آنچه در این مقاله می خوانید:
چگونه آدرس آی پی مودم را پیدا کنیم؟
در دنیای اینترنت و جهان ارتباطات که از یک شبکه جهانی و تعداد بی شماری مجموعه سیستم های به هم پیوسته تشکیل شده همواره نیازمند داشتن زبانی مشترک درمیان آنها بوده ایم، که امروزه به وسیله ی اینترنت می توانیم در سراسر جهان با یک زبان مشترک با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
در هر نقطه از جهان وقتی نیازمند جست و جو درباره موضوع یا مطلبی خاص هستیم، تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که در صفحه مرورگر عبارت مدنظر را تایپ و آن را سرچ کنیم، که در نتیجه توسط اینترنت و پردازش موضوع، پاسخ به دستگاه شما ارسال می گردد. مقاله “چگونه آدرس آی پی مودم را پیدا کنیم” به شما چگونگی یافتن آدرس IP در دیوایس های گوناگون را توضیح می دهد.
آدرس های IP تصادفی نبوده و از شرکت اینترنتی بنام ICANN هستند. به طور کلی این شرکت یک سازمان غیرانتفاعی بوده که در سال 1998 درایالات متحده آمریکا تاسیس شده است و با فعالیت خود به حفظ امنیت اینترنت کمک می کند. این موضوع موجب گردیده که اگر فردی نیازمند ثبت آدرس آی پی خود در اینترنت شبکه بود، بدون پرداخت هزینه زیاد این کار را انجام دهد. همین فرآیند به ظاهر ساده در میان وب سایت ها، سرورها و دستگاه شما انجام می شود.
حال سوال پیش می آید که چگونه عبارت مدنظر شما پیدا شده است؟ این کار توسط یک آی پی آدرس انجام می شود که زبان ساده بین سیستم شما و شبکه جهانی می باشد. دقیقا مانند کدملی هر شخص که مربوط به یک نفر است و هر فردی برای شناخته شدن هویت خود دارای یک سری اطلاعات مختص به خودش می باشد.
سیستم شبکه هم در جهان ارتباطات و اینترنت نیازمند یک IP آدرس بوده که عملیات جست و جو را انجام می دهد. هر آدرس آی پی، سیستم هر فرد را نسبت به دیگری متمایز می کند و کاملا شخصی سازی می شود. آدرس IP از جمله موارد مهم در ارتباطات شبکه می باشد و یک شناسه منحصر به فرد در شبکه اینترنت است که برای هر دستگاهی متفاوت است.
همانطور که اطلاعات موجود در سطح اینترنت همانند یک بسته ی داده قرار دارد و زمانی که موضوعی را در سایتی بررسی می کنید این بسته های داده بین سرور و سایت جابجا شده و در نهایت بسته حاوی اطلاعات مدنظر و یا مشابه آن برای شما نمایش داده می شود. توجه داشته باشید آدرس IP کمک می کند که اطلاعات جابه جا و یا گم نشوند و به درستی در اختیار کاربران قرار بگیرند.
زمانی که به اینترنت متصل می شویم کلیه فعالیت های هر کاربر همانند ردپایی در حافظه اینترنت می ماند. همین حالت ماندگاری در حافظه برای اتصال به اینترنت نیازمند یک IP آدرس است که امکان برقراری ارتباط را فراهم می کند. هرچند که ما ادرس های IP را در زمان سرچ در دنیای اینترنت نمی بینیم و به صورت خودکار انجام می گردد.
اما اگر زمانی نیازمند تغییرات سیستم خود باشیم و به طور مثال بخواهیم مودم و یا دستگاه روتر را از جایی به جای دیگر نقل مکان و مجدا نصب کنیم نیازمند IP آدرس های اولیه در زمان راه اندازی این دستگاه ها هستیم.
آدرس IP چیست؟
در دیدگاه کلی آدرس آی پی یک سری اعداد ریاضی متصل به هم است که به صورت اختصاری به وسیله اینترنت ایجاد می شود و شامل یک رشته اعداد می باشد. وقتی به سیستم متصل و وارد یک سایت می شوید دستگاه شما به شبکه اصلی وصل و بدین ترتیب اطلاعات ارسالی و دریافتی به آدرس IP شما ارسال، پردازش و قابل مشاهده می گردد.
این عبارت ها با نقطه از یکدیگر جدا می شوند و از طرف تامین کننده سرویس شبکه اینترنت شما ارائه شده و موقعیت مکانی شما را در مکانی که به اینترنت متصل هستید پیدا می کند. در واقع آدرسی که با آن وارد سایت مودم می شوید و امکان تغییرات و اعمال تنظیمات خاص خود را دارید IP نامیده می شود. هر آی پی از چهار بخش تشکیل شده که نشان دهنده ی شناسه شبکه و شناسه هاست و میزبانی موجود می باشد.
آدرس آی پی هر سیستمی با سیستم دیگر حتی آدرس IP سیستم شما با گوشی موبایل شما که در یک مکان قرار دارید نیز متفاوت است و دارای دو IP مجزا می باشد. اگر در سیستم خود عبارت what is my IP address را سرچ کنید متوجه تفاوت عدد آی پی خود با موبایل خود می شوید. اما اگر در یک مکان مشترک قرار دارید در شروع، اعداد آی پی شما مشترک هستند.
بیشتر بخوانید: پروتکل اینترنت IP چیست؟
انواع IP مودم:
تمامی دستگاه ها برای اتصال به شبکه نیازمند آی پی مختص به دستگاه خود هستند. هر زمان که در رابطه با آی پی و یا انواع آن صحبت می کنیم باید بدانیم که دو نوع آی پی داریم که هر کدام دارای شرایط خاصی بوده و یک مجموعه کارکرد را دراختیار ما قرار می دهند.
-
آدرس آی پی داخلی:
آدرس آی پی داخلی یا همان LOCAL IP به تمامی آدرس آی پی های داخلی اختصاص می یابد و در یک محدوده قرار دارند. این آدرس ها در محدوده داخلی و جوابگوی سایت های داخلی می باشند و نیاز کاربران و مدیران را به سایت های داخلی با توجه به شبکه اینترنت برطرف می کنند.
-
آدرس آی پی خارجی:
آدرس آی پی خارجی یا همان Public IP توسط شبکه های ارائه دهنده خدمات به اینترنت اختصاص می یابد که در واقع این آدرس از طرف دیگر شرکت ها برای باز شدن آدرس هایی که در خارج از محدوده آی پی سیستم ما می باشند، استفاده می شود. این آدرس ها، آدرس هایی در سطح جهان هستند که برای مثال به دلیل فیلتر بودن بعضی مناطق، دسترسی به آنها مختل شده است. پس با استفاده از IP های خارجی می توان دسترسی به این صفحات را آزاد نمود.
دلیل نیاز کاربران به آی پی آدرس مودم:
برای دسترسی به آی پی مودم باید بدانید که در ابتدا وارد صفحه تنظیمات مودم خود شوید سپس در مرورگر کلمه IP ADDRESS را جست و جو کنید. در مرحله بعدی نام کاربری و رمز عبوری را که برای دستگاه مودم خود تعریف کرده اید وارد نمایید تا تنظیمات به صورت جزئی برای شما باز شود و نحوه اتصالات خود را بررسی کنید. به خاطر داشته باشید در هنگام راه اندازی شبکه داخلی اگر آدرس آی پی مودم خود را فراموش کنید دیگر نمی توانید دستگاه های دیگر را به مودمتان متصل کنید.
عملکرد IP address:
پس از اتصال سیستم به شبکه اینترنت، دستگاهتان امکان دسترسی به اینترنت را از طریق مودم یا وای فای داده می شود. سیستم شما IP مختص به خود را در شبکه اینترنت وارد کرده سپس توسط مودم و یا روتر در قسمت ارائه خدمات اینترنت می توانید خدمات اینترنت را دریافت کنید.
از آنجا که ممکن است به دلیل جابجایی یا تغییرات ویژه مجبور شوید مودم را تغییر دهید، در نهایت می توانید از آی پی آدرس های جدید استفاده کنید و یا آی پی آدرس مدنظر خود را پیدا کنید.
دانستن آدرس IP چه کاربردی دارد:
آدرس آی پی به طور معمول در زندگی روزمره جزء اطلاعاتی نیست که دائما نیاز باشد آن را به خاطر داشته باشیم. زمانی به دانستن آدرس آی پی خود نیاز پیدا می کنیم که بخواهیم یکی از تنظیمات مودم و دستگاه را تغییر دهیم و یا به دلیل جابجایی دستگاه، تنظیمات مودم بهم ریخته شده باشد که باید در این صورت برای تنظیم مجدد، آدرس آی پی خود را داشته باشیم که بتوانیم آن را بازیابی کنیم.
به دست آوردن آی پی آدرس مودم کار راحتی است ولی به دلیل اینکه افراد به طور روزمره با آن سر و کاری ندارند به همین دلیل گمان می کنند کار سخت و پیچیده ای است. هرچند که دردستگاه های مختلف به صورت های گوناگونی موجود می باشد ولی در کلیت به یک شکل بوده و میتوان آن را به راحتی پیدا کرد. حتی اگر با مودم به شبکه خانگی وصل باشید می توانید تنظیمات مودم خود را به وسیله گوشی موبایل نیز به دست آورید.
چگونه می توان آدرس آی پی اینترنت و مودم خود را پیدا کنیم؟
یکی از ساده ترین روش های موجود برای فهمیدن آی پی آدرس مودم این است که برچسب پشت دستگاه مودم را نگاه کنید. اما گاهی ممکن است در بعضی دستگاه ها این برچسب بروی دستگاه نصب نشده باشد. پس می توانید از صفحه تنظیمات مودم این کار را انجام دهید. همچنین برای کنترل روند شبکه و بررسی سرعت و نویزهای موجود در شبکه از طریق تنظیمات مودم اقدام کنید.
به طور پیش فرض آی پی آدرس مودم ها معمولا 192.168.1.1 و یا 192.168.0.1 می باشد و برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد.
حال اگر آدرس آی پی مودم در حالت پیش فرض متفاوت باشد باید از طریق دفترچه راهنمای مودم اطلاعات را جمع آوری و آدرس مدنظر را پیدا کنیم. علاوه بر این موارد، پیدا کردن آدرس آی پی می تواند مزیت امنیتی نیز داشته باشد. در هنگام سرچ آدرس عمومی مودم خود در صفحه اینترنت، به هیچ عنوان نباید هیچ صفحه ای که مربوط به مودم شما می باشد نمایش داده شود و صفحه مودم فقط باید با IP خصوصی در اختیار کاربران قرار گیرد.
پس اگر نتوانستید IP خود را به صورت عمومی مشاهده کنید می توان گفت امنیت سیستم، شبکه و IP خصوصی شما بالا می باشد که از هک شدن مودم نیز جلوگیری می کند. از طرفی برای جلوگیری از مشکلات احتمالی بهتر است تنظیمات مودم خود را از حالت عادی به حالت شخصی سازی تغییر داده و محیط امنی را برای بستر اطلاعاتی خود فراهم سازید.
روش های پیدا کردن آی پی آدرس مودم در دستگاه های مختلف:
- پیدا کردن آی پی مودم توسط ویندوز کامپیوتر
- پیدا کردن آی پی مودم در سیستم MAC
- پیدا کردن آی پی مودم در سیستم لینوکس
- پیدا کردن آی پی مودم در گوگل کروم
- پیدا کردن آی پی مودم در موبایل با سیستم عامل اندروید
- پیدا کردن آی پی مودم در موبایل با سیستم عامل IOS
پیدا کردن آی پی مودم توسط ویندوز کامپیوتر:
Internet protocol یا همان آدرس آی پی از یک تعداد عدد و نقطه تشکیل شده که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و بدون آدرسip، اتصال به اینترنت و سایر ارتباطات وجود ندارد. به صورت کلی آی پی آدرس همانند ادرس منزل یا محل کار می باشد که مختص به شماست.
اگر در یک مکان چندین دستگاه به مودم شما متصل شود در واقع دستگاه مودم دریافت کننده اصلی IP از شبکه می باشد و آی پی دستگاه های دیگر در ابتدای اعداد دارای اعداد مشابهی هستند که نشان دهنده این است از یک مکان در حال استفاده می باشند.
حال در یک شبکه وقتی یک مودم را به اینترنت و آی پی مدنظر متصل می کنیم باید تمامی کامپیوترها و سیستم ها را به آن آی پی تعریف کنیم. روش های متفاوتی وجود دارد که بسیار آسان می باشد. روش پیدا کردن آی پی مودم در سیستم کامپیوتر و لب تاب به یک شکل است. اگر قبلا IP مودم را تغییر داده و یا فراموش کرده اید بر طبق دستورات زیر می توانید اقدام کنید:
روش اول: دکمه Win+R را همزمان فشار دهید. سپس در پنجره Run عبارت cmd را تایپ کنید و در پنجره باز شده آدرس آی پی مشخص می باشد.
در قسمت cmd عبارت ipconfig را تایپ کنید و سپس می توانید اطلاعات IP مودم خود را به راحتی ببینید.
روش دوم: در نوار ابزار جستسجوی ویندوز CMD را تایپ و در پنجره سیاه رنگی که باز شد کلمه IPCONFIG را تایپ کنید.
در قسمت پایین صفحه مقابل عبارت Default gateway می توانید آی پی مدنظر را مشاهده کنید.
روش سوم پیدا کردن IP مودم در ویندوز:
در نوار ابزار ویندوز گزینه control panel را تایپ و بر روی فولدر Network and internet گزینه view network and tasks کلیک کنید.
بر روی گزینه your network name کلیک و در پنجره جدید بر روی گزینه Details کلیک کنید و سپس آدرس آی پی خود را در قسمت IPv4 Default Gateway مشاهده کنید.
پیدا کردن آی پی مودم در سیستم MAC:
بر روی نماد Apple کلیک کرده و وارد صفحه System preferences شوید.
گزینه network را انتخاب و سپس با زدن گزینه Advance می توانید مودمی که به آن متصل هستید را مشاهده کنید.
در قسمت TCP/IP آی پی مورد نظر را می توان پیدا کنید.
پیدا کردن آی پی مودم در سیستم لینوکس:
در قسمت Notification بر روی گزینه Network کلیک کرده، سپس وارد قسمت Connection Information می شوید و در نهایت می توانید ip مودم خود را در قسمت Defult Route پیدا کنید.
پیدا کردن آی پی مودم در گوگل کروم:
برای پیدا کردن آی پی گوگل می توان عبارت What my IP را جست و جو و بدون نیاز به VPN می توانید IP مودم خود را بیابید.
و یا به روشی دیگر: در قسمت Taskbar بر روی گزینه Notification کلیک کنیدو سپس گزینه ی Wi-Fi you are connected to را انتخاب کنید.
سپس در قسمت network می توانید ip مودم خود را مشاهده کنید.
پیدا کردن آی پی مودم در موبایل با سیستم عامل اندروید:
وارد گزینه تنظیمات شوید.
بر روی Network & Internet ضربه زده و گزینه wi-fi را انتخاب و صبر کنید تا صفحه ای برای شما باز شود.
سپس گزینه the wireless network you are connected to را پیدا کنید و سپس منوی Advance را انتخاب کنید.
نکته: اگر گزینه ی Dynamic و یا Static برای شما ظاهر شد باید گزینه Static را انتخاب کنید
سپس می توانید IP دستگاه خود را مشاهده کنید.
پیدا کردن آی پی مودم در موبایل با سیستم عامل IOS:
وارد قسمت تنظیمات شوید و گزینه Wi-Fi را انتخاب کنید.
گزینه Wi-Fi you are connected to را انتخاب و سپس می توانید آدرس IP رامشاهده کنید.
کلام آخر:
ما در مقاله ” چگونه آدرس آی پی مودم را پیدا کنیم” روش های گوناگون پیدا کردن آدرس آی پی در دستگاه های متفاوت را بررسی کرده ایم، نکته حائر اهمیت این است که به خاطر داشته باشید جهت افزایش امنیت مودم و دسترسی خصوصی به آی پی آدرس، باید تنظیمات مودم را شخصی سازی کرده و معمولا بطور متوسط بهتر است که سالانه آی پی ها را ریست کنید.
امیدواریم که توانسته باشیم راهکارهای مناسب برای پیدا کردن آی پی مودم را در اختیار شما قرار دهیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات ما را از سایت مسترشبکه و در قسمت مجله مسترشبکه بررسی و مطالعه کنید.
خرید انواع تجهیزات شبکه از مسترشبکه همراه با گارانتی معتبر مسترشبکه |