آنچه در این مقاله می خوانید:

تفاوت بین VPN و VPS

تفاوت بین VPN و VPS

VPS و VPN دو واژه ای هستنند که از نظر نوشتار و گفتار شباهت زیادی دارند و حتی بسیاری از افراد فکر میکنند که VPN و VPS کاربرد های شبیه به همی دارند اما اینطور نیست. این دو واژه از نظر کاربرد و عملکرد کاملا باهم متفاوت هستند. VPS همانند یک واحد آپارتمان، در یک مجتمع مسکونی بزرگ است.

شما و همسایگان‌تان در کنار هم، در این آپارتمان (سرور فیزیکی) زندگی می‌کنید و هر یک شما فضای امن و اختصاصی خودتان را در اختیار دارید. شما حتی امکان این را دارید که واحد خود را مدیریت را کنید و هرطور که دوست دارید کنترل و مدیریت کنید. در این مجتمع مسکونی، اگر همسایه شما بدرفتاری کند، مالک مجتمع یا آپارتمان باید مشکل را حل کند، نه شما به تنهایی.

در واقع VPS شباهت زیادی به همین مثال بالا یعنی آپارتمان دارد، همانند ساکنین یک آپارتمان چندین کاربر وجود دارد که از همان سرور استفاده می‌کنند؛ اما از یکدیگر جدا شده‌اند. این دقیقا به این معناست که هیچگونه منبعی بر روی منبع دیگر تاثیرگذار نخواهد بود. شما سرعت و امنیت مورد نیاز خود از دیتا و اطلاعات خود را بدون دخالت سایر منابع خواهید داشت.

VPN نیز شبکه ای است که به وسیله آن با IP یا آدرس اینترنتی گوناگون از آدرس خود به اینترنت متصل میشوید. اتصال به VPN مانند تغییر پلاک خودرو و تردد در شهر می باشد. تمام کارهایی که شما در سطح اینترنت انجام می دهید، مانند ایمیل، وب، سیستم‌های پیام رسانی و … بر اساس استانداردهای خاصی ساخته شده‌اند اما هنوز هم نمی‌توانیم به طور قطعی از امنیت و محافظ آن از دیتا های خود صحبت کنیم.

به همین علت ممکن است در هر لحظه به وسیله افراد، سازمان‌های دولتی و … با حمله و سرقت و هک سیستم روبرو شوید و اطلاعات خصوصی شما آشکار شود. VPN پروتکلی است که اطلاعات شما را به صورت رمزنگاری شده و کاملا ایمن و محافظ شده منتقل می‌کند. در این مقاله ما قصد داریم تا تفاوت بین VPN و VPS را مورد بررسی قرار دهیم با ما همراه باشید.

 

 VPSیا سرور مجازی چیست:

سرور مجازی یا vps، خلاصه شده عبارت Virtual Private Server است. این سرور مجازی مانند کامپیوتر خانگی، از بخش‌های گوناگونی مثل رم و هارد و پردازنده تشکیل شده است که قدرت خود را از کامپیوتر بزرگ‌تر یا همان سرور می‌گیرد و در‌اختیار کاربران می‌گذارد. سرور، کامپیوتر قدرتمندی است که تمام داده‌ها و فایل‌های تشکیل دهنده وب‌سایت شما را ذخیره می‌کند.

سرورها در بخشی به نام دیتاسنتر قرار میگیرد که تمامی استاندارد ها و قوانین نگهداری در آن رعایت شده است. و با استفاده از نرم افزار های مجازی ساز، منبع سخت افزاری آن ببین چندین کاربر VPS تقسیم میشود. VPSها، خدمات بسیار متنوع و گوناگونی را ارائه می‌دهند.

برای مثال از تبدیل شدن به سرور گیم گرفته، تا میزبانی از سایت‌هایی که ترافیک نسبتاً بالایی هم دارند. اکثر برنامه‌نویس‌ها با خرید VPS، از آن به‌عنوان فضایی برای تست کردن کدهای‌شان استفاده می‌کنند. به طور کلی همه تریدرهایی که در بازارهای جهانی فعالیت می‌کنند، از سرور مجازی استفاده می‌کنند تا IP ایران را مخفی نگه دارند.

 


 

بیشتر بخوانید: سرور مجازی یا VPS چیست؟ کاربرد و مزایای آن

 


 

کاربرد استفاده از VPS چیست:

تفاوت بین VPN و VPS

سرویس وی‌پی‌اس دارای کاربرد زیادی از جمله موارد زیر است :

  • حفظ امنیت

اگر به خصوصیت هایی مانند امنیت پیشرفته، قابلیت‌های نظارت پیشرفته، فضای پشتیبان بیشتر، قابلیت اطمینان وب‌سایت و یا برنامه‌ای برای پرداخت هر گونه پرداخت آنلاین احتیاج دارید، VPS بهترین گزینه برای حفاظت از اطلاعات و دیتا شما است.

  • قابلیت افزایش ترافیک برای کاربران

اگر کاربری جدیدا وب‌سایت خود را راه‌اندازی کرده‌ است و ترافیک زیادی دریافت نمی‌کند و تعداد بازدیدکنندگان سایت آن در حال افزایش میباشد، VPS انتخابی مناسب برای این کاربر می باشد.

  • افزایش سرعت وب سایت کاربران

 با افزایش رشد وب‌سایت و افزایش محتوا، شما شاهد کاهش زمان بارگذاری در وب‌سایت خود خواهید بود. با بروزرسانی VPS، وب‌سایت خود را بدون هیچ نگرانی  در خصوص بارگذاری محتواهای ویدیو و تصویری و نوشتاری افزایش می دهید.

  • متناسب برای فروشگاه‌های و مراکز خرید آنلاین

 با  استفاده VPS، یک سرور مجازی امن و اختصاصی خواهید داشت که در آن از سرقت اطلاعات خصوصی کارتی جلوگیری میکند.

  • سروری قوی برای بازی کامپیوتری

اگر قصد ساخت یک بازی کامپیوتری با بازی به طور هم‌زمان چندین نفره را دارید، به راحتی می‌توانید از سرور مجازی یا VPS استفاده کنید تا از آن لذت ببرید.

  • ارسال ایمیل بدون محدودیت با سرور

درصورت استفاده از سرویس های اشتراکی، حتما میدانید که تعداد ارسال ایمیل با محدودیت‌ مواجه است. به همین علت در طول روز یا هفته نمی‌توانید بیشتر از یک تعداد مشخصی ایمیل ارسال کنید اما با استفاده از سرور مجازی و یا VPS این مشکل نیز به طور کلی حل شده است.

 

انواع VPS یا سرور مجازی:

سرورهای مجازی دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس چندین فاکتور گوناگون طبقه بندی می‌شوند. در ادامه به انواع VSP و بررسی آن می پردازیم.

 

ـ VPS بر اساس نحوۀ مدیریت:

  • VPS مدیریت شده (Managed): در این نوع مدل از سرورها شما نیاز به انجام هیچگونه کاری ندارید و در حقیقت مدیریت و کنترل را در اختیار شرکتی که خدمات میزبانی وب را انجام می‌دهد می‌گذارید. به طور کلی مسئولیت اصلی این شرکت بررسی و تحلیل تمامی نکات از نظر فنی در سایت شما است تا هیچگونه ویروس یا اسپم اختلالی در سایت شما ایجاد نکند. درصورت بروز هرگونه مشکل (به طور مثال مشکل در نصب نرم‌افزار) شرکت هاستینگ اقدام به رفع مشکل شما می‌کند.
  • VPSمدیریت نشده (Unmanaged): برخلاف سرور مدیریت شده، در این نوع سرور شما کنترل و مدیریت سرور را بر عهده دارید. با اینکه وظیفۀ فراهم کردن سخت‌افزار و حفظ و نگهداری از آن بر عهده شرکتی است که VPS از آن خریداری شده است، اما نظارت و مدیریت سرور و در امان نگه‌داشتن آن از مشکلات و خطرها، برعهده خودتان است. توجه کنید با اینکه سرور مجازی مدیریت شده، هزینه بالایی دارد؛ اما در عوض در زمان و وقت شما صرفه‌جویی می‌کند و دیگر مشکلات امنیت و آپدیت سیستم عامل را نخواهید داشت.

 

ـ VPS بر اساس سیستم عامل:

برای مدیریت سرور یا هاست، سیستم‌ عامل‌های مختلفی وجود دارند؛ اما دسته بندی آن‌ ها به طور کلی به شرح زیر است:

  • سرور مجازی یا VPS لینوکس

درصورتی که سیستم عامل لینوکس بر روی یک VPS یا سرور مجازی نصب شده باشد، به آن سرور مجازی لینوکس گفته میشود. اگر زبان سایت شما PHP باشد باید از سرور مجازی لینوکس استفاده کنید. توجه داشته باشید که، لینوکس امکان نصب برنامه‌ها و نرم افزارهای زیادی را بر روی سرور به شما می‌دهد چرا که یک سیستم عامل متن باز است.

 


 

بیشتر بخوانید: تفاوت بین ویندوز سرور و لینوکس سرور

 


 

  • سرور مجازی یا VPSویندوز

انتخاب نوع سرور مجازی به زبان برنامه نویسی سایت بستگی دارد. استفاده از سرور مجازی ویندوز در صورتی است که سایت شما، زبان برنامه نویسی مایکروسافت مانند ASP.NET داشته باشد. میتوانید مدیریت سرور مجازی ویندوز خود رابه وسیله یک سیستم عامل ویندوزی تحت وب مانندRDP انجام دهید.

  • سرور مجازی یا vps میکروتیک

شرکت میکروتیک که تولید کننده تجهیزات مخابراتی است، معروفیت خود را مدیون سیستم عامل RotuterOS است که بر اساس لینوکس ساخته شده است. سیستم عامل میکروتیک را میتوان بر روی سرور و کامپیوترهای خانگی نصب کنید. استفاده از سرورهای میکروتیک برای مسیریابی، در نقش روتر است.

  • سرور مجازی هاستینگ

در هنگام خرید هاست با نصب یک کنترل پنل، برای خود می‌توانید یک سرور مجازی داشته باشید و به راحتی آن را مدیریت کنید. از این جهت از امکانات مزایای خوبی برخوردار می‌شوید و می‌‎توانید هاست خود را به خوبی کنترل نمایید.

  • سرورهای مجازی بر اساس موقعیت جغرافیایی

طبق موقعیت دیتاسنترها وضعیت جغرافیایی VPS نیز مشخص می‌شود. مثلا با خرید سروری که دیتاسنتر آن در ایران قرار داشته باشد سرور مجازی شما نیز ایرانی می‌شود.

تفاوت بین VPN و VPS

VPN چیست:

سرویس vpn کوتاه شده عبارت Virtual Private Network به معنای شبکه خصوصی مجازی و ایمن برای اتصال کاربران به اینترنت و وب گردی ایجاد و دیتا و اطلاعات ارسالی و دریافتی را با استفاده از پروتکل های خاص رمگذاری میکند. برای مثال، فرض کنید شما دارای یک شرکت تولید کننده قفل های امنیتی هستید و برای اینکه این قفل ها به راحتی باز نشود و هرکسی نتواند به محیط داخلی آن که به وسیله این قفل ها وارد شود استانداردهای خاصی را در طراحی و تولید قفل ها قرار میدهید.

سرویس vpn نیز به همین صورت عمل میکند به این معنا که دیتا و اطلاعات شما قبل از ورود به اینترنت و محیط وب رمزگذاری خواهد شد. همچنین از VPN ها برای اتصالات از راه دور به شبکه های داخلی نیز استفاده میشود. همانطور که در بالا به وی پی ان اشاره کردیم هر لحظه ممکن است اطلاعات شما به وسیله افراد، هکرها و… با حمله و سرقت و هک سیستم روبرو شود و اطلاعات خصوصی شما آشکار شود. VPN پروتکلی است که اطلاعات شما را به صورت رمزنگاری شده و کاملا ایمن و محافظ شده منتقل می‌کند.

 


 

بیشتر بخوانید: پروکسی سرور چیست و چگونه کار می کند؟

 


 

مزایا استفاده از VPN یا فیلرشکن:

  • تغییر IP و نمایش محتواهای مسدود شده (برای مثال وبسایت Netflix جهت تماشای فیلم در کشور خاصی محدود شده است، با استفاده از VPN می توان از امکانات آن جهت تماشای محتواهای و اپیکیشن های مسدود شده استفاده کنید.)
  • حفظ امنیت اطلاعات ارسالی در محیط اینترنت با رمز گذاری های خاص زمانی که به یک مودم و شبکه اینترنت غیر مطمئن، مثل رستوران ها، فرودگاه، کافه و … متصل می شوید و از امنیت و ایمنی آن شبکه اطلاعی ندارید، به وسیله VPN ها می توانید از ایمن بودن اتصالات خود مطمئن شوید.

 

معایب استفاده از VPN:

درادامه مقاله، به خطرات مهمی که هنگام استفاده از VPN ممکن است با آن‌ها مواجه شوید اشاره میکنیم:

۱. کاهش سرعت اینترنت

به دلیل وجود لایه امنیتی‌ای که VPN به اتصال دستگاهتان در اینترنت اضافه می‌کند، شما با کاهش سرعت اینترنت مواجه می شوید که این یک امر بسیار طبیعی است. درنتیجه، اگر اینترنتتان کمی دچار کندی و اختلال در هنگام استفاده از VPN، بدانید که به هیچ عنوان مشکلی خاصی نمیباشد.

۲. امکان نفوذ KeyLogger به سیستم‌عامل

به‌طور خلاصه، تروجان‌ها یا KeyLogger‌ اطلاعات و دیتاهای مربوط به فعالیت‌های شما در اینترنت، از جمله نام کاربری و رمز‌های عبورتان را در سرور‌های خود ذخیره می‌کند و در این شرایط، احتمال افشا‌شدن آن‌ها و سوءاستفاده از آن‌ها بسیار زیاد میشود. دقت داشته باشید که پروکسی‌ها نیز به‌علت رمز‌نگاری و رمز‌گشایی محتوای هر بسته عملکرد کند و نا‌امنی دارند. از دیگر خطرهای استفاده از VPNمیتوانیم به مصرف زیاد باتری برای گوشی‌های تلفن‌همراه نیز اشاره کنیم.

 


 

بیشتر بخوانید: پروتکل IKEv2 چیست؟

 


 

تفاوت بین VPN و VPS:

در ادامه‌ی توضیحات تفاوت VPN و VPS باید بیان کنیم که VPS می‌تواند راه‌حلی تاثیرگذار و قدرتمند برای بسیاری از مشاغل باشد. استفاده از این سرویس، سرعت بالا، همراه با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه را در اختیار شما گذاشته به‌طوری که می‌توانید از آن به عنوان راه‌حلی مقیاس پذیر نیز یاد کنیم. مقیاس پذیر بودن به این معنا است که شما امکان این را دارید تا ترافیک وب سایت را بهبود ببخشید و با رشد و پیشرفت تجارت‌تان، احتیاج به منابع مختلف را به راحتی برطرف کنید.

همچنین یکی دیگر از مزایا VPS در مقایسه با VPN این است که امکان کنترل بیشتر بر محیط سرور را برای شما نیز فراهم می‌کند. به این معنا که، شما می‌توانید به آسانی به سرور اصلی دسترسی پیدا کنید و سیستم عامل خود را انتخاب نمایید تمام این موارد، باعث شده تا از VPS به عنوان سرویسی با ارزش یاد کنیم که می‌تواند کمک بزرگی به کسب و کارها باشد.

البته دقت داشته باشید که استفاده از VPS برای هر تجارتی مناسب نیست چرا که از قیمتی بالاتری نسبت به VPN برخوردار است.ب ا اینکه VPS از دسترسی بالایی بهره میبرد اما کنترل کاملی که یک سرور اختصاصی دارد را برای کاربران فراهم نمی‌کند.

اگر کسب‌وکاری دارید که از اطلاعات و دیتا حساس و محرمانه استفاده می‌کنید، VPN می‌تواند بهترین انتخاب ممکن برای شما باشد. این سرویس با رمزگذاری داده‌ها، شما را در برابر حمله‌ی هکرها ایمن می‌کند. استفاده از این سرویس می‌تواند به کاربران و مشتریان شما احساس امنیت بدهد. علاوه بر آن، در زمان استفاده از VPN، حتی اگر به Wi-Fi متصل باشید هم اطلاعات شما محرمانه و حفاظت شده باقی خواهند ماند.

تفاوت بین VPN و VPS

VPS بهتر است یا VPN:

تا این بخش از مقاله توانستید با تفاوت VPN و VPS آشنا شوید. شاید براییتان سوالی پیش بیاید که به دلیل وجود مزیت هایی که برای VPS و VPN وجود دارد، کدام یک برای استفاده بهتر است؟

بهتر است بدانید که هر دو سرویس VPN و VPS خدمات مهم و با ارزشی را به کاربران عرضه می‌کنند. اگر تجارت در حال رشدی دارید، بهتر است از VPS استفاده کنید، چرا که سطح سفارش سازی بالایی دارد.این موضوع سبب میشود که VPS برای افرادی که از سخت افزار یا نرم افزارهای خاصی استفاده می‌کنند، گزینه بهتری باشد.

از جهت دیگر، استفاده از VPN به افرادی توصیه می‌شود که جابه‌جایی زیادی دارند، دورکار هستند و به صورت فریلنسری و… فعالیت می‌کنند. با استفاده ازفیلترشکن کاربران می‌توانند بدون توجه به مقصد آدرس IP خود را مخفی کنند. به طور کلی استفاده از VPN به افرادی توصیه می‌شود که حفظ امنیت اطلاعات و دیتا ها برایشان بسیار اهمیت زیادی دارد.

 

خرید انواع سرور اچ پی از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه با گارانتی معتبر 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: