آنچه در این مقاله می خوانید:

هارد سرور چیست و هر آنچه در رابطه با آن باید بدانید؛ ویدئو

هارد سرور چیست
این مقاله در تاریخ 15 تیر 1400 نوشته و در تاریخ 16 تیر 1401 مورد بازبینی قرار گرفته است.

هارد سرور چیست؟

مطمئنا شما تا به حال تعداد زیادی هارد را جهت مصرف شخصی خریداری کرده اید و با نحوه خرید آن ها آشنایی دارید، اما وقتی صحبت از هارد سرور به میان می آید، موضوع کمی پیچیده تر می شود. به همین دلیل نیاز است هنگام خرید هارد سرور نکات خاصی را رعایت کنید. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با این نکات آشنا نماییم، زیرا هارد یکی از اجزاء ضروری و مهم در سرورها به شمار می رود، به طوری که می بایست با کمترین تأخیر به درخواست ها پاسخ داده و سطح بالایی از یکپارچی را برای داده فراهم نماید.

هارد سرور چیست

در واقع هارد سرور به هاردی گفته می شود که بر روی سرور قرار گرفته و از آنجا که سرورها به عنوان هسته اصلی ذخیره دیتا در شبکه به حساب می آیند، هاردهای نصب شده بر روی آنها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. به طور کلی هاردها به طور مداوم داده ها را می خواند و می نویسد بنابراین باید حداقل تأخیر، حداکثر قابلیت اطمینان، سرعت و عملکرد را فراهم نماید. در زیر به مهمترین علل وجود هارد سرور می پردازیم:

ـ قابلیت اطمینان: از دست دادن داده های غیر قابل بازیابی می تواند ضررهای چند میلیونی را به یک کسب و کار وارد نماید.
ــ عملکرد: سرورها برای رسیدگی به چندین درخواست طراحی شده اند که باید سریع پردازش شوند.
ـ زمان پاسخ: کاربران مجبور نیستند منتظر بمانند تا درخواست های آنان پردازش شود.

شما می توانید برای خرید هارد سرور بر روی لینک کلیک کنید.

 

آیا می توان از هاردهای معمولی به جای هارد سرور استفاده کرد؟

مطمئناً استفاده از این هارد ها ارزان تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود اما نکته قابل توجه این است که آن ها برای استفاده در سرور طراحی نشده اند. حالا بریم به بررسی چند دلیل برای رد این موضوع:

به عنوان مثال، یک HDD معمولی مقاومت کمی در برابر لرزش هایی که ممکن است سرور به آن وارد نماید دارد. به عبارت دیگر، شوکی که HDD سرور می تواند بدون هیچ گونه صدمه ای تحمل کند را به هیچ وجه یک هارد معمولی نمی تواند تحمل کرده و صد در صد صدمه خواهد دید. علاوه بر این، HDD های معمولی دارای سطح بالایی از خطاهای غیر قابل بازیابی هستند و از دستورات کنترل کننده RAID پشتیبانی نمی کنند.

یک HDD معمولی در خانه بسیار خوب کار می کند، بنابراین فقط برای ایجاد فضای ذخیره سازی کوچک مانند تصاویر یا فیلم های خانگی مناسب هستند.

پس تفاوت هارد سرور با هارد معمولی شامل: 

  1. مکانیزم خنک کردن، سنسورهای تشخیص و تصحیح لرزش و کنترل جریان هوا در هارد سرور با هارد معمولی فرق دارد.
  2. ویژگی‌های بیشتری در زمینه error detection and correction دارد.
  3. هارد سرور در دو نوع simple swap and hot swap وجود دارد. هارد سرور hot swap را می‌توان بدون خاموش کردن سرور، از سرور خارج و یا تعویض کرد. این هاردهارا هات پلاگ هم می‌نامند و معمولا اینترفیس SAS دارند. هارد Simple swap هارد معمولی است که شلف آبی رنگ دارد.
  4. هارد سرور در زمینه پیکربندی RAID ویژگی‌های بیشتری دارد.
  5. فریمور هارد سرور دارای error recover control (ECC) است که وظیفه کنترل خطا در محیط RAID را بر عهده دارد.
  6. هارد سرور، قابلیت اطمینان بیشتر و سرعت بیشتر و البته قیمت بیشتر هم دارند.
  7. هارد سرور کارایی بیشتری دارد و می‌تواند همزمان چندین درخواست را پاسخ دهد.
  8. زمان پاسخ به درخواست در هارد سرور کمتر است و البته طول عمر بیشتری دارد.
  9. حافظه Cache بیشتری دارد.

 


 

بیشتر بخوانید: سرور چیست

 


 

انواع هارد سرور از نظر اینترفیس:

 

توضیحاتنوع هارد
این تکنولوژی قدیمی بوده و از دور خارج شده است.SCSI
مخفف Serial Attached SCSI است و سرعت ۱,۲۰۰Mb/sec و ۱۵۰۰۰RPM و توان عملیاتی ۱۲Gb/sec دارند. کاربرد SAS زمانی است که سرعت بالا به همراه rewriting cycle زیاد لازم داریم SAS
مخفف Near Line SAS بوده و در حقیقت هاردهای enterprise-level SATA با اینترفیس SAS هستند.NL-SAS
هارد سرورهای SAS با سیستم رمزگذاریFDE/SDE
قابل استفاده در SAN  و در این محصولات از از پروتکل انتقال فیبر نوری استفاده می‌شود، به همین دلیل سرعت بالایی دارند.FC
هارد‌های سریالی معروف که قابلیت ECC را داشته، دیتا را با امنیتی قابل توجه انتقال، نویز را از سیگنال فیلتر کرده و با ولتاژ کمتری کار می‌کنند.SATA

 

با انواع هارد سرور که امروزه سرورها می توانند از آنها استفاده نمایند:

ـ SATA: سرعت این نوع از هارد ها بین 5400 دور در دقیقه و 7200 دور در دقیقه متفاوت است. این درایوها تقریباً مشابه HDD های معمولی هستند.

ـ SATA RAID یا SATA RE: سرعت کار 7200 دور در دقیقه است. این درایوها از دستورات ویژه کنترل کننده RAID پشتیبانی می کنند.

ـ SAS: نوع خاصی از HDD با سرعت بسیار بالا (تا 15000 دور در دقیقه) برای ذخیره سازی داده های پر استفاده.

حالا اولین کاری که باید انجام بدید این هست که تصمیم بگیرید چه نوع هاردی را خریداری نمایید.

 

SAS یا SATA:

هارد سرور چیست

به طور کلی هارد درایوهای SAS دارای قیمت بالاتری بوده و برای استفاده در سرورها و شبکه های بزرگ با پردازش اطلاعات بالا مناسب تر می باشند، در حالی که هارد درایوهای SATA ارزان تر بوده و برای ذخیره اطلاعات کامپیوتری مناسب می باشند. در ابتدا پهنای باند رابط SAS بیشتر از SATA بود.

اما در نسل 3 (SATA III) پهنای باند حداکثر 6 گیگابایت بر ثانیه و همچنین بیشتر از نسل دوم SAS است. امروزه سرورهایی با کنترل کننده نسل سوم SAS با پهنای باند تا 12 گیگابایت در ثانیه در دسترس هستند. در واقع درایوهای SATA برای ایجاد فضای ذخیره سازی مناسب هستند که به حداکثر عملکرد نیاز ندارند.

 


 

بیشتر بخوانید: تفاوت میان هارد درایوهای SAS و SATA

 


 

انواع هارد سرور از نظر تکنولوژی:

هارد سرور چیستـ HDD: این هاردها در وقاع دارای قطعات متحرکی هستند مانند پلاتر و هد که دیتا بر روی صفحات هارد ذخیره می شود. یکی از پارامترهای مهم در این هارد ها سرعت چرخش دیسک بوده که با RPM بیان می شود و دارای مقادیری چون 15000، 10000، 7200، 54000 هستند. هرچه RPM بیشتر باشد زمان تاخیر چرخش دیسک و زمان دسترسی کم می‌شود و نتیجه آن کارایی بالاتر و البته قیمت بیشتر است.

ـ SSD: هارد  SSD مخفف Solid State Drive است و برعکس HHD هیچ قطعه متحرکی ندارد در نتیجه هدی ندارد که برای خواندن و نوشتن دیتا حرکت کند و همین باعث افزایش طول عمر و سرعت آن می‌شود. پس سوال پیش می آید که دیتا کجا ذخیره می شود؟ SSD دیتا را روی حافظه فلش ذخیره می‌کند. ظرفیت SSD ها بین ۱۲۰ گیگابایت تا ۲ ترابایت و قیمت آنها ۲ تا ۴ برابر هاردهای SATA است.

ـ NVMe: مخفف Non-Volatile Memory Express است که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. NVMe نوعی SSD است که روی اسلات PCIe مادربورد نصب می‌شود. PCIe سرعت بالایی دارد و در هاردها سرعت را به ۳۲Gb/s و پهنای باند و توان عملیاتی را به ۳.۹GB/s می‌رساند. کاربرد آن در گیمینگ و ادیت ویدئو با رزولوشن بالا است.

 

جهت آشنایی بیشتر با انواع هارد ویدئو زیر را مشاهده نمایید:

 

هر آنچه در رابطه با هارد های SSD باید بدانید:

همانطور که در بالا گفته شد هاردهای SSD برعکس HDDها هیچ قطعه متحرکی نداشته و در نتیجه از سرعت و کارایی بالاتری برخوردارند. همچنین SSD ها دارای ویژگی های خاصی هستند که سبب افزایش سرعت و کارایی سیستم خواهد شد.

از جمله مزایای هارد های SSD:

ـ کارایی بالاتر و زمان تاخیر بهتر

ـ کاهش زمان بوت شدن سیستم

ـ اجرا و بارگذاری انواع نرم افزار به صورت بی وقفه

ـ پشتیبانی از رابط ورودی / خروجی DDR4

ـ سرعت بالای کپی انواع فایل‌ها

ـ کاهش مصرف انرژی و تولید گرما

ـ قابلیت اطمینان بالا؛ پایداری و ماندگاری اطلاعات

ـ پشتیبانی از RAID

ـ حفاظت از سرمایه

معایب هارد های SSD:

ـ از معایب این هارد های متوان به قیمت بالای آن نسبت به HDD ها اشاره کرد.

 


 

بیشتر بخوانید: iops چیست؟ بررسی مفهوم iops در تبادل اطلاعات

 


 

انواع هارد سرور بر اساس اندازه:

اندازه هارد سرورها که با عنوان فرم فاکتور درایو هم بیان می‌شود شامل دو دسته است ۳.۵ و ۲.۵ اینچی که به ترتیبLFF و SFF نام دارند. اندازه ۳.۵ اینچی یا LFF رایج‌ترین اندازه برای هارد است و ظرفیت مناسبی برای ذخیره دیتا در اختیارتان می‌گذارد. این اندازه در سرورهایی که حجم دیتا زیاد است توصیه می‌شود. البته لازم به ذکر است هارد ۳.۵ اینچی در مقایسه با هارد ۲.۵ اینچی، مصرف برق بیشتری دارد. قیمت هارد ۳.۵ اینچی در کنار ظرفیت بالایی که دارند باعث می‌شود هزینه ذخیره هر گیگ دیتا، به صرفه باشد.

هاردهای SSD در اندازه ۲.۵ اینچی در بازار هستند و برای آنها می‌توانید از مبدل ۳.۵ اینچی استفاده کنید تا در سرور جای گیرد. ظرفیت هارد ۲.۵ اینچی در مقایسه با ۳.۵ اینچی کمتر است و اصولا در قیمت بیشتر و سرعت بالاتر معروفند.

 

آشنایی با ویژگی ها مهم در هارد سرورها:

اگر به قسمت محصولات در سایت مسترشبکه مراجعه کرده و بر روی هارد سرور اچ پی کلیک کنید با انواع مختلفی از این هاردها مواجه خواهید شد. مطمئنا شما هم می خواهید بدانید که تفاوت میان آنها چیست؟ پس به مثال زیر توجه کنید:

راهنمای خرید هارد سرور

 همانطور که مشاهده می کنید هارد سرور اچ پی 300GB SAS 12G 15K SFF دارای اعدادی است که ممکن است با آنها آشنایی نداشته باشید پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

1ـ فرم فاکتور هارد:

فرم فاکتور هارد به طور مستقیم ظرفیت سرور و بهره وری انرژی شما را تعیین می کند. در حال حاضر، فقط دو اندازه دیسک در دسترس است یعنی 3.5 ″ و 2.5 ″ ،که به عنوان LFF و SFF شناخته می شوند. نوع 3.5 ″ آن پرکاربردترین اندازه است که به شما این امکان را می دهد تا حداکثر مقدار داده را قرار دهید. هارد دیسک های 4 ترابایتی 3.5 اینچی معمولاً برای سرورهایی که نیاز به حافظه بیشتری دارند توصیه می شود.

اما نکته منفی این است که آنها مصرف انرژی بیشتری نسبت به درایوهای 2.5 اینچی دارند. همچنین توجه داشته باشید که هارد SSD در این فرم وجود ندارد اما می توانید از یک آداپتور 3.5 اینچی مخصوص استفاده کنید.

2.5 ″ یک اندازه معمول برای HDD لپ تاپ و یک SSD مبتنی بر SATA معمولی است، اگرچه اندازه این درایوها فقط یک اینچ کوچکتر است، اما در مقایسه با نوع 3.5 اینچی مصرف بسیار کمتری دارد. در حال حاضر، حداکثر حجم این درایوها در حدود 2 ترابایت است. در این مثال هارد ما از نوع 2.5 اینچی یعنی SFF است.

 

2ـ سرعت چرخش هارد دیسک یا RPM:

RPM مخفف Revolutions per minute به معنی چرخش در دقیقه و برای بررسی سرعت یک هارد درایو است. یک هارد دیسک استاندارد، درون خود یک دیسک چرخان دارد و RPM چرخش این دیسک در دقیقه را اندازه گیری می کند. هرچقدر این سرعت چرخش بالاتر باشد، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در هارد بالا خواهد رفت. پس در حین خرید هارد دیسک باید به این موضوع دقت کافی داشته باشید. با افزایش دور در دقیقه ، سرعت هارد دیسک شما نیز افزایش می یابد. بنابراین یک هارد دیسک با RPM بالاتر نشان دهنده هارد دیسک سریعتر است.

برای مثال در اینجا ما هارد سروری با سرعت چرخش هارد دیسک 15k را داریم، یعنی دیسک این هارد 15000RPM (دور در دقیقه) سرعت دارد.

 

3ـ نرخ انتقال اطلاعات: 

این بخش عدد نشان دهنده سرعت انتقال اطلاعات توسط Interface درایو می باشد. برای مثال در این هارد سرعت انتقال اطلاعات 12G می باشد. عموماً هارد ها با دو سرعت 6G و 12G یافت می شوند.

 

4ـ نوع هارد:

این بخش نشان دهنده نوع هارد می باشد که در بالا به طور کامل در رابطه با آن توضیح داده شد.

 

5ـ ظرفیت هارد:

این مهمترین مشخصه هر درایو است یعنی ظرفیت هارد. مهم نیست که هارد شما از نوع HDD باشد یا SSD ، خانگی یا سازمانی. درایوهای 3.5 اینچی تا 14 ترابایت اطلاعات ذخیره می کنند، در حالی که درایوهای 2.5 اینچی در حدود 2-4 ترابایت می توانند اطلاعات ذخیره نمایند. لازم به ذکر است که اصلا خرید بیشترین ظرفیت مزیت محسوب نمی شود.

برای مثال برای یک سرور 4 ترابایتی بهتر است، 4 هارد 1 ترابایتی و یا 2 درایو 2 ترابایتی خریداری شود. زیرا با این کار قابلیت اطمینان و افزونگی ایجاد شده و به شما این امکان را می دهد تا RAID ایجاد کنید و سرعت خواندن / نوشتن را افزایش دهید یا برای جلوگیری از از دست دادن اطلاعات، یک درایو پشتیبان تهیه کنید.

 


 

بیشتر بخوانید: چگونه ظرفیت هارد را محاسبه کنیم؟

 


 

طبقه بندی هارد دیسک ها بر اساس حجم کاری:

1ـ حجم کاری (Enterprise (performance optimized:

هارد سرورهای  Enterprise یعنی SAS 15K & 10K می‌توانند بالاترین سطح از کارایی و قابلیت اطمینان را برای اپلیکیشن‌های mission-critical و I/O-intensive فراهم کنند.

2ـ حجم کاری (Midline (capacity optimized:

هارد سرورهای Midline یعنی SAS/SATA 7.2K می‌توانند ظرفیت، کارایی و قابلیت اطمینان بالایی را برای اپلیکیشن‌های business-critical و I/O-intensive فراهم کنند. این هارد سرور hp علاوه بر صرفه اقتصادی، بیشترین ظرفیت سخت‌افزاری را با قابلیت اطمینان فراهم می‌کند.

اگر برای سرورهای خود و تامین نیازهای حجم ذخیره‌سازی رو به رشدتان، به هارد درایوهای قابل اطمینان، مقرون‌به‌صرفه و ظرفیت بالا نیاز دارید، اچ پی، هارد درایوهای سروری Midline را با بالاترین ظرفیت، کارایی و قابلیت اطمینان برای اپلیکیشن‌های دیتاسنترها پیشنهاد می‌دهد که حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره می‌کنند.

3ـ حجم کاری Entry:

HDDهای Entry برای اپلیکیشن‌های non-critical مناسبند که ظرفیت بالایی را با کمترین هزینه به ازای هر گیگابایت فراهم می‌کنند.

 


 

بیشتر بخوانید: روش های افزایش طول عمر SSD

 


 

کدام برند هارد سرور برای خرید مناسب تر است:

هارد سرورها در برندهای مختلفی از جمله، HP، Dell، IBM و  تولید و به بازار عرضه می شوند. در ایران از هارد سرورهای Seagate و HP بیشتر از سایر برندها استفاده می شود. از آنجا که سرورهای HP یکی از پرطرفدارترین سرورها در ایران است، این هاردها در انواع مختلفی برای انواع سرور HP تولید شده اند.

اما همانطور که می دانید یکی از پر طرفدارین سرورها در جهان سرورهای HP هستند و به همین دلیل بهتر است از هارد سرور مخصوص به خود استفاده نمایید. زیرا این هاردها پس از تولید تحت سخت ترین آزمایشات با سایر تجهیزات ساخته شده در شرکت HP قرار گرفته اند.

 

آشنایی با تجهیزات ذخیره سازی HP:

محصولات اچ پی در زمینه ذخیره سازی و استوریج عبارتند از:

  1. HDD ها
  2. SSD ها
  3. کنترلرهای اچ پی
  4. HBA های اچ پی

 


 

بیشتر بخوانید: فلش مموری NAND چیست؟

 


 

ویژگی های HP HHD:

به طور کلی هارد درایوهای HPE برای ارائه‌ی بهینه‌ی عملکرد، قابلیت اطمینان، سازگاری و امنیت داده‌ها در پلتفرمهای سرور و ذخیره‌ساز storage) HPE) طراحی شده‌اند تا برای هر نوع کاری در شرکتهای کوچک گرفته تا شرکت های بسیار بزرگ، انتخاب ارجح هر شخصی باشند.

در واقع این هارد ها به منظور به حداکثر رساندن هر دو مورد عملکرد (functionality) و سازگاری (compatibility) با سرورهای HPE ProLiant Rack و Tower، پلتفرمهای خانواده‌ی Apollo، Blade وSynergy طراحی شده است. رد درایوها که در ابعاد ۳.۵ اینچی (LFF) و ۲.۵ اینچی (SFF) هستند، طبق استانداردها عمر مفید یک سال دارند. بسته به نوع استفاده از هاردها و حساسیت محیطی که از آنها استفاده می‌کنید، باید عمر مفید هارد درایوها را همواره مورد توجه قرار دهید.

از جمله ویژگی های این هارد سرورها می توان به: 

ـ افزایش عملکرد: این هاردها با هدف ارائه بهترین کارایی در سرورهای HPE، توسعه یافته‌ و تحت پروسه سخت‌گیرانه‌ای، ناسازگاری آن‌ها با فریمور و سیستم‌عامل نیز برطرف شده است.

ـ قابلیت های استاندارد: این هاردها از پروسه کنترل کیفیت بهره می‌برند که کارایی و اطمینان مورد نیاز شما را در حجم‌های کاری مختلف فراهم می‌کنند.

ـ قابلیت اطمینان و امنیت: هارد درایو های سروری اچ پی دارای ویژگی HPE Digitally Signed Firmware یا HPE DS هستند که با استفاده از آن می‌توانید از دسترسی غیر مجاز به اطلاعات خود جلوگیری کنید. HPE DS این امنیت و اطمینان را فراهم می‌کند که Firmware درایو از منبع معتبری تامین شده و خطری آن را تهدید نمی‌کند و از سیستم در مقابل حملات مخرب محافظت می‌کند و از دسترسی‌های غیرمجاز به داده‌های شما جلوگیری می‌کند.

برای محافظت پیشرفته از داده‌ها و همچنین رمزگذاری آنها، مشتریان باید کنترلرهای HPE Smart Array خود را با HPE Smart Array Secure SR Encryption استفاده کنند. این راهکار رمزگذاری کنترلرمحور برای سرورهای اچ پی در نظر گرفته شده که داده‌های موجود در هر نوع استوریج متصل به سیستم، محافظت می‌کند. این راهکار با مقررات سختگیرانه HIPAA و Sarbanes-Oxley مطابقت دارد.

ـ هشدار قبل از خرابی: با ارتباطی که بین SMART Array Controller و Systems Insight Manager وجود دارد، SMART در هارد درایوهای HPE قادر به پیش‌بینی خرابی‌های احتمالی می‌شود. پس اگر در یکی از درایوها خطایی رخ دهد، Smart Array Controller و System Insight Manager و یا SMART hard disk drive، شما را از آن باخبر خواهند کرد تا بتوانید قبل از خرابی و Fail شدن هارد، اقدام به جایگزینی هارد درایو کنید.

ـ سازگاری: ساده‌سازی طرح‌ریزی درایوهای هارد و استانداردسازی درایوهای هارد در سرور HPE و راه‌های ذخیره‌سازی حاملهای (carrier) درایوهای هارد معمول

ـ Smart Carrier: درایوهای هارد HPE با Smart Carrierها برای ایجاد واسط جهت برقراری ارتباطهای حیاتی و مدیریت اطلاعات طراحی شده‌اند. آیکونهای LEDهای نشاندهنده‌ی وضعیت سیستم و یک حلقه‌ی فعالیت در حال چرخش که فرآیند نوشتن داده (data-writing) را منعکس می­ کند، وضعیت فعلی سیستم را به کاربران نشان می­ دهند.

یک چراغ LED آبی واقع در پشت دسته (handle) می­تواند به شکل remotely و از راه دور فعال شود تا در حالی که یک آیکون حذف نشدنی (do-not-remove) که در دکمه‌ی eject محل جایگذاری درایو (tray) قرار دارد روشن می­شود تا به کاربران هشدار دهد که حذف درایو باعث از بین رفتن داده‌ها یا اصطلاحاً data loss می­ شود، کاربران را به سمت یک محل خاص جایگذاری درایو (tray) هدایت کند.

 


 

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در رابطه با هارد درایوهای HPE بدانید

 


 

انواع HPE HDD ها بر اساس حجم کاری: 

هارد سرورها  اچ پی برای هر حجم کاری، کارایی را به همراه یکپارچگی داده و امنیت فراهم می‌کنند و کمترین هزینه را به ازای هر گیگابایت دارند. این هارد درایوها دو رابط کاربری دارند: (SAS 12G) و (SATA 6G) و همچنین در دو شکل ظاهری (SFF 2.5″) و (LFF 3.5″) در دسترس هستند. این هارد درایوها برای سه نوع حجم کاری استفاده می‌شود که در جدول زیر نمایش داده شده است:

 

EntryMidlineEnterpriseClass
LowMediumHighWorkload
Low I/O:
Boot and backup
High capacity, high availibility storage:
Backup, archive, reference
Mission-critical, high I/O:
Email, enterprise resource planning(ERP), customer relationship management(CRM)
Usage
SATA 6GbSAS 12Gb
SATA 6Gb
SAS 12GBInterface
7200720010000 15000
RPM
LFFSFF & LFFSFF & LFF SFFForm factor
Up to 4TBUp to 12TBUp to 9000GB Up to 2.4TBCapacities

 

ویژگی های HP SSD:

برای افزایش کارایی و سرعت کاری، SSD ها هارد درایوهای مناسبی هستند. جدیدترین آنها SSD های ۲.۵ اینچی NVMe PCIe هستند که از طریق PCIe Bus مستقیما با اپلیکیشن شما ارتباط برقرار می‌کنند، پهنای باند I/O را افزایش داده و زمان تاخیر را کم می‌کنند. به عنوان مثال شما می‌توانید تمام دیتابیس خود را در یک درایو قرار دهید.

درایوهای اچ پی، دارای HPE Smart Carrier هستند که آیکون‌های راحتی دارد و با یک نگاه، می‌تواند فعالیت درایو را گزارش دهد و با داشتن Do not Remove، از Data Loss (از دست رفتن داده) جلوگیری می‌کند.

طبق آمار، روزانه ۲.۵ اگزابایت (یک میلیارد گیگابایت) داده و اطلاعات تولید می‌شود. اپلیکیشن‌ها در بیگ دیتاها، باید بتوانند داده‌های بیشتری را با سرعت بیشتری بخوانند و بنویسند. HPE SSD ها، با کارایی استثنایی، طول عمر بالا و زمان تاخیر کم، می‌توانند دسترسی شما به داده‌هایتان را سریع‌تر کنند و در عین حال مصرف برق کمتری دارند. از طرفی این هاردها از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

 

انواع HPE SSD از نظر اندازه:

یکی از مهترین مشخصات هارد سرور انداره هارد است. SSDهای اچ پی در ۶ فرم فاکتور وجود دارند:

  1. SFF (2.5″)
  2. LFF (3.5″)
  3. M.2
  4. M.2 Enablement Kits
  5. Mezzanine
  6. Add-in Cards

برخلاف HDDها، SSDها در تعداد چرخه پاک کردن/نوشتن داده یعنی DWPD، محدودیت دارند زیرا لایه اکسید در آنها به تدریج قابلیت خود را از دست می‌دهد. DWPD یا Drive Writes Per Day حداکثر تعداد نوشتن‌ها روی کل درایو SSD در طول یک روز است که در مدت زمان ۵ سال انجام می‌شود. DWPD مشخص می‌کند قبل از اینکه SSD ما غیرقابل اعتماد شود، در حجم‌های کاری مختلف چه تعداد نوشتن را می‌توان از SSD انتظار داشت.

 

انواع HPE SSD بر اساس حجم کاری:

در واقع حجم‌های کاری، مشخص کننده تعداد نوشتن‌های درایو در روز است. DWPD در واقع حداکثر تعداد نوشتن‌ها بر روی کل ظرفیت درایو SSD در روز و در مدت زمان ۵ سال است. یعنی ظرف مدت ۵ سال، روزانه چند بار کل SSD را پاک کرده و کل آن را دوباره رایت می‌کنیم. هر چه این عدد بالاتر باشد تحمل پذیرتر است و تعداد دفعات پاک کردن و رایت کردن بیشتر است.

SSD های اچ پی بر اساس نوع حجم کاری به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شوند:

ـ Read Intensive:

این نوع از هارها به عنوان ارزان ترین SSD ها به شمار می روند که برای Boot/Swap، Web Servers، Read Caching مناسب است. این نوع از SSD دارای SSD Endurance کمتر یا مساوی با ۱ DWPD است.

ـ Write Intensive: 

این نوع از هاردها دارای بالاترین Write Performance است و SSD Endurance در آن بزرگتر یا مساوی با ۱۰ DWPD است. Write Intensive SSD های ۱۲G SAS و ۶G SAS، تحمل پذیری و Write Performance بالایی فراهم می‌کنند. این نوع از هاردها برای حجم های کاری Online Transaction Processing (OLTP)، Virtual Desktop Infrastructure (VDI)،Business Intelligence، Big Data Analytics مناسب است.

ـ Mixed Use:

Mixed Use SSD های ۱۲G SAS و ۶G SAS، برای حجم‌های کاری که نیاز به تعادل بین Read Performance و Write Performance دارند استفاده می‌شوند. SSD Endurance در آن بین ۱ DWPD و ۱۰ DWPD است. برای اپلیکیشن‌های High I/O مناسب هستند که محیط‌هایی هستند که هم با خواندن و هم با نوشتن سروکار دارند.

 

Read IntensiveMixed UseWrite Intensive
SAS,SATA, PCIe/NVMe,M.2 and Add-In CardsSAS,SATA,PCIe/NVMe, M.2,M.2 Enablement Kits and Add-In CardsSAS, SATA, PCIe/NVMe, M.2, M.2 Enablement Kits and Add-In Cardinterface
1 DWPD => 1and < DWPD< 10 DWPW =<Endurance
High read/low write applicationsBalanced read/write applicationsHigh Write/low read applicationsTypical workload

 

برای خرید هارد سرور اچ پی بر روی لینک کلیک کنید.

 

بدسکتور چیست و چگونه می توان آن را برطرف کرد؟

هارد سرور چیست

به طور کلی فضای هارددیسک ها از تعداد زیادی سکتور یا بخش با حجم 4 کیلو بایت تشکیل شده و هنگامی که یکی از این بخش ها یا سکتورها آسیب ببیند، درواقع بدسکتور ایجاد می شود. می توان گفت یکی از دلایل اصلی کند شدن هاردها بدسکتور است و زمانی که این مشکل بیش از حد زیاد شود خود نرم افزار هارد دستور توقف عملکرد دستگاه را داده و درواقع Crash می کند و هارد دیگر توسط سیستم شناسایی نمی شود.

هنگامی بدستکور رخ می دهد ممکن است کلیه دیتاهای شما از بین برود پس بهتر است، همیشه از کلیه اطلاعات خود یک Back up داشته باشید، اگر با روش های بکاپ گیری آشنایی ندارید حتما به مقاله انواع روشهای بکاپ (Backup) گیری از اطلاعات سری بزنید.

بد سکتوربه دو صورت فیزیکی و نرم افزای اتفاق می افتد. رایجترین بدسکتورهای فیزیکی شامل آسیب فیزیکی،ممکن است هارد در هنگام تولید در کارخانه دچار بدسکتور شده باشد،ایراد در قطعات مثل بورد و هد و پلیت، تماس هد هارد با پلاتر، نفود گرد و غبار نیز به داخل هارد، استفاده زیاد از هارد و تعداد دفعات بالای خواندن و نوشتن و همچنین علل ایجاد بدسکتور نرم افزاری، خاموشی ناگهانی کامپیوتر به دلیل قطع برق یا جدا شدن کابل و آلوده شدن به ویروس و بدافزار می باشد.

 


 

بیشتر بخوانید: بدسکتور چیست و چگونه می توان آن را برطرف کرد؟

 


 

قابلیت ECC چیست؟

ECC (Error Correction Code) یا کد تصحیح خطا، قابلیت مهمی در رم هاست که از به وجود آمدن خطاهای ناشی از پردازش داده ها جلوگیری می کند و سبب یکپارچگی داده ها خواهد شد. این قابلیت در رم سرورهای مراکز داده استفاده می شود. ECC روشی برای شناسایی و تصحیح خطا های حافظه تک بیتی است. single-bit memory errors یا خطای حافظه تک بیتی یک خطای بوجود آمده در سرور است که از پردازش داده ها توسط سرور ها ناشی میشود. این خطا ها تاثیر زیادی در عملکرد سرور ها و سرویس دهی آنها میگذارد.

 

دیفرگ (Defrag) چیست؟

هارد دیسک یا HDD دارای یک بازوی مکانیکی برای خواندن بلوک‌های دیتا روی یک دیسک است. اگر داده‌ها به صورت قطعه قطعه و جدا جدا روی هارد قرار داشته باشند، زمان بیشتری برای دسترسی به فایل‌ها و فولدرها نیاز است چرا که اجزای مکانیکی هارد با سرعت ثابتی می‌چرخند.

حالا هرچقدر داده‌ها بیشتر نوشته و پاک شوند، احتمال تکه تکه شدن دیتا بیشتر می‌شود، بنابراین هارد دیسک برای دسترسی به آن‌ها باید بیشتر حرکت کند و زمان بیشتری نیاز دارد. از آنجایی که حرکت بیشتر به زمان بیشتر نیاز دارد، کامپیوتر در خواندن و نوشتن داده‌ها عملکرد کندتری از خودش نشان می‌دهد.

در این زمان به سراغ دیفرگ کردن (Defrag) یا یکپارچه سازی هارد می‌رویم. با اینکار فاصله میان داده‌ها از بین می‌رود تا از هرگونه حرکت اضافه جلوگیری شود که نتیجه‌اش عملکرد سریعتر هارد در خواندن داده‌ها خواهد بود. از آنجایی که هارد دیسک دارای قطعات متحرک است و چنین موضوعی در SSD صادق نیست، فقط HDD را دیفرگ می‌کنیم و برای اس اس دی به سراغ تریم کردن می‌رویم.

همانطور که می‌بینید دیفرگ کردن اهمیت بالایی دارد و می‌توانید هرچند وقت یکبار هارد دیسک و نه SSD را دیفرگ کنید.

 

تریم کردن (TRIM) حافظه اس اس دی:

تریم یا TRIM یک دستور است که برای اینکه حافظه SSD بهترین عملکرد را در طول عمرش نشان دهد.

قابلیت تریم در ویندوز 10 یا دیگر سیستم‌ عامل‌های مورد پشتیبانی، به حافظه SSD داده‌های بلااستفاده را اطلاع می‌دهد تا بدون نگرانی آن‌ها را پاک کند تا امکان نوشتن مجدد داده‌ها روی آن‌ها وجود داشته باشد. تریم کردن حافظه SSD، عملکرد آن را افزایش می‌دهد چرا که در زمان نیاز به فضا برای ذخیره‌سازی داده‌ها، به زمان برای حذف بلوک‌های داده‌ها نیاز ندارد.

در حالی که سیستم عامل معمولا بطور خودکار حافظه SSD را تشخیص می‌دهد و قابلیت TRIM را بطور خودکار فعال می‌کند، برخی مواقع چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.

 

نحوه نصب هارد‌ بر روی سرور:

برای نصب هارد بر روی سرور مراحل زیر را دنبال کنید. البته لازم به ذکر است که جهت نصب این هارد ها اصلا نیازی به خاموش کردن سرور ندارید.

  • با استفاده از دکمه در هارد را باز کنید.
  • هارد سرور را روی محفظه مخصوص به خود قرار دهید.
نصب هارد‌ بر روی سرور

هارد را در محفظه مخصوص به خود قرار دهید.

  • هارد را در داخل شاسی قرار دهید تا اهرم آزادسازی کمی حرکت کند.
نصب هارد‌ بر روی سرور

هارد را در داخل شاسی قرار دهید

  • درب هارد را فشار دهید تا بتواند به طور کامل در شاسی قرار بگیرد.
نصب هارد‌ بر روی سرور

درب هارد را فشار دهید تا بتواند

  • به شما تبریک می گم زیرا هارد شما به درستی در جای مناسب نصب شد.

 

بیشتر بخوانید: تفاوت MBR و GPT چیست

 


 

شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشگاه مسترشبکه کلیه تجهیزات شبکه مورد نیاز خود را خریداری نمایید.

دیدگاهی در مورد “هارد سرور چیست و هر آنچه در رابطه با آن باید بدانید؛ ویدئو

  1. سالید گفت:

    چرا هاردهای سرور حجمهای نا متعارفی دارن آیا دلیل دارد

    1. مهشید افخمی گفت:

      سلام روزتون بخیر حجم هارد سرورها به مقدار داده ای بستگی دارد که قرار است در آن ذخیره شود از آنجا که سرورها نقش مهم در ذخیره سازی دیتا دارند و از طرفی با رشد روز افزون تکنولوژی و استفاده از برنامه و نرم افزارهای مختلف، میزان حجم ذخیره سازی افزایش یافته پس طبیعتا نیاز به هاردهایی با ظرفیت ذخیره سازی بالاتر بیشتر شده است.

  2. King گفت:

    این مطلب حرف نداشت

  3. جواد اکرامی گفت:

    اگه ریدبندی رو پاک کنی دوباره انجام بدی اطلاعات هارد می پره؟

    1. مهشید افخمی گفت:

      سلام روزتون بخیر؛ بله اگر ریدبندی رو پاک کنید اطلاعاتتون می پره

  4. رضا گفت:

    میشه از ssd معمولی داخل سرور استفاده کرد یا فقط ssd sas

    1. مهشید افخمی گفت:

      سلام روزتون بخیر، بله امکانش هست ولی عمر طولانی نخواهد داشت.

  5. حسین رهبر گفت:

    سلام اگر مقایسه بین انواع هارد های سرور و enclusure و سرعت و قابلیت هاشون رو میزاشتید خیلی عالی می شد.

    1. مهشید افخمی گفت:

      سلام؛
      Enclosure HDD یا باکس هارد برای قرار دادن هارد دیسک به صورت اکسترنال استفاده می‌شود. این باکس، فضای ذخیره‌سازی و منعطفی را به هر سیستمی اضافه می‌کند. این قاب از طریق یک پورت (USB) یا پورت Firewire به رایانه متصل می‌گردد و آن را به یک دستگاه plug-and-play تبدیل می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: