یک محافظ برق PoE در فضای باز و اتصال مناسب به زمین، از محافظت آن در برابر صاعقه اطمینان حاصل کنید.
- تبدیل رسانه و ماژول های SFP را نصب کنید:
مبدل رسانه را روی میز یا قفسه نصب کنید و آن را با استفاده از کابل اترنت به منبع شبکه (روتر، مودم یا سوئیچ شبکه) متصل کنید. سپس آن را به منبع برق نزدیک وصل کنید. در مرحله بعد، یک ماژول BiDi SFP را در مبدل رسانه و دیگری را در شیار فیبر سوئیچ PoE در فضای باز قرار دهید تا مطمئن شوید که آنها به طور ایمن قرار دارند.
- کابل فیبر نوری را وصل کنید:
یک سر کابل فیبر نوری از قبل قطع شده را به ماژول BiDi SFP نصب شده روی مبدل رسانه وصل کنید. مطمئن شوید که به طور ایمن در جای خود کلیک می کند تا سیگنال از دست نرود. سپس، انتهای دیگر کابل را به ماژول SFP مربوطه در سوئیچ PoE در فضای باز متصل کنید.
- دوربین های امنیتی را وصل کنید:
هر دوربین امنیتی را با استفاده از کابل های اترنت جداگانه به سوئیچ PoE در فضای باز متصل کنید و مطمئن شوید که هر دوربین برق و داده را از طریق سوئیچ دریافت می کند. قبل از نهایی کردن نصب دوربین های مداربسته، سیستم را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که تمام دوربین ها به درستی داده ها را از طریق کابل فیبر نوری منتقل می کنند. برای انجام تنظیمات لازم، از طریق ایستگاه مانیتورینگ به تنظیمات دوربین دسترسی پیدا کنید.
به این نکات در هنگام نصب دوربین های امنیتی با کابل فیبرنوری توجه کنید:
برای اطمینان از دوام و محافظت در برابر عناصر بیرونی از کابل های فیبر نوری direct-burial استفاده کنید.
برای اطمینان از عملکرد صحیح کابل ها، دوربین ها، بررسی ها و تعمیر و نگهداری منظم را برنامه ریزی کنید.
برای محافظت از دوربین ها و سایر دستگاه های متصل در برابر آسیب های الکتریکی، محافظ برق در فضای باز نصب کنید.
هنگام قرار دادن کابل فیبر نوری، برای جلوگیری از پیچش و حفظ یکپارچگی سیگنال در فواصل طولانیتر استفاده کنید.
نگهدارنده کابل یا حلقه می تواند به مدیریت و استقرار هموار کابل های فیبر نوری در حین نصب کمک کند.
نتیجه گیری:
کابل های دوربین مداربسته همواره در حال رشد و ترقی هستند تا نیازهای شما را برطرف سازند با این حال توضیحی جهت حسن ختام این مقاله ارائه می دهیم:
کابل های Cat7a و Cat8 با پهنای باند بالاتر نسبت به کابل Cat6a و ارائه سرعت انتقال داده تا 40 گیگابیت بر ثانیه در دنیای تجهیزات پسیو موجود هستند ولی به طور گسترده برای نصب دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار نمی گیرند. اما گزینه ای مناسب برای نصب دوربین مداربسته هستند.
از سوی دیگر کابل های HFC مزایای کابل های کواکسیال و فیبرنوری را با هم دارد که برای مکان های طولانی تر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کابل برای دوربین هایی که در مقیاس بزرگ هستند و نیازمند انواع مختلفی کابل هستند، بسیار مناسب است.
نکته آخر پیشرفت ها و تکنولوژی هایی همچون Wi-Fi به علت انعطاف پذیری و سهولت در نصب محبوبیت زیادی در میان کاربران پیدا کرده اند اما با توجه به محدودیت های پهنای باند، نگرانی های امنیتی ایجاد می کنند. شما می توانید جهت تهیه انواع دوربین مداربسته و برطرف شدن سوالات خود درباره نصب دوربین های مداربسته، به سایت مسترشبکه مراجعه کنید. ضمن آن که دوربین های مداربسته دارای سه سال گارانتی مسترشبکه بوده و شما می توانید از خدمات پس از فروش این مجموعه و مشاوره رایگان کارشناسان مسترشبکه بهره مند شوید.
خرید انواع دورببین مداربسته از مسترشبکه همراه با گارانتی معتبر مسترشبکه |