آنچه در این مقاله می خوانید:

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

یکی از مهم‌ترین مواردی که در شبکه‌های کامپیوتری باید مورد توجه قرار بگیرد، امنیت است. با توجه به اینکه در این شبکه‌ها سیستم‌های مختلف به یکدیگر متصل بوده و از فضای آن‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات و داده‌های مختلف استفاده می‌شود، در صورتی که امنیت به شکل دقیق برقرار نباشد، احتمال نفوذ به سیستم‌ها، سرقت اطلاعات و از بین رفتن داده‌ها افزایش پیدا می‌کند.

روترهای میکروتیک جزء محبوب‌ترین تجهیزات شبکه در جهان محسوب می‌شوند که به دلیل قابلیت‌ها و انعطاف‌پذیری بالا، در بسیاری از شبکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، سایر تجهیزات شبکه همچون: سرور، سوئیچ شبکه و .. نیز در معرض حمله سایبری قرار دارند. بنابراین، ضروری است که اقدامات لازم برای افزایش امنیت این روترها انجام شود.

افزایش امنیت روتر میکروتیک یکی از موضوعات جذاب امنیت شبکه است. با توجه به اینکه هکرها برای نفوذ به روتر میکروتیک تلاش‌های زیادی داشته‌اند راهکارهای گوناگونی برای مقابله با اقدامات آنها طراحی شده است. امنیت روتر میکروتیک به عوامل زیادی وابسته است و این شما هستید که باید آسیب پذیری ها را شناسایی کرده و با اجرای راهکارهایی امنیت میکروتیک خود را ارتقا دهید.

ما در این مقاله قصد داریم تا به شما توضیح دهیم چگونه خیلی راحت می‌توانید هرگونه عملیات هکرها علیه روتر میکروتیک خودتان را ناکام بگذارید. با استفاده از  نکاتی که گفته می شود امنیت روتر میکروتیک را افزایش داده و نسبت به گذشته بهتر از آن محافظت کنید. در این مقاله به این موضوع پرداختیم که چگونه امنیت روتر را افزایش دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک:

استفاده از نام کاربری و پسورد قوی و مطمئن

در ابتدا، باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که آسیب‌پذیری‌های امنیتی زیادی در نرم‌افزارهای روتر میکروتیک وجود دارد، به همین دلیل استفاده از نام کاربری و رمزهای عبور قوی و مطمئن بسیار مهم است. بهتر است بدانید قبل از متصل کردن روتر خود به شبکه، رمز عبور را اصلاح کنید.

چرا که روتر های میکروتیک یک نام کاربری پیش فرض به نام admin دارند که بدون رمز و قابل دسترسی می باشند. اگر به این حالت اکتفا کنید مطمئنا دستگاه شما در معرض خطر هکرها و آسیب پذیر خواهد بود. در نتیجه تغییر پسورد و نام کاربردی دستگاه نه تنها راهی برای بهبود امنیت روتر شماست، بلکه راهی برای محافظت از داده های شما در حالت آنلاین است.

  • نحوه تغییر پسورد روتر میکروتیک:

برای تغییر رمز عبور کاربر ادمین خود می توانید به بخش System>Users بروید و رمز عبور مربوط به کاربر ادمین را تغییر دهید. البته، اگر به فکر ایجاد یک لایه امنیتی قوی تر هستید، ایجاد کاربران جدید برای استفاده روزمره و غیرفعال کردن یا تغییر اسم و رمز حساب کاربری ادمین، ایده بهتری است. کلاً هدف این است که حساب میکروتیک را از پیش فرض ها دور کنید تا برای هکرها و افراد مزاحم غیرقابل پیش بینی باشد. برای ایجاد کاربر جدید می توانید نرم افزار  winbox را باز کنید و با اجرای دستور زیر، یک کاربر جدید با نام کاربری و رمز قوی ایجاد کنید:

/user add name=myname password=mypassword group=full

برای حذف کاربر ادمین هم می توانید از دستور زیر استفاده کنید:

/user remove admin

البته، قبل از اینکه ادمین را حذف کنید، کاربران جدید را تست کنید تا مطمئن شوید که دسترسی های لازم را دارند و پیکربندی های winbox با این نام های کاربری/پسوردها قابل تنظیم هستند برای راحتی روترهای میکروتیک پیشنهاد می کنیم از pwgen یا ابزارهای دیگر تولید کننده رمز عبور برای ایجاد رمزهای عبور ایمن و غیر تکراری استفاده کنید.

 


 

بیشتر بخوانید: روتر میکروتیک چیست

 


 

  • تعیین سطوح دسترسی در میکروتیک:

اگر بخش IT سازمان یا شرکت شما به حدی بزرگ است که هر کدام از کاربران یا گروه های مدیریتی مسئولیت های متفاوتی دارند، نیازی نیست که تمام اختیارات را در اختیار آنها قرار دهید. به عنوان مثال، یک پشتیبان فنی نیازی به مشاهده رمزهای عبور ندارد ولی یک ادمین حتماً باید به بخش پسوردها دسترسی داشته باشد.

محدود کردن دسترسی RouterOS این امکان را به شما می دهد که مجوزهای خاصی را به گروه های موردنظر اختصاص دهید و سپس، کاربران را به این گروه ها اضافه کنید. اینجاست که می توانید سطح دسترسی کاربران به بخش های مختلف میکروتیک را تنظیم کنید و از دسترسی های غیرمجاز جلوگیری کنید. برای مدیریت گروه ها و کاربران می توانید از منو winbox به مسیر زیر بروید:

System → Users

یا اینکه ترمینال را باز کنید و دستور زیر را اجرا کنید:

/user group

موقع ایجاد گروه ها با مجوزهای زیر مواجه خواهید شد که بهتر است این مجوزها را بررسی کنیم:

  • elnet ،ssh ،ftp،winbox ،web ،api ،romon ،dude و tikapp : ابزارهای استفاده کاربران از پروکل های مربوطه.
  • local: مجوز دسترسی به ترمینال داخلی وین باکس
  • reboot: مجوز ری استارت روتر
  • read/write: مجوز دسترس خواندن/نوشتن پیکربندی های روتر
  • sniffer: مجوز اجرای ابزار
  • test: مجوز اجرای دستورات خطایابی (، تست پهنای باند، اسکن وایرلس و …)
  • password: مجوز تغییر رمزعبور توسط خود کاربر
  • Policy: مجوز مدیریت حساب ها و گروه ها

بیایید نحوه تعریف گروه و اضافه کردن کاربر به این گروه را به صورت تصویری نشان دهیم:

1.وارد Winbox شوید و از منوی system گزینه users را انتخاب کنید.

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

2.لیست کاربران روتر میکروتیک در این لیست موجود در تب Users قابل مشاهده است.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

در این روتر فقط یک کاربر داریم و آن هم ادمین است که به گروه full تعلق دارد.

اگر می خواهید گروه ها و مجوزهای مربوط به آن را ببینید، باید روی تب Groups کلیک کنید.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

در این قسمت با 3 گروه مواجه هستیم که هر کدام مجوزهای خاص خود را دارند. برای مشاهده مجوزهای گروه ها مثلا گروه read کافیست دو بار روی آن کلیک کنید.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

می بینید که مجوزها به صورت چک باکس هستند و اگر خواستید می توانید هر کدام از آنها را به گروه اضافه یا از آن حذف کنید.

البته اگر خواستید می توانید با کلیک روی + می توانید گروه جدیدی ایجاد کنید.

کافیست اسم گروه را وارد کنید و مجوزهای موردنظر را به آن اختصاص دهید و در آخر، روی apply و ok کلیک کنید.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

ما یک گروه به اسم super ایجاد کردیم و تمام مجوزها را به آن اختصاص دادیم که اگر لیست گروه ها را مشاهده کنید، گروه super را می بینید.

حالا اگر به دلایل امنیتی می خواهید کاربر ادمین را غیرفعال کنید و کاربر دیگری را جایگزین آن کنید، با کلیک روی + موجود در تب Users می توانید یک کاربر جدید ایجاد کنید.

اسم کاربر را در فیلد name وارد کنید و از بخش Group، گروه موردنظر را انتخاب کنید تا کاربر از مجوزهای مربوط به آن بهره مند شود.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

بعد از اینکه پسورد را وارد کردید و در بخش confirm password هم آن را تکرار کردید، روی apply و ok کلیک کنید تا این کاربر ایجاد شود. حالا که کاربر جدید را ایجاد کردید و از دسترسی های آن مطمئن هستید، می توایند admin را غیرفعال کنید. کافیست از تب users کاربر ادمین را انتخاب کنید و روی علامت ضربدر کلیک کنید.

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

اکنون شما نحوه تنظیم مجوزها و اختصاص کاربران به گروه ها را یاد گرفتید و وقت آن است که متناسب با نیازهای خود، قسمت کاربران و مجوزها را مدیریت کنید.

محدود کردن دسترسی IP کاربران

روترها از پورت ها برای برقراری ارتباط بین دستگاه های موجود در شبکه شما استفاده می کنند. این امری طبیعی و حتی برای برقراری ارتباط صحیح دستگاه های شما ضروری است. با این حال، استفاده از پورت ها برای مواردی مانند تورنت یا استریم هرگز ایده خوبی نیست.

با حذف هر گونه پورت استفاده نشده، می توانید امنیت روتر خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشید. با غیرفعال کردن هر پورت استفاده نشده، احتمال اینکه هکرها بتوانند با سوء استفاده از این پورت ها مانند: api، api-ssl، ftp، ssh ،telnet و غیره به شبکه شما حمله کنند، بسیار کمتر است.

اگر بعد از بررسی ترافیک، یک لیست از آدرس های آی پی را به عنوان عوامل مخرب شناسایی کرده اید، می توانید قانونی تعریف کنید که تمام ترافیک مربوط به این آدرس ها را مسدود کند. برای مقابله با این مشکل باید تعداد اتصالات هر آی پی را محدود کنیم. مثلاً برای هر آی پی 5 اتصال قرار دهید تا فقط 5 مهاجم یا کاربر دیگر بتوانند با روتر ارتباط بگیرند. برای این کار، ابتدا باید لیست آدرس را ایجاد کنید و آدرس های آی پی موردنظر را به آن اضافه کنید:

/ip firewall address-list

add list=BlockedIPs address=192.168.1.1

 

add list=BlockedIPs address=203.0.113.0/24

با اجرای دستورات بالا، یک لیست به اسم BlockedIPs ایجاد می کنید و دو آدرس آی پی 192.168.1.1 و 203.0.113.0/24 را به آن اضافه می کنید. سپس، قانون فایروال موردنظر را ایجاد می کنید تا ترافیک مربوط به آدرس های موجود در این لیست مسدود شود:

/ip firewall filter

add chain=input src-address-list=BlockedIPs action=drop

این دستور، یک قانون فایروال با زنجیره input ایجاد می کند تا بررسی کند که آدرس مبدا ترافیک در لیست BlockedIPs قرار دارد یا نه. اگر اینگونه بود، ترافیک مربوط به آن با دستور drop مسدود می شود.

 

آپدیت روتر میکروتیک به طور مرتب

با هر آپدیت میکروتیک، Patch های جدیدی برای رفع باگ ها و بالا بردن امنیت میکروتیک منتشر می شوند. به همین دلیل همیشه باید نسخه RouterOS و اپلیکیشن winbox، فریمور خود را آپدیت کنید تا از این ویژگی های جدید محروم نمانید و وضعیت روتر خود را به خطر نیاندازید. برای ارتقا یا آپگرید روتر میکروتیک خود می توانید وین باکس را باز کنید و به مسیر زیر بروید:

System → Packages → Check For Updates → Download and Install

یا اینکه، ترمینال winbox را باز کنید و دستور زیر را اجرا کنید:

/system package update install

فرقی نمی کند از کدام روش استفاده می کنید، مهم این است که با آپدیت منظم روتر خود، آسیب پذیری های نرم افزاری را رفع کنید و از این طریق، امنیت سیستم خود را در برابر هر نوع سواستفاده و دسترسی غیرمجاز ارتقا دهید.

 


 

بیشتر بخوانید: پیکربندی Routeros version 7 در میکروتیک

 


 –تغییر شماره پورت ssh

اگر برای اتصاال ریموت به روتر میکروتیک خود از SSH استفاده می کنید، یکی از تکنیک های ساده برای جلوگیری از حملات بروت فورس و هک روتر، این است که شماره پورت آن را تغییر دهید تا برای هکرها ناشناس باشد. این سرویس به طور پیش فرض به پورت 22 گوش می دهد و برای اینکه این پورت را به پورت دیگری مثلاً 2200 تغییر دهید، می توانید ترمینال وین باکس را باز کنید و دستور زیر را اجرا کنید:

/ip service set ssh port=2200

بعد از اینکه شماره پورت را تغییر دادید، اتصالات SSH را تست کنید و مطمئن شوید که SSH توسط پورت جدید قابل استفاده است یا نه.

غیرفعال کردن سرویس های غیرضروری

اگر پورت ها و سرویس هایی دارید که عملاً بدون استفاده هستند، بهتر است با غیرفعال سازی آنها، سطح حمله به روتر خود را محدود کنید. سرویس هایی مثل ssh ،ftp ،telnet و web مستعد حمله و استفاده بی رحمانه از روتر میکروتیک شما هستند به همین دلیل سعی کنید سرویس های غیر ضروری را غیرفعال کنید. برای مشاهده لیست سرویس های فعال می توانید از دستور زیر استفاده کنید:

/ip service print

بعد سرویس موردنظر را انتخاب کنید (مثلاً  telnet ) و سپس آن را با دستور زیر غیرفعال کنید:

/ip service disable telnet

سرویس های زیادی وجود دارند که میکروتیک شما بدون اینکه نیازی به آن ها داشته باشد، فعال می کند و شما که به فکر بالا بردن امنیت میکروتیک هستید باید نسبت به این سرویس ها حساس باشید. به عنوان مثال، bandwidth server برای تست توان بین دو روتر میکروتیک استفاده می شود که به نوبه خود می تواند به ابزار حمله DDoS تبدیل شود و غیرفعال سازی آن منطقی ترین کاری است که می توانید انجام دهید، (البته تا زمانی که برای کارهایی مثل تست سرعت پهنای باند در میکروتیک، نیازی به آن نداشته باشید):

/tool bandwidth-server set enabled=no

پس سعی کنید فقط سرویس های خاص و ضروری را فعال نگه دارید و فرایندهای پس زمینه دستگاه میکروتیک خود را به حداقل برسانید.

محدود کردن دسترسی به رابط وب روتر میکروتیک

اگر پسورد کاربری را تغییر نداده اید و هنوز هم با ادمین بدون رمز به وین باکس متصل می شوید، احتمال دسترسی غیرمجاز به روتر میکروتیک شما بسیار بالا است. حتی اگر نام کاربری و رمز یکی از کاربران فاش شود، پیکربندی های روتر میکروتیک در معرض خطر جدی قرار دارند.

بهترین کاری که می توانید برای حل این مسئله انجام دهید و به نوعی برای آینده و اتفاقات غیرقابل پیش بینی آن آماده باشید این است که یک لیست از آدرس های آی پی مجاز برای دسترسی به رابط وب وین باکس تهیه کنید و قانون فایروال مربوط به آن را تعریف کنید. برای این کار می توانید رابط شبکه را انتخاب کنید یا اینکه لیست آدرس های ip را ایجاد کنید و قانون موردنظر را برای آن تعریف کنید:

/ip firewall address-list

# ایجاد لیست آدرس های مجاز

add list=whitelist address=192.168.1.1

add list=whitelist address=203.0.113.0/24

# ارائه مجوز به ترافیک مرتبط با اتصالات

/ip firewall filter

add chain=input connection-state=established,related action=accept comment=”accept established,related”

# قانون مربوط به اجازه دسترسی لیست کاربران whitelist به وین باکس

add chain=input src-address-list=whitelist protocol=tcp port=8291 action=accept comment=”allow Winbox”

# قانون مربوط به اجازه دسترسی اتصالات مربوط به رابط شبکه ether1 به وین باکس

add chain=input in-interface=ether1 protocol=tcp port=8291 action=accept comment=”allow Winbox”

البته، می توانید دسترسی به روتر از طریق SSH را هم محدود کنید، این بار باید به جای وین باکس، شماره پورت ssh را وارد کنید:

add chain=input src-address-list=whitelist protocol=tcp port=22 action=accept  comment=”allow SSH”

 

add chain=input in-interface=ether1 protocol=tcp port=22 action=accept comment=”allow SSH”

غیرفعال کردن قابلیت neighbor discovery

میکروتیک یک سرویس تحت عنوان neighbor discovery ارائه می دهد که شامل پروتکل های MNDP، CDP و LLDP است و می توان از آن برای ترسیم نقشه شبکه استفاده کرد. بدافزارها و سایر عوامل مخرب با استفاده از سرویس می توانند شبکه شما را ترسیم کنند و از آن برای دسترسی به اطلاعات شبکه، تغییر در تنظیمات و اجرای انواع حملات استفاده کنند. اینجاست که باید دست به کار شوید و این سرویس که به طور پیش فرض فعال است را غیرفعال کنید. برای اینکار می توانید از دستور زیر استفاده کنید:

/ip neighbor discovery-settings set discover-interface-list=none

یا اینکه از منوی وین باکس، روی ip و neighbors کلیک کنید.

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

سپس روی discovery interfaces کلیک کنید و بعد از انتخاب رابط های شبکه موردنظر، روی علامت ضربدر کلیک کنید.

 

روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

 

 

غیر فعال کردن پراکسی ddos روتر میکروتیک

فعال بودن برخی از سرویس های میکروتیک مثل proxy، socks، UPnP و .. می تواند میکروتیک را به یک سلاح قدرتمند برای اجرای حملات ddos تبدیل کند. در واقع، ترکیب این سرویس ها با برخی از قابلیت های میکروتیک، باعث می شود که میکروتیک به یک عضو botnet تبدیل شود و برای اجرای حملات مخرب مورد استفاده قرار بگیرد. با اینکه این سرور ها به طور پیش فرض غیرفعال هستند ولی محض احتیاط بهتر است با اجرای دستورات زیر این سرویس ها را غیرفعال کنید:

/ip proxy set enabled=no

/ip proxy set enabled=no

ip upnp set enabled=no

ip upnp set enabled=no

غیر فعال کردن درگاه های (Interface) بی استفاده

آخرین راهکاری که برای بالا بردن امنیت روتر میکروتیک خدمتتان معرفی می‌کنیم غیر فعال کردن درگاه‌های بی‌استفاده یا به اصطلاح Interface است. به این نکته دقت داشته باشید که در تجهیزات سخت‌افزاری میکروتیک‌ها معمولاً درگاه‌های بسیار زیادی تعبیه می‌شوند. این در حالی است که بسیاری از آنها کاربردی ندارند و فقط فضا را اشغال می‌نمایند. چنین شرایطی کمک می‌کند تا هکرها راحت‌تر بتوانند به روتر شما نفوذ نمایند.

اگر احساس می‌کنید که به این درگاه‌ها احتیاج ندارید بهتر است آنها را غیر فعال نمایید. غیر فعال کردن آنها کمک می‌کند تا امنیت روتر در برابر نفوذ و هک بیشتر شود. در کنار غیر فعال کردن درگاه‌های بی‌استفاده اگر سراغ قابلیت‌هایی مثل Port knocking بروید می‌توانید روتر میکروتیک ایمن‌تری در برابر هکرها داشته باشید. با تمام این توضیحات اما اگر احساس می‌کنید نیاز به برخی درگاه‌های بی استفاده دارید سعی کنید فقط در موارد ضروری آنها را فعال نمایید.

بکاپ گیری از پیکربندی های میکروتیک

با اینکه راهکارهای بالا جهت بالا بردن امنیت میکروتیک هستند ولی شما همیشه باید یک کلید برای بازیابی وضعیت ایده آل میکروتیک خود را داشته باشید و این کلید، چیزی نیست جز فایل های بکاپ. وقتی عملکرد و امنیت میکروتیک شما دچار مشکل می شود، سریع ترین کاری که می توانید برای بازگشت به حالت امن انجام دهید، این است که فایل بکاپ را بازیابی کنید و پیکربندی های مربوط به وضعیت امن روتر خود را وارد عمل کنید. برای آشنایی با نحوه بکاپ گیری می توانید از مقاله آموزشی بکاپ گرفتن از میکروتیک و بازیابی آن کمک بگیرید.

پیگری گزارشات روتر میکروتیک به طور مداوم

اگر در این زمینه سهل انگاری کنید، مطمئناً برای شناسایی آی پی ها و دسترسی های غیرمجاز دیر خواهید کرد و این چیزی نیست که شما می خواهید. پس بهتر است به طور مداوم به بخش System > Logging مراجعه کنید و گزارشات و فعالیت های مربوط به روتر میکروتیک را بررسی کنید. یک روش جالبی هم که سراغ داریم این است که موقع ایجاد قوانین فایروال از پارامترهای log-prefix و prefix استفاده کنید تا لاگ های مربوط به قوانین فایروال با پیشوند مشخص شده توسط شما، قابل شناسایی باشند.

/ip firewall filter

add chain=input action=accept protocol=tcp prefix=”Firewall-Log” log-prefix=”Firewall-Log – “

البته، اگر نمی خواهید فقط به ابزارهای مانیتورینگ داخلی اکتفا کنید، می توانید پروتکل SNMP را راه اندازی کنید و سپس با استفاده از نرم افزارهایی مثل Zabbix، آپتایم دستگاه، میزان مصرف منابع و سایر هشدارهای مربوط به شرایط خاص را مانیتور کنید. در حالت کلی، سعی کنید در کنار پیاده سازی این راهکارها از نبایدهای مربوط به امنیت میکروتیک خودداری کنید. نبایدهایی مثل:

  • اکتفا به کاربران پیش فرض مثل ادمین بدون پسورد
  • عدم تعریف قوانین فایروال مناسب
  • ارائه مجوز به تمام ترافیک های ورودی و خروجی روتر
  • بکاپ نگرفتن از پیکربندی های میکروتیک
  • مانیتور نکردن گزارشات روتر

این شما هستید که باید متناسب با آسیب پذیری ها و نقص های روتر میکروتیک خود وارد عمل شوید و استراتژی های امنیتی مناسب را اجرا کنید. این گوی و این میدان، دیگر وقت آن است که شروع کنید.

 

چرا افزایش امنیت روتر میکروتیک اهمیت زیادی دارد:

روتر میکروتیک بخش مهمی از تجهیزات شبکه است که وظایف مختلفی مثل مسیریابی ترافیک بین شبکه ها و دستگاه ها، فیلتر کردن ترافیک و … را بر عهده دارد. روتر میکروتیک یا سرور مجازی با سیستم عامل RouterOS نقش دروازه ای را دارد که ورود و خروج داده های یک شبکه از طریق آن انجام می شود.

پس، داده های حساس و مهم شبکه از طریق این روتر ها جریان پیدا می کنند و هر گونه نقص یا تخلف امنیتی در روتر می تواند به سرقت اطلاعات حساس، قطع خدمات شبکه یا دسترسی غیرمجاز به بخش های مختلف شبکه منجر شود. از مهم ترین دلایل افزایش امنیت روتر میکروتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفاظت از اطلاعات مهم و حساس مثل داده های مربوط به ترافیک، جداول مسیریابی و تنظیمات فایروال
  • از بین بردن آسیب پذیری ها و پیشگیری از نفوذ و حملات هکری
  • پیشگیری از دسترسی غیرمجاز به تنظیمات و پیکربندی های روتر
  • عدم اکتفا به تنظیمات پیش فرض ضعیف روتر ها و ارتقا آنها به یک نسخه امن تر و مطمئن تر
  • جلوگیری از ضررهای معنوی و مالی ناشی از حملات هکری

پس اینکه اکنون اینجا هستید تا امنیت میکروتیک خود را ارتقا دهید، کاملاً منطقی است و نه تنها الان، بلکه شما باید به طور دائم به فکر ارتقا امنیت روترهای میکروتیک خود باشید و تدابیر امنیتی لازم را اجرا کنید. قدرت و کارایی بالای روتر میکروتیک باعث شده است که اکثر شبکه ها مجهز به این روتر باشند. اگر شما هم جزء کاربرانی هستید که روتر میکروتیک را ترجیح داده اید، باید به فکر بالا بردن امنیت آن هم باشید.

راهکارهایی که در این مقاله بررسی کردیم، می توانند امنیت روتر شما را به حد عالی برسانند و مانع دسترسی های غیرمجاز و حملات هکری شوند. بهتر است متناسب با آسیب پذیری های سیستم میکروتیک خود جلو بروید و به جای اکتفا به یک روش، راهکارهای بیشتری را اجرا کنید چون یک روتر امن می تواند انتظارات شما را به بهترین شکل ممکن برآورده کند. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

 

شما میتوانید از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی انواع روتر میکروتیک را به همراه گارانتی معتبر خریداری نمایید.

1 نظر در “روش های افزایش امنیت روتر میکروتیک

  1. سیاوش صالح گفت:

    مطالبی که با عکس توضیح داده شدن خیلی گویا هستند. ممنون از مطالب مفیدتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: