آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع تجهیزات پسیو و کاربرد آنها در شبکه

انواع تجهیزات پسیو

با گسترش نقش اینترنت، نقش شبکه و استفاده از شبکه‌های کامپیوتری هم پررنگ‌تر شد. در حال حاضر هزاران شبکه وجود دارند که از تجهیزات شبکه ساخته شدند. به طور کلی باید بگوییم که تجهیزات مورد استفاده در شبکه به دو دسته تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه تقسیم می شوند.

تجهیزات اکتیو به دستگاه هایی مانند: سرور، سوئیچ، روتر و غیره گفته می شود در واقع این تجهیزات سیگنال های الکترونیکی را تولید، هدایت و مسیریابی می کنند. تجهیزات پسیو به تجهیزاتی گفته می شود که سیگنال های خروجی از تجهیزات اکتیو را منتقل می کنند.

ما در این مقاله قصد داریم در رابطه با انواع مختلف تجهیزات پسیو و کاربرد آن ها در شبکه صحبت کنیم. در واقع می خواهیم درباره لوازم و وسایلی صحبت کنیم که به جریان برق نیازی ندارند و به گونه ای همانطور که از اسمشان پیداست، تجهیزات Passive و غیر فعال در شبکه می باشند.

البته این غیر فعال بودن به این معنی نیست که این تجهیزات پسیو شبکه کاری انجام نمی دهند و در خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزار بی استفاده هستند، بلکه منظور این است که این تجهیزات جزء موارد اکتیو شبکه، که به جریان برق نیاز دارند نیستند.

همانطور که گفته شد در این مقاله ما قصد داریم به طور کامل این تجهیزات را با یکدیگر بررسی کنیم و کار هرکدام از آن ها در شبکه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و همچنین قبل از آن لازم است که شما بدانید این تجهیزات دقیقا چه هستند و کدام بخش از کار های شبکه را بر عهده دارند.

 

تجهیزات پسیو چیست:

تجهیزات پسیو شبکه مهم ترین بخش در هر شبکه محسوب می شوند. پس در نتیجه لازم است که شما حتما این تجهیزات را بشناسید. این تجهیزات Passive شبکه در واقع زیر ساخت های شبکه را تشکیل می دهند و تاثیر به سزایی در کیفیت و بهره وری از شبکه و پشتیبانی شبکه های کامپیوتری دارند.

این تجهیزات به طور مستقیم روی داده ها تاثیری نمی گذارند اما در پایداری، سرعت و امکان توسعه شبکه نقش مهمی ایفا می کنند. داده ها در شبکه به وسیله وسایلی مانند کابل مسی، فیبر نوری و پچ کورد انتقال داده می شوند.

به همین دلیل انتخاب درست و مناسب تجهیزات پسیو شبکه می تواند در سرعت شبکه و پهنای باند تحت پوشش، تاثیر بسیاری داشته باشد. همچنین این تجهیزات، عیب یابی و توسعه شبکه را راحت تر می کنند. مهم ترین موارد این تجهیزات پچ پنل، پچ کورد، رک شبکه، ترانک و کیستون می باشند که اینجا قرار است درباره آن ها صحبت کنیم.

 

انواع تجهیزات پسیو:

ـ کابل شبکه:

انواع تجهیزات پسیو

 

کابل شبکه از اصلی ترین تجهیزات شبکه می باشد که در دو جنس مسی و فیبر نوری در بازار ایران عرضه می گردد. کابل شبکه به مجموعه سیم‌هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها، روترها، سوئیچ‌ها و شبکه‌های استورج SAN (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شود.

پس کابل‌های شبکه رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود. کابل های شبکه شامل کابل های کواکسیال، کابل شبکه زوج و کابل فیبر نوری هستند. کابل های شبکه از لحاظ های گوناگون دارای دسته بندی های متفاوتی هستند.

زمانی که فاصله تجهیزات شبکه از صد متر کمتر باشد، استفاده از کابل شبکه مسی موثرتر است و در زمانی که ارسال داده ها در فاصله طولانی (معمولا بیشتر از صد متر) باشد استفاده کردن از فیبر نوری پیشنهاد می شود.

در اول و آخر کابل شبکه سوکت زده می شود (شکل استاندارد این سوکت ها RJ45 است.) تا به آسانی به دستگاه ها و پریزها متصل گردد. استفاده از این نگهدارنده کابل برای داشتن محیط کاری منظم و مرتب تا حدود زیادی لازم است.

مدیریت کردن و نگهداری کابل ها، باعث می شود سیستم به شکل بهینه کار کند. علاوه براین به سبب این که منظم بودن محیط، تهویه خوبی هم در بین تجهیزات پسیو و غیر فعال شبکه برقرار خواهد کرد، این مورد باعث افزایش طول عمر وسایل و تجهیزات شبکه خواهد شد.

 


 

بیشتر بخوانید: کابل شبکه چیست و انواع آن

 


 

ـ پچ کورد:

انواع تجهیزات پسیو

 

یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه، پچ کورد است که در واقع یک سری کابل های کوچک هستند که برای اتصال تجهیزات نزدیک به یکدیگر استفاده می شوند و در پشتیبانی شبکه کاربرد های بسیاری دارند. به طور معمول طول این کابل ها از 5 متر کمتر است و در دو نوع مسی و فیبر نوری عرضه می شوند.

از این پچ کورد ها می شود برای اتصال یک سوئیچ شبکه به کامپیوتر یا یک سوئیچ شبکه به روتر استفاده کرد. کار این پچ کورد ها این است که سیگنال های دو دستگاه نزدیک به هم را هدایت کند پچ کورد شبکه در واقع یک کابل شبکه کوتاه (از 0.5 تا 20 متر) است که در دو سر آن یک سوکت با استاندارد RJ-45 نصب شده است.

هر کاربر شبکه می‌تواند انتهای طول دلخواهی از یک کابل شبکه را سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات شبکه استفاده کند، پس چه نیازی به استفاده از پچ کوردها داریم و تفاوت پچ کوردها با کابل شبکه چیست؟ برای پاسخ به این سوال بر روی لینک زیر کلیک کنید.

 


 

بیشتر بخوانید: پچ کورد چیست و چه کاربردی دارد؟

 


 

اگر شبکه شما بزرگ باشد سوکت زدن کابل های شبکه می تواند بسیار زمانبر باشد و از طرفی اگر به درستی این کار صورت نگیرد انتقال داده با اختلال رو به رو خواهد شد. از طرفی دیگر با تنوع رنگ این پچ کورد ها در کابل کشی ساختار یافته می‌توان از هر رنگ برای ایجاد یک اتصال خاص استفاده کرد.

یکی از مهمترین قسمتهای شبکه پچ کورد است که می تواند کارایی شبکه را تحت تاثیر قرار دهد. پچ کوردها در طولهای 30 و 50 سانتی ، 1 ، 2 ،3 ،4 ،5 ،10 ، 15 متری تولید می شوند و در همان کارخانه 2 سر آن به سوکت RJ45 پانچ می‌شود. پچ کورد ها در رنگهای مختلف و با دو نوع ژاکت LSZH و PVC ساخته می شوند که اولی فاقد هالوژن می باشد و در هنگام آتش سوزی دود سمی تولید نمی کند.

 


 

بیشتر بخوانید: مدیریت کابل های شبکه در دیتاسنترها

 


 

ـ پچ پنل:

انواع تجهیزات پسیو

 

وظیفه اصلی پچ پنل شبکه این است که بین نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب، روتر، … قرار گرفته و به جای این که کابل های شبکه مستقیما به این تجهیزات متصل شود، از طریق پچ پنل این اتصال صورت خواهد گرفت. به عبارت دیگه وجودش به هیچ وجه الزامی نیست ولی بکار بردنش در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارن کار رو راحت می کند.

در واقع پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت، 48 پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد.

پچ پنل ها یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شوند که واسطی بین تجهیزات اکتیو و کابل های شبکه می باشند. این قطعه دارای چند پورت شماره گذاری شده است که تمامی کابل های شبکه به آن ها متصل می شوند. به طور معمول در کابل کشی بخش های مختلف ساختمان، همیشه چند سوکت وجود دارد که در لحظه مورد استفاده نیستند و کاربری با استفاده از آن ها به شبکه متصل نیست.

اما همیشه این امکان هستش که در آینده دور یا نزدیک، کاربر یا کاربرانی از طریق همین سوکت ها وارد مدار شبکه بشوند. در مواقع نیاز، سیستم های موجود در محل، به یکی از این پورت ها متصل می شوند و با شبکه ارتباط را برقرار می کنند. استفاده پچ پنل باعث می شود تا مدیریت و عیب یابی شبکه سریع تر انجام بشود. شما می توانید بین این کابل ها نظم برقرار کنید و شبکه را بهتر مدیریت کنید.

پچ پنل یک قطعه مستطیل شکل است که روی آن چند پورت شبکه وجود دارد و داخل رک قرار می گیرد. پچ پنل در واقع جزو ملزومات یک شبکه به حساب می آید و کار اصلی یک پچ پنل، اتصال یک نود به شبکه می باشد.

 

ـ نگهدارنده کابل نگهدارنده کابل یا Cable Management:

 

انواع تجهیزات پسیو

 

نگهدارنده کابل یا Cable Management قطعه ای است که درون رک ایستاده یا رک دیواری قرار می گیرد و وظیفه آن، آرایش، نگهداری و مرتب کردن انواع کابل های درون رک شامل کابل شبکه، کابل برق یا پچ کورد می باشد. نگه دارنده کابل شبکه علاوه بر محافظت از کابل ها در برابر کشیده شدن و مواردی شبیه به آن، فضای درون رک را زیبا تر و منظم تر می کند.

کنترل و نظم بخشیدن به کابل های کامپیوتر کار بسیار دشواری می باشد حتی در میز کار شما کابل های بی نظم می تواند مشکل ساز شود! بنابراین، وقتی صحبت از ده ها یا حتی صد ها سرور در یک مرکز داده می شود، کیبل منیج به وضوح یک عنصر مهم و ضروری برای محیط های کاری و منزل محسوب می شود.

همچنین، در چنین مواردی کابل کشی متراکم و نامنظم می تواند به سرعت منجر به خرابکاری و قطع شدن سیستم ها شود. در ادامه به دلایلی اشاره خواهیم کرد که شما باید از ازدحام کابل کشی اجتناب کنید و اینکه چگونه مدیریت کابل موثر می تواند خطر را به حداقل برساند و به نفع مرکز داده شما باشد.

همان طور که در قسمت فوق اشاره کردیم، در محیط های کاری مختلف هر وسیله ای یک کابل را به همراه دارد. به عنوان مثال، لوازم برقی مانند دسک تاپ، لپ تاپ، دستگاه چاپ و … همه این ها به یک کابل نیاز ندارند بلکه به کابل های زیادی نیاز دارند. از این رو، یک کیبل منیج وظیفه مرتب سازی و سازماندهی سیم ها، کابل ها را در هر شرایط کاری بر عهده دارد.

به طور کلی، کمبود سازمان دهی در کابل ها می تواند خطرات سلامتی و ایمنی را در محیط های کاری صنعتی ایجاد کند. همچنین، همان طور که گفته شد نادیده گرفتن ایمنی کارمندان در هر محل کار به دلیل نصب نادرست کابل ها، می تواند شما را دچار مشکل حقوقی کند. به همین دلیل، مدیریت کابل باید در اولویت اصلی قرار گیرد.

 

ـ کسیتون:

انواع تجهیزات پسیو

 

کیستون شبکه یا همان پریز شبکه یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات شبکه داخلی (LAN) می باشد. این قطعه در واقع نوعی کانکتور مادگی بوده که جهت برقراری ارتباط بین کابل شبکه با سایر تجهیزات دیگر مانند سوئیچ ها، روترها، سرورها و یا کیس کامپیوترکاربران نهایی، مورد استفاده قرار می گیرد.

کیستون یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه است که در مکان های مختلفی مانند پچ پنل، ترانک، باکس ها و دیگر جا ها قرار می گیرند. با توجه به کار این کیستون ها، حتما شما باید کیستون مناسب را خریداری کنید. اگر اینطور نباشد در راه اندازی شبکه دچار مشکل خواهید شد. کیستون ها در واقع کانکشن هایی برای سربندی کابل های مسی می باشد. کیستون اجزای مختلف شبکه را به یکدیگر ارتباط می دهد.

 


 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کیستون شبکه

 


 

ـ قاب پریز:

انواع تجهیزات پسیو

 

قاب پریز یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه بسیار پر کاربرد می باشد که انتخاب صحیح و نصب استاندارد و درست آن یکی از مواردی است که می تواند تضمین کننده سرعت مناسب در شبکه شما باشد.

 

ـ رک:

انواع تجهیزات پسیو

 

از عمومی ترین تجهیزات زیر ساخت شبکه های کامپیوتری ، رک ها می باشند. رک شبکه محفظه فلزی است که جهت نگهداری و محافظت از تجهیزات مختلف شبکه مانند کابل، سوئیچ، پچ پنل، سرور، تجهیزات مخابراتی، ups و … مورد استفاده قرار می گیرد.

 

رک ها بر حسب نوع نصب به دو گروه اصلی زیر تقسیم می شوند :

ـ رک های دیواری:

رک دیواری همانطور که از نامشان مشخص است، قابل نصب روی دیوار می باشند و بیشتر برای شبکه های کوچک و یا قسمتی از یک شبکه بزرگ ( با توجه به نقشه شبکه و توپولوژی انتخابی ) مورد استفاده قرار می گیرند.

ـ رک های ایستاده:

رک ایستاده هم برای نصب سرور و هم تجهیزات شبکه استفاده می‌شود. کاربرد رک ایستاده در دیتاسنترها و جاهایی است که تعداد تجهیزات سرور و شبکه، زیاد است. بیشتر مواردی که رک های دیواری دارند، رک های ایستاده هم دارند با این تفاوت که رک های شبکه ایستاده بزرگترند و رو ی زمین قرار می‌گیرند و ممکن است چرخ و پایه ضد زلزله هم داشته باشند. با وجود چرخ ها می‌توانید رک و سرور رک را جابجا کنید و یا 360 درجه بچرخانید.

 


 

بیشتر بخوانید: هر آنچه درباره رک باید بدانید

 


 

ـ داکت:

انواع تجهیزات پسیو

 

 

داکت و ترانک محفظه‌های پوششی هستند که جنس آن‌ها معمولا از PVC است. داکت ها دارای درب بوده و به منظور قرار گرفتن کابل ها درون آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. عموما سیم ها و کابل هایی که در سیستم روکار استفاده می‌شوند در این محفظه‌ها قرار می‌گیرند تا خطر برق‌گرفتگی و قطع شدن آن ها کاهش پیدا کند.

معمولا از داکت به منظور عبور کابل دوربین مدار بسته، برق، تلفن، کابل شبکه، و انواع سیم و کابل استفاده می شود که موجب حفاظت و زیبایی کار می شود.

 

 


 

بیشتر بخوانید: آشنایی با قطعات و تجهیزات ترانکینگ

 


 

ـ ترانک:

انواع تجهیزات پسیو

ترانک یا ترانکینگ (Trunk) وسیله ای است که ضمن جلوگیری از شلوغی کابل کشی های پی در پی بر روی دیوار، در طول مسیر می توان به دلخواه خروجی های متعدد برق، تلفن، شبکه و انواع دیگر مکانیزم ها را بر روی آن ایجاد نمود.

زمانی از ترانکینگ ها استفاده می شود که امکان تخریب دیوارها و قرار دادن کلید و پریزها و سیم کشی های آن داخل دیوار به هر دلیل وجود ندارد. این مقاله تنها جهت آشنایی مختصر شما با انواع تجهیزات پسیو می باشد. البته لازم به ذکر است که هر کدام از این تجهیزات به طور کامل در یک مقاله جداگانه مورد بررسی قرار گرفته اند. در آخر شما را دعوت به مطاللعه مقاله نمودار شبکه چیست؟ می نمایم.

 

شما میتوانید انواع تجهیزات پسیو را  از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران همره با گارنتی خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست

به اطلاع می رساند به دلیل برخی تغییرات زیرساختی مخابرات تا اطلاع ثانوی جهت ارتباط با واحد فروش با شماره 91303400-021 تماس بگیرید.

با تشکر

مسترشبکه
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: