آنچه در این مقاله می خوانید:
عیب یابی مشکلات رایج دوربین های مداربسته
دوربین های مداربسته یکی از مهم ترین تجهیزات امنیتی در دنیا به شمار می آیند که توانسته اند گامی بزرگ در دنیای تجهیزات امنیتی-نظارتی برداشته و با تکنولوژی های روز دنیا خود را همگام سازد. دوربین های مداربسته با توجه به پیشرفت روزافزون و سازگاری که با تکنولوژی ها و تجهیزات شبکه دارند، برای هر سازمان و ارگانی مناسب بوده و شما با هر کاربری می توانید دوربین مداربسته متناسب با نیاز خود را تهیه نمائید.
این محصولات کمک بزرگی در جهت برقراری امنیت و جلوگیری از برخی اتفاقات ناگوار کرده اند اما با مشکلاتی نیز مواجه می باشند که می خواهیم در این مقاله به عیب یابی مشکلات رایج دوربین های مداربسته بپردازیم؛ پیشاپیش از همراهی شما سپاسگزاریم.
عیب یابی مشکلات رایج دوربین های مداربسته
همان گونه که گفته شد، دوربین های مداربسته از مهم ترین ابزارهای امنیتی در جهان به شمار می روند که دارای یک عمر مفید هستند و پس از آن ممکن است با مشکلاتی مواجه گردند. این مشکلات ممکن است بسیار کوچک باشد ولی در نتیجه کار تاثیر زیادی بگذارد. برای مثال اگردوربین مداربسته گاها سوسو بزند، در دید شما اختلال به وجود می آورد و همین عیب کوچک می تواند مانع از دیدن واضح شما گردد یا شما نتوانید شماره پلاک را بررسی کنید. پس ربطی به کوچک یا بزرگ بودن مشکل ندارد و ممکن است تاثیر منفی برجای بگذارد.
مشکلات رایج دوربین های مداربسته:
- رنگ دوربین های مداربسته خاموش هستند
- تصویر دوربین سیاه و سفید است
- خطوط افقی بر روی تصویر دوربین مداربسته است
- لرزش دوربین مداربسته
- تصاویر دوربین مداربسته صدا داشته باشند
- عدم ارائه سیگنال ویدئویی
- دوربین صفحه سیاه نمایش دهد
- دوربین های مداربسته در شب کارنکنند
- عدم اتصال دوربین مداربسته به موبایل
- دوربین مداربسته تصویر ضبط نکند
1-رنگ دوربین های مداربسته خاموش هستند:
به یک تصویر سفید نگاه کنید، وقتی تصویر سفیدی در مقابل شما قرار دارد شما آن راسفید می بینید حتی اگر هیچ نوری به آن تابیده نشود. این موضوع به این دلیل است که چشم های ما به طور طبیعی طیف رنگ بسیار گسترده ای دارند و مغز ما می تواند طیف خاصی از نور محیط را جبران کند. دوربین ها دارای قابلیتی به نام متعادل کننده رنگ سفید دارند که به صورت دستی یا خودکار تنظیم می شود وقتی این قابلیت به درستی تنظیم نشده باشد رنگ ها منحرف می گردند و موجب می شود در دوربین مشکل دید به وجود آمده و این مشکل بیشتر در دوربین های مداربسته که دارای قابلیت تنظیم خودکار هستند رخ می دهد.
2-تصویر دوربین سیاه و سفید است:
این مشکل به این دلیل است که اگر سطح نور محیط به اندازه کافی بالا باشد، دوربین مداربسته می تواند رنگ را ببیند و حتی با داشتن قابلیت دید در شب (توانایی ضبط تصاویر با مادون قرمز) نمی توانند رنگ ها را در زیر نور مادون قرمز تشخیص دهند.
3-خطوط افقی بر روی تصویر دوربین مداربسته است:
این مشکل ممکن است تشخیص افراد را بسیار سخت کند و می تواند بر اثر دو عامل تداخل در نور محیط یا تداخل الکتریکی باشد.
4-لرزش دوربین مداربسته:
ممکن است برطرف کردن مشکل لرزش دوربین مداربسته کاری بسیار دشوار باشد چون ممکن است این اتفاق به صورت مداوم صورت پذیرد. گاها ممکن است لرزش و سوسو زدن ویدئو دوربین مداربسته به خاطر نصب نادرست، عملکرد نامناسب تجهیزات و یا منبع تغذیه باشد و حتی شرایط بد محیط می تواند در این موضوع تاثیر بگذارد. اگر قصد دارید که این مشکل را برطرف کنید به زمان زیادی نیاز دارید و پس از برطرف شدن این مشکل باید بر ویدئو نظارت داشته باشید که مجددا آن مشکل رخ ندهد.
5-تصاویر دوربین مداربسته صدا داشته باشند:
اگر در دوربین مداربسته، تصاویر صدا داشته باشند دلیل آن اختلال الکتریکی یا RF است.
6-عدم ارائه سیگنال ویدئویی:
حادترین مشکلی که می تواند در دوربین های مداربسته رخ دهد، عدم ارائه سیگنال ویدئویی است زیرا می توان با تصاویر پر سرو صدا و یا سوسو زدن کنار آمد اما وقتی سیگنالی دریافت نکنید یعنی دوربین شما به درد نمی خورد و فایده ای ندارد.
7-دوربین صفحه سیاه نمایش دهد:
این مشکل به احتمال زیاد به این علت است که جعبه DVR بتواند سیگنال ویدئویی دریافت کند.
8-دوربین های مداربسته در شب کار نکنند:
این مشکل می تواند دلایل زیادی داشته باشد؛
- دوربین به درستی پیکربندی نشده باشد: شما باید اطمینان حاصل کنید که دوربین مداربسته شما برای شب پیکربندی شده است و اگر حالت دوربین بین روز و شب تغییر کند باید تنظیمات پیکربندی نور محیط بررسی شود.
- LEDها جریان اضافی را می گیرند: یک دوربین مداربسته در شب انرژی بیشتری نیاز دارد این امر موجب می گردد دوربین هایی که دارای باتری یا قابلیت POE هستند با این مشکل بیشتر مواجه می شوند. از این رو باید مطمئن شوید که انرژِی و نیاز دوربین شما تامین شده است.
- LEDهای آسیب دیده: اسیب دیدگی دوربین خود را بررسی کنید هنگامی که ال ای دی ها قدیمی می شوند ممکن است یک دوربین قدیمی نتواند به راحتی نور کافی تامین کند.
9-عدم اتصال دوربین مداربسته به موبایل:
اگر می توانید به صورت محلی به جریان ویدئو دسترسی پیدا کنید، اما نمی توانید جریان دوربین مدار بسته را برنامه تلفن همراه خود مشاهده کنید، جای نگرانی نیست، زیرا جلوگیری از مشکلات غیر معمول مانند پورت های معیوب شبکه در یک سوئیچ، مشکلات ساده ای هستند. دسترسی موبایل به جریان های دوربین مدار بسته یک فناوری کاملاً جدید است و هیچ استاندارد قابل قبول و گسترده ای در صنعت وجود ندارد. بنابراین بسیاری از مشکلات مربوط به فروشندگان و برنامه های خاص است. با این حال ، قبل از اینکه شک کنید که مشکلی مخصوص دوربین خاص شماست، باید چند مورد را بررسی کنید.
10-دوربین مداربسته تصویر ضبط نکند:
اگر دوربین شما به خوبی کار کند ولی DVR چیزی ضبط نکند ممکن است بر اثر موارد زیر باشد که در DVR های جدید این مشکلات برطرف شده اند.
- پیکربندی غلط
- نبود فضای ذخیره سازی و خرابی اجزای DVR
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دوربین مداربسته
برطرف کردن مشکلات رایج دوربین های مداربسته:
در قسمت قبل مشکلات رایج دوربین های مداربسته را شرح دادیم و حالا می خواهیم به عیب یابی مشکلات رایج دوربین های مداربسته بپردازیم؛
1-اگر با مشکل “رنگ دوربین های مداربسته خاموش هستند” مواجه شدید توجه کنید که:
* دوربین مداربسته برای داخل و یا خارج از خانه استفاده می شود سپس تنظیمات را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که برای فضای باز پیکربندی شده است. در بیشتر موارد در مواجه با این چنین مشکلات نیازی به تعمیر کل دوربین مداربسته نیست فقط تنظیمات مربوط به رنگ باید درست شود.
*از سوی دیگر اگر دوربین شما به صورت اتوماتیک بر روی تعادل رنگ سفید تنظیم شده است و در فضای باز قرار دارد می توانید آن را به سمت پایین زاویه بدهید تا از زاویه بالا (آسمان) دور باشد. اگر رنگها تنها با وجود نور های خاص همانند نورهای خیابان در شب منحرف می شوند مجددا دوربین را دورتر از منبع نور قرار دهید.
*اگر دوربین مداربسته شما از تعادل نور سفید پشتیبانی نمی کند و امکان تغییر مکان نیز برای شما وجود ندارد، قابلیت را غیر فعال کنید و تراز سفیدی را به صورت دستی تنظیم نمائید تا رنگ شما درست گردد.
*گاهی ممکن است دوربین شما در مکانی باشد که نور محیط بسیار زیاد است و لازم باشد که این تنظیمات را بارها و بارها تکرار کنید تا تنظیماتی درست به دست آورید. چنانچه مجبورید دوربین مدار بسته را دوباره جا به جا کنید، مطمئن شوید که دوربین هنوز مناطقی را که برای پوشاندن به آن نیاز دارید، پوشش میدهد.
*اگر دوربینی که از آن استفاده می کنید تنظیمات رنگی اضافی ارائه می دهد شما می توانید پارامترهایی همچون رنگ تصویر یا سطح گاما را تنظیم کنید و این کار را تاجایی انجام دهید که رنگ های دیگر تحریف نمی شوند.
*این موضوع را دقت داشته باشید که دوربین ها دارای دامنه رنگ نامحدودی نیستند و با توجه به سنسورهای آن ها به راحتی قادر به نشان دادن تصویر مناسب در همه شرایط می باشند.
2- اگر مشکل “ تصویر دوربین سیاه و سفید است” دارید دقت داشته باشید که:
شرایط نوری شما با الزامات دوربین مداربسته مطابقت داشته باشد در صورت عدم استفاده، قبل از آن که دوربین خود را تعویض کنید منبع نور اضافی نصب کنید و اگر نورکافی در محیط ما وجود دارد باید دقت کنیم که مسیر نور پاک نشده باشد و دوربین از لحاظ فنی مورد بررسی قرار گرفته باشد و اگر دوربین مداربسته شما از سیگنال های ویدیویی آنالوگ یا کامپوزیت خارج می شود، مطمئن شوید که نوع فیلم ورودی با نوع فیلم خروجی مطابقت دارد.
متصل کردن یک سیگنال ویدئویی ترکیبی به یک ورودی ویدئو، یا بالعکس، گاهی اوقات می تواند به جای یک صفحه سیاه، به تصویر سیاه و سفید تبدیل شود. برخی از نمایشگرها دارای یک مجموعه ورودی ویدیویی هستند. شما باید این موارد را به صورت ساده پیکربندی انجام دهید و در صورت مناسب قرار دهید.
3- با مشکل “خطوط افقی بر روی تصویر دوربین مداربسته است” مواجه شده اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است بدین صورت عمل کنید:
*اول آنکه مطمئن شوید نور الکتریکی مستقیمی روی دوربین نمی افتد و چراغ های روشن و نور منابع نور الکتریکی با حسگرهای CCD تک تراشه تداخل پیدا نمی کنند زیرا منجر به لرزش و یا خطوط افقی در تصاویر دوربین مداربسته می شود.
*منبع تغذیه را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید و اگر می توانید این کار را انجام دهید، مطمئن شوید که فیلتر مناسب برای برق دارید. منبع تغذیه خراب یا ناکافی می تواند از شبکه برق به تجهیزات مورد نیاز خود نشت پیدا کند. این مسئله، به نوبه خود، با سنسور CCD تداخل می کند و می تواند منجر به کجی مانند خطوط افقی در تصاویر دوربین مداربسته می شود.
*کابل دوربین مداربسته را از لحاظ آسیب به محافظ بررسی کنید و اگر کابل های بلند همچون cat5 و یا کابل کواکسیال را استفاده می کنید مطمئن شوید که کابل ها به درستی مسیریابی شده اند. اطمینان حاصل کنید که کابل ها از تجهیزاتی که فرکانس بالا دارند دور شده اند و هیچ تجهیزات الکتریکی را لمس نمی کنند و کابل ها به درستی به زمین رسیده اند.
*اگر مشکل نور محیط دارید و مشکل تداخل الکتریکی ندارید و نمی توانید از آن جلوگیری کنید می توانید با استفاده از دوربین های WDR و یا دوربین های حسگر به عیب یابی دوربین های مداربسته بپردازید قبل از جست و جوی تجهیزات اضافی، سایر محیط را پوشش دهید.
4- لرزش دوربین مداربسته یکی دیگر از مشکلاتی است که در ممکن است با آن مواجه گردید در جهت برطرف رکردن این مشکل می توانید اقدامات زیر را انجام دهید؛
*اولین چیزی که باید مورد بررسی قرار دهید این است که آیا مانیتور شما به درستی کار می کند یا خیر؟ تا مطمئن شوید که لرزش و سوسو بخاطر مانیتور نمی باشد و سپس به بررسی دوربین بپردازید.
*اتصالات و کابل هایی کهنه دوربین شما متصل هستند باید مورد بررسی قرار گیرند اگر دوربین شما دارای خروجی آنالوگ است یا از کابل هایی با طول زیاد استفاده می کنید تا به درستی مسیر یابی شوند.
*اگر دوربین شما به تجهیزات حلقه دار با خروجی های اضافی فیلم متصل است، مطمئن گردید که خروجی های فیلم به درستی ختم می شوند.
*اگر دوربین در تاریکی سوسو می زند اطمینان حاصل کنید که منبع تغذیه برای نیازهای دوربین مداربسته شما مناسب است، گاها سوسو زدن دوربین مداربسته در شرایط کم نور ناشی از سوسو زدن های LED های مادون قرمز است که به علت ناکافی بودن منبع تغذیه رخ می دهد دوربین ها در این شرایط به ال ای دی های بیشتر نیاز دارند. (مصرف برق در دوربین های poe دار در تاریکی و شب بیشتر است)
* مطمئن شوید که اتصالات خراب نیستند زیرا در صورت خرابی این اتصالات در دوربین موجب صدمه دیدن سایر تجهیزات و تداخل با آن ها می گردد.
*مطمئن شوید که دوربین و همه دستگاه های دیگر برای عملکرد 50 هرتز درجه بندی شده اند. بیشتر تجهیزات برای عملکرد 50 هرتز و 60 هرتز درجه بندی شده اند، اما برخی از منابع تغذیه و سوئیچ های PoE شما را ملزم به انتخاب حالت کار دستی، از طریق سوئیچ فیزیکی یا گزینه پیکربندی می کنند.
* آخرین مورد اینکه، دوربین خود به خصوص LED های IR را بررسی کنید تا آسیب ندیده باشد. نور IR با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست، بنابراین شما نمی توانید ببینید که چراغ LED در حال چشمک زدن است؛ تنها چیزی که مشاهده می کنید فیلم در حال چشمک زدن است. دوربین های قدیمی یا آسیب دیده به طور طبیعی سوسو می زنند، خصوصاً اگر LED ها یا سنسورهای نور آسیب دیده باشند.
5- دوربین شما دارای مشکل “تصاویر دوربین مداربسته صدا داشته باشند”، است:
*در چنین شرایطی اتصالات و کابل ها به ویژه کابل های ویدیویی آنالوگ را چک کنید تا آسیب دیده نباشند. اطمینان حاصل کنید که تمام کابل ها به درستی، دور از منابع تداخل، مسیریابی شده و در صورت لزوم بسته شده اند.
*اگر دوربین مداربسته شما دارای خروجی آنالوگ است، کابل ویدئو را از دوربین جدا کرده و بررسی کنید که هنوز نویز روی مانیتور خود مشاهده می کنید یا خیر. این معمولاً نشانه تداخل در انتهای مانیتور است. منبع تغذیه و کابل های آن را بررسی کنید.
* درنهایت بررسی کنید که آیا قطع هر دوربین یا تجهیزات ویدئویی دیگر باعث کاهش سطح نویز می شود، تجهیزات آسیب دیده یا محافظ نامناسب می توانند در دستگاه های دیگر اختلال ایجاد کنند.
6- عدم ارائه سیگنال ویدئویی بدترین مشکلی است که می تواند برای دوربین شما رخ دهد در این صورت اقدامات زیر را انجام دهید:
*اول از همه باید اتصالات برق و کابل ها را بررسی کنید. مطمئن شوید که آنها به برق وصل هستند و آسیب ندیده اند. اگر به این نوع تجهیزات دسترسی دارید، سعی کنید دوربین مداربسته خود را با کابل آزمایش و منبع تغذیه روشن کنید.
*اگر دوربین شما از PoE استفاده می کند، سوئیچ PoE را بررسی کرده و مطمئن شوید دوربین واقعاً روشن است.
* اتصال داده دوربین خود را بررسی کنید. اگر نمی توانید تصویری از دوربین مداربسته بگیرید اما در حال روشن شدن است، شاید تصاویر به مانیتور راه پیدا نمی کنند.
* اگر دوربین شما به یک جعبه DVR متصل است، کابل و اتصالات را در دو انتهای آن بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که آنها به درستی وصل شده و آسیب ندیده باشند. یک نمایشگر تست دوربین مداربسته می تواند در این مورد کمک کند.
*ویدیو یا اتصال داده دوربین خود را بررسی کنید. اگر دوربین مدار بسته تصویری نشان نمیدهد اما روشن است، شاید تصاویر به مانیتور راه پیدا نمی کنند
*اگر دوربین مدار بسته تحت شبکه دارید، از درست بودن تنظیمات شبکه اطمینان حاصل کنید. اگر دوربین سیمی است، کابل و اتصالات را از نظر خرابی بررسی کنید.
* تجهیزات اضافی شبکه یا ویدیو را بررسی کنید. اگر دوربین مداربسته شما به سوئیچ های شبکه یا روترها، جعبه های DVR یا مالتی پلکسرهای ویدئویی متصل است، مطمئن شوید که در وضعیت مطلوبی هستند.
7- مشکل “ دوربین صفحه سیاه نمایش دهد” را چگونه برطرف کنیم:
* مطمئن شوید که مسیر نوری مسدود نشده باشد، البته ممکن است که این مسئله چندان واضح نباشد. به عنوان مثال لنزهای کوچک در سطح زوم زیاد، می توانند به راحتی توسط برگ ها یا شاخه ها مسدود شوند.
* اطمینان حاصل کنید که شرایط نوری محیط دوربین مدار بسته تامین شده است. همه دوربین ها در تاریکی کار نمی کنند. اگر سطح نور زیر آستانه دوربین باشد، آنچه دریافت خواهید کرد، یک تصویر سیاه خواهد بود.
*دوربین خود را خاموش و روشن کنید. اگر همه دوربین ها، نه فقط یکی از آنها، به جز صفحه سیاه چیزی نشان نمی دهند، جعبه DVR را دوباره راه اندازی کنید. DVR های مدرن و بعضی از دوربین ها به خصوص دوربین های بسیار پیشرفته، اگر کوچک نباشند، رایانه های واقعی هستند و مانند یک رایانه واقعی خراب می شوند. لنز دوربین مدار بسته را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید. اگر اجزای نوری یا حسگر یک دوربین آسیب دیده باشد، دوربین ممکن است همچنان روشن شود و داده ارسال کند اما تصویری دریافت نمیکند.
8- آیا شما با مشکل ” عدم اتصال دوربین مداربسته به موبایل ” مواجه هستید: اقدامات زیر را انجام دهید؛
قبل از هر چیز اطمینان حاصل کنید که دوربین یا DVR / NVR شما به شبکه محلی متصل است و کلیه تنظیمات مربوطه به درستی پیکربندی شده اند. اگر دوربین یا DVR شما دارای یک آدرس IP ثابت است، اطمینان حاصل کنید که آدرس شبکه ماسک، دروازه و DNS را به درستی پیکربندی کرده اید و سپس موارد زیر را بررسی کنید؛
*اگر دوربین شما از طریق یک برنامه مبتنی بر cloud دسترسی به تلفن همراه را فراهم می کند، اطمینان حاصل کنید که فایروال شبکه مانع اتصال دوربین به اینترنت نمی شود.
*اگر سیستم دوربین مداربسته شما برای دسترسی از راه دور و / یا تلفن همراه به اتصال VPN نیاز دارد، از پیکربندی صحیح سرویس VPN اطمینان حاصل کنید.
*اگر سیستم دوربین مداربسته شما دسترسی از راه دور / ابری را از طریق سرویس DNS پویا (DDNS) ارائه می دهد، از پیکربندی صحیح تنظیمات DNS اطمینان حاصل کنید. همچنین لازم به ذکر است که DDNS ممکن است در همه شبکه ها و همه تنظیمات، به ویژه شبکه های 4G کار نکند.
9- “دوربین مداربسته تصویر ضبط نکند” مشکل دوربین شماست؟
* بررسی کنید که حالت ضبط فعال باشد. ممکن است واضح به نظر برسد، اما گاهی این اشتباه اتفاق می افتد. اگر دستگاهی را به تنظیمات کارخانه آن برگردانده اید، یا اگر تنظیمات خراب شده و به طور خودکار در پیش فرض های کارخانه بازیابی می شود، ممکن است جعبه DVR بدون اطلاع شما ضبط را متوقف کند.
*تنظیمات دوربین مداربسته و DVR خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که ضبط برای همیشه فعال است یا برای مدت زمانی که عیب یابی می کنید فعال است. برخی از دستگاه ها را می توان برای ضبط تصاویر فقط در فواصل زمانی خاص پیکربندی کرد.
*اطمینان حاصل کنید که فضای ذخیره سازی کافی در رسانه ضبط DVR شما وجود دارد. فیلم هایی را که دیگر نیازی به آن ندارید پاک کنید.
*اگر DVR شما فیلم را در یک سرور شبکه یا یک حساب ابری بارگذاری می کند، اتصال شبکه آن را بررسی کنید. فضای ذخیره سازی محلی آن ممکن است پر باشد.
*ممکن است هارد دیسک DVR شما خراب شود. بسیاری از DVR ها دارای یک حافظه داخلی کوچک Flash برای سیستم عامل خود هستند و از هارد دیسک فقط برای ضبط استفاده می کنند، بنابراین DVR شما حتی اگر دیگر نمی تواند فیلم را ذخیره کند ممکن است به کار خود ادامه دهد.
کلام آخر:
دوربین های مداربسته به جز مواردی که ذکر شد ممکن است دچار مشکلات دیگری همچون افت ولتاژ دوربین، نفوذ آلودگی به داخل دوربین، تنظیم غیرصحیح زاویه، مشکلات منبع تغذیه و .. شوند که ذکر آن ها در این مقاله ممکن است خارج از حوصله شما عزیزان باشد.
در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری درباره دوربین های مداربسته کسب کنید می توانید به مجله اینترنتی مسترشبکه مراجعه کرده و مقالات ما در زمینه دوربین های مداربسته و سایر تجهیزات شبکه بررسی کنید. اگر نیاز به مشاوره در زمینه خرید دوربین مداربسته و یا برطرف شدن مشکلات رایج دوربین مداربسته دارید با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. از اینکه نظر خود را درباره مقاله “ عیب یابی مشکلات رایج دوربین های مداربسته” با ما به اشتراک می گذارید سپاسگزاریم.
خرید انواع دورببین مداربسته و دستگاه NVR از مسترشبکه همراه با گارانتی معتبر مسترشبکه |