آنچه در این مقاله می خوانید:

تفاوت سرور Single CPU و Dual CPU

تفاوت سرور Single CPU و Dual CPU

از آن جایی که امروزه همه منازل و محیط های کاری دارای کامپیوترهای PC یا لپ تاپ هستند، به طور قطع همه افراد یک CPU را از نزدیک دیده اند و یا با کارایی آن به طور مختصر آشنا هستند. پردازنده های سرور شامل Single CPU، Multi CPU و یا Dual CPU می باشند. انتخاب پردازنده بسیار مهم است زیرا به عنوان هسته پشتیبانی کننده عملکرد سرور عمل می کند.

به عبارتی می توان گفت پردازنده یا CPU ستون یک سرور است که وظیفه اصلی CPU سرور، پردازش داده ها، دستورالعمل ها و انجام عملیات است. سرور با یک CPU، توانایی سرعت بخشیدن به حجم داده های زیاد، پایداری بسیارعالی و عملکردی خوب برای مدت زمان طولانی را بهتر و بهینه تر انجام می دهند.

 

تفاوت سرور Single CPU و Dual CPU:

در این مقاله ما قصد داریم تفاوت میان Single CPU و Dual CPU را بررسی کنیم. اگر تمایل به آشنایی بیشتر با CPU را دارید می توانید مقالات مرتبط را از مجله سایت مستر شبکه بررسی و مطالعه کنید. قبل از بررسی تفاوت میان Single CPU و Dual CPU، می خواهیم با مفهوم CPU در ابتدا آشنا شویم و سپس جزئیات را توضیح دهیم.

 

CPU چیست:

CPU که مخفف Central Processing Unit بوده به معنای واحد پردازش مرکزی می باشد. وظیفه CPU پردازش و اجرای فرمان هایی است که ارسال و یا دریافت می گردد. پردازنده های تک هسته ای می توانند فقط یک دستور را پردازش کنند، اما امروزه با توجه به پیشرفتی که در CPU ها به وجود آمده، آنها قادر به پردازش چندین دستورالعمل می باشند.

اکثر پردازنده های مدرن امروزه دارای چندین هسته هستند. Core یا همان هسته تقریبا مشابه با CPU کار می کنند و هر چقدر تعداد هسته های یک پردازنده بیشتر باشد شما قادر به اجرای دستورات بیشتری هستید. وقتی که یک هسته در حال اجرای یک دستور است سایر هسته ها می توانند وظایف دیگری را انجام دهند. اما موضوع اصلی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم تعداد پردازنده یا CPU یک سرور است نه تعداد هسته آن.

 

بررسی سرور Single CPU:

سرور Single CPU همان طور که از نامش پیداست، سرور تک پردازنده است. سرور Single CPU به سروری گفته می شود که تک سوکتی باشد و تنها یک سوکت پردازنده روی مادربرد داشته باشد، بهتر است بدانید در سرور Single CPU تمام مسئولیت یک سرور بر دوش یک پردازنده است، پس باید پردازنده ای انتخاب کنید که تعداد هسته بیشتری دارد و یا ظرفیت Core آن بالاست.

به طور کلی مفهوم سرور تک پردازنده این است که تنها یک CPU در حال اجرا باشد و در مقایسه با سرورهای Dual CPU، یک سرور Single CPU هزینه سخت افزاری کمتر، نیازهای سیستم های خنک کننده کمتر و مصرف کمتری نیزدارد. علاوه بر این، یک سرور Single CPU نیز مقرون به صرفه است، زیرا با افزایش تعداد هسته ها، هزینه ها نیز افزایش می یابد.

اکثر سرورهای Single CPU اخیر، از پردازنده‌هایی استفاده می‌کنند که متعلق به خانواده Intel® Xeon® E هستند، مانند سرور RS3110، که دارای پردازنده Intel Xeon E-2224G است که به‌طور قابل‌توجهی مقرون به صرفه بوده، در هزینه های شما صرفه جویی می شود و مجوزهای نرم‌افزار نیز ارزان‌تر هستند. اما سرور Single CPU ظرفیت رم کافی ندارند، که نقطه ضعف اصلی آن می باشد.

 

بررسی سرور Dual CPU:

سرورهای Dual CPU که به آنها سرورهای دو پردازنده نیز می گویند دارای دو سوکت CPU بر روی مادربرد هستند. با دو CPU که به طور همزمان کار می کنند، سرورهای Dual CPU تا حدودی سرورهای واقعی هستند و به طور کاملا مشخص با سرورهایDual core که دو core CPU را روی یک CPU نصب می کنند، تفاوت دارند.

Dual CPU دارای دو اسلات کارت CPU روی مادربرد است. به طور معمول، سرور Dual CPU از نظر عملکرد و ثبات عملکرد بهتری نسبت به سرور Single CPU دارد و در مقابل سرور Dual CPU نیز گران تر است.

 

تفاوت سرور Single CPU و Dual CPU

 

برای پاسخ به سوال اصلی مقاله ” تفاوت سرور Single CPU و Dual CPUقصد داریم سرور Single CPU را از برخی جهات مانند: عملکرد، رم سرور، موارد استفاده و چند مورد دیگر با سرور Dual CPU بررسی کنیم.

  1. عملکرد یا کارایی: در بیشتر موارد، سرورهایی که دارای Dual CPU هستند عملکرد بهتری از سرورهای Single CPU دارند، زیرا سرورهای Dual CPU با تعداد زیادی خطوط PCI، دو مجموعه مستقل حافظه پنهان و دو مجموعه اسلات RAM ارائه می‌شوند که همگی موجب افزایش عملکرد می شوند. علاوه بر این، از آنجایی که سرورهای Dual CPU با دو رشته CPU کار می کنند، نسبت به سرورهای Single CPU که از یک رشته استفاده می کنند، با نرخ بالاتری کار می کنند. از سوی دیگر، هنگامی که حجم کار برای تنظیماتی این چنین بهینه شده باشد، شاهد افزایش عملکرد فوق العاده در سرورهای Dual CPU هستیم. این امر به ویژه زمانی صادق است که CPU ها وظایف فشرده چند رشته ای را انجام می دهند. یکی از آنها انتزاع منابع در ماشین های مجازی است که همزمان روی چیزهای جداگانه کار می کنند. بنابراین سرورهای Dual CPU به دلیل پایداری و کارایی بالاتر بهترین انتخاب برای محیط های با محدودیت فضا هستند.
  2. رم سرور: سرورهای Single CPU از نظر رم سرور با سرورهای Dual CPU متفاوت هستند. به طور معمول، سرورهای Dual CPU، ظرفیت رم بیشتری نسبت به سرورهای Single CPU دارند. اما سرورهای Single CPU در انتخاب رم انعطاف پذیرتر هستند. در پلتفرم اینتل، سرورهای Single CPU از حافظه ECC یا غیر ECC پشتیبانی می کنند. با این حال، سرورهای Dual CPU فقط از حافظه FB-DIMM ECC پشتیبانی می کنند. علاوه بر این، در پلتفرم AMD، سرورهای Single CPU از رم ECC، غیر ECC و Registered ECC RAM پشتیبانی می کنند، اما سرورهای Dual CPU فقط از Registered ECC RAM پشتیبانی می کنند.
  3. Use Case یا استفاده از مورد: در شرایط مختلف، موارد استفاده از دو نوع سرور نیز متنوع است، که در ادامه آن ها را شرح داده ایم:
  • سرورهای Single CPU: پیشرفت‌های صورت گرفته در فناوری CPU، سرورهای Single CPU را قادر ساخته تا بارهای کاری فشرده را مدیریت کنند. یک سرور Single CPU ارزان قیمت می تواند برای ساخت سرورهای کاربردی همه منظوره برای سازمان های کوچکتر بسیار مقرون به صرفه باشد. علاوه بر این، سرورهای Single CPU را می توان برای فروشگاه های آنلاین با ظرفیت متوسط ​​یا وب سایت های بزرگ استفاده کرد که به عنوان سرورهای مشترک برای تبادل داده ها بین بخش های مختلف کار می کنند.
  • سرورهای Dual CPU: مجهز به تراشه های پردازشگر عالی است، سرورهای Dual CPU تقریباً برای هر مورد تجاری مناسب هستند. اما در بیشتر شرایط، آنها توسط شرکت های بزرگ برای برنامه های محاسباتی پیشرفته انتخاب می شوند. به دلیل عملکرد و پایداری بهتر، سرورهای Dual CPU می توانند قدرت محاسباتی بیشتری را ارائه دهند و معمولاً برای محاسبات و شبیه سازی های علمی با دقت بالا، استقرار محاسبات با کارایی بالا (HPC) و غیره استفاده می شوند.

 


 

بیشتر بخوانید: CPU چیست و هر آنچه در رابطه با آن باید بدانید؛ویدئو و پادکست

 


 

سرور Single CPU یا سرور Dual CPU؟ کدام سرور را انتخاب کنیم؟

با توجه به پیشرفتی که امروزه سرورهای تک پردازنده دارند، شما می توانید دستورات سنگین را نیز اجرا کنید ولی این موضوع وابسته به نوع پردازنده شما می باشد. پیکربندی سرورها با توجه به نیاز شما متفاوت می باشد، از این رو می توان استفاده از سرور Single CPU را به دسته سطح پایین، سطح متوسط و سطح پیشرفته تقسیم بندی کرد؛

  • کاربرد سرور تک پردازنده در سطح پایین: برای سازمان های کوچک و یا اجرای برنامه های عمومی می توانید از سرور تک پردازنده سطح پایین استفاده کنید. برنامه های عمومی همچون سرور ایمیل برای چند کاربر.
  • کاربرد سرور تک پردازنده در سطح متوسط: سطح متوسط سرورهای تک پردازنده توانایی انجام موارد قبلی را دارند و علاوه بر آن خدمات متنوع دیگری را نیز می توانند ارائه دهند. معمولا برای فروشگاه های اینترنتی متوسط و یا بازی های آنلاین و یا سرورهای همکار در برخی سازمان ها به تبادل اطلاعات بپردازند.
  • کاربرد سرور تک پردازنده در سطح پیشرفته: اگر هزینه برایتان اهمیت زیادی ندارد، سرورهای تک پردازنده در سطح پیشرفته را انتخاب کنید، زیرا کارایی این دسته بسیار فراتر از موارد قبلی بوده و شما توانایی شبیه سازی علمی، محاسبات آماری را دارید. همچنین می توانید برای وب سایت ها و فروشگاه های بزرگ بر روی سرورهای قوی مورد استفاده قرار دهید. مزیت این دسته امکان ایجاد یک واحد با یک سرور چند منظوره است.

سرورهای دو پردازنده نیز برای کسب و کارهایی مناسب است که شما برنامه های فشرده مانند محاسبات و شبیه سازی علمی انجام می دهید. معمولا در مکان هایی که دارای پایگاه های داده های بزرگ هستند و نیازمند اجرای همزمان چند دستور با یکدیگر در آن ها وجود دارد، از این سرورها استفاده می شود و ترجیحا پردازنده هایی که دارای چند هسته هستند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

سرورهای دو پردازنده دارای قدرت پردازش بالایی هستند که می توانند چند پایگاه داده را در یک واحد مدیریت کنند. به طور کلی، هنگام انتخاب سرورها برای مرکز داده خود، باید حجم کاری مورد انتظار خود را محدود بر بهینه سازی حجم کاری در نظر بگیرید. اگر تقاضا برای پردازش داده ها بسیار زیاد است، مانند مراکز داده مالی و بانکی، توصیه می شود سرورهای Multi CPU یا Dual CPU را انتخاب کنید.

اگر می خواهید سرور را مطابق با نیازهای تجاری خود سفارشی کنید، می توانید راه حل های با کارایی بالا را  از مشاورین فروشگاه اینترنتی مستر شبکه دریافت کنید. فروشگاه اینترنتی مستر شبکه، سفارشی سازی سرور از جمله پردازنده هایی با کارایی بالا، حافظه، هارد دیسک و اسلات های توسعه PCIe را ارائه می دهد تا نیازهای همیشه در حال تغییر شما را برآورده کند و شما بتوانید علاوه بر خرید تجهیزات شبکه از جمله سرور و CPU، با مشاورین این مجموعه ارتباط برقرار کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

 

تفاوت سرور Single CPU و Dual CPU

 

نتیجه گیری:

در نتیجه، اگرچه سرور Single CPU ارزان‌تر است، اما از نظر عملکرد و پایداری با سرور Dual CPU قابل مقایسه نیست. سرورهای Single CPU بخش بزرگی از بازار امروز را در اختیار دارند. با تراشه‌های CPU با تعداد هسته‌های عظیم، ممکن است به نظر برسد که سرور Dual CPU برای محیط‌های سازمانی و مراکز داده مناسب‌تر هستند. این ساختمان ها برای ذخیره سازی فضا، باید تا حد امکان هسته های هر واحد را در خود جای دهند.

شما میتوانید انواع CPU سرور را  از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران همره با گارانتی خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: