این مقاله در تاریخ 3 مهر 1398 نوشته و در تاریخ 3 مهر 1400 مورد بازبینی قرار گرفته است. |
سوئیچ مدیریتی یا روتر:
فهرست محتوا
در مواردی ممکن است کارشناسان IT بین خرید یک سوئیچ شبکه و یا روتر دچار سردرگمی شوند و ممکن است در ذهن خود با این سوال چالش چالش برانگیز روبه رو شوند که آیا یک سوئیچ مدیریتی می تواند کار روتر را انجام دهد؟ چه تفاوتی میان روتر ها و سوئیچ های شبکه وجود دارد؟ این مقاله می تواند به شما در شناخت بیشتر این دو کمک نماید.
امروزه استفاده از سوئیچ های مدیریتی نظیر سوئیچ های سیسکو مدل 2960، 3750، 3850 برای اتصال کامپیوتر های موجود در شبکه های شرکت های تجاری بزرگ و کوچک استفاده می شوند. البته این کاری است که روتر ها نیز انجام می دهند. بنابراین تفاوت میان سوئیچ شبکه و روتر چیست؟ شاید با خواندن این مقاله پاسخ سوال خود را بیابید؟
جهت آشنایی بیشتر در رابطه با تفاوت میان سوئیچ شبکه و روتر ، شما را به دیدن این ویدئو دعوت می کنیم:
درباره سوئیچ های مدیریتی ( Managed Switch ):
سوئیچ مدیریتی یک سوئیچ شبکه قابل تنظیم است که امنیت ، انعطاف پذیری و ظرفیت بیشتری نسبت به سوئیچ غیر مدیریتی و یا معمولی ارائه می دهد. این دستگاه ها به عنوان یک کنترل کننده به دستگاه های دیگر این امکان را می دهند تا به طور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند.
این سوئیچ ها در لایه دوم (لایه پیوند داده) مدل مرجع OSI کار می کند. می توان گفت این دستگاه ها کاملترین عملکرد را در شبکه ارائه می نمایند. آنها با داشتن عملکردهای مختلف مانند VLAN ، CLI ، SNMP ، مسیریابی QoS و غیره غالباً در شبکه اصلی استفاده می شوند.
اگر تمایل دارید در رابطه با سوئیچ های شبکه بیشتر بدانید به لینک مجاور مراجعه نمایید: سوئیچ شبکه چیست؟
درباره روتر ( Router ):
روتر یکی دیگر از تجهیزات شبکه می باشد که جهت اتصال به اینترنت و شبکه های مختلف استفاده می شود. روترها سبب اتصال چند کامپیوتر یا دستگاه از طریق اتصال واحد به اینترنت است. این بسته های داده را بین شبکه ها انتقال می دهد تا ارتباط بین دو قسمت را در یک کار اینترنتی برقرار و حفظ نماید.
علاوه بر این ، آنها به طور خودکار مسیرها را مطابق با شرایط انتخاب و تنظیم می کنند و سیگنال ها را در مسیر بهینه به ترتیب ارسال می کنند. روتر در لایه سوم (لایه شبکه) مدل OSI کار می کند. این دستگاه ها از طریق آدرس IP مقصد را مشخص می کنند تا مشخص شود بسته به کجا ارسال شود.
از طرفی این جریان را به گونه ای مدیریت می کند که هر رایانه حتماً اطلاعات صحیحی را که لازم دارد دریافت کند. البته لازم به ذکر است از روتر نیز می توان برای اتصال چندین شبکه استفاده کرد.
جهت آشنایی بیشتر با روترهای شبکه به لینک مجاور مراجعه نمایید: روتر چیست و چگونه کار می کند؟
تفاوت میان سوئیچ شبکه و روتر چیست؟
هنگامی که صحبت از تفاوت میان سوئیچ شبکه و روتر می شود جنبه های مختلفی برای مقایسه وجود دارد. در زیر به مهمترین آنها پرداخته شده است:
1ـ لایه عملکرد: سوئیچ های مدیریتی در لایه 2 و 3 فعالیت دارند این در حالی است که روتر ها تنها در لایه 3 فعال هستند.
2ـ عملکرد: سوئیچ مدیریتی می تواند چندین دستگاه را به هم متصل کرده و پورت ها و تنظیمات VLAN را مدیریت کند. با این حال، روتر فقط داده ها را در یک شبکه هدایت می کند و آنها را بین کامپیوتر یا بین کامپیوتر و مودم منتقل می کند.
3ـ سرویس فایروال: روترها سرویس فایروال را ارائه می دهند این درحالی است که سوئیچ های مدیریتی این کار را انجام نمی دهند.
4ـ آدرس برای انتقال داده: سوئیچ مدیریتی از آدرس MAC استفاده می کند این در حالی است که روتر از آدرس IP استفاده می کند.
5ـ پورت: به طور کلی یک روتر فقط دارای 4 پورت LAN و یک پورت WAN است ، این در حالی است که سوئیچ ها دارای پورت های بسیار بیشتری مانند 12 ، 24 ، 48 و غیره هستند.
6ـ برنامه ها: از روترها برای اتصال دو یا چند شبکه متفاوت استفاده می شود، این در حالی است که از سوئیچ های مدیریت شده برای اتصال دو یا چند Nods در همان شبکه استفاده می شود.
کلیه موارد بالا تفاوت میان سوئیچ شبکه و روتر می باشد اما مهمترین آن همان لایه عملکرد است. با این حال ، روترها و سوئیچ ها هر دو دستگاه شبکه های کامپیوتری هستند که به یک یا چند دستگاه کامپیوتری اجازه می دهند تا به رایانه های دیگر ، دستگاه های تحت شبکه یا شبکه های دیگر متصل شوند.
اگر تمایل دارید در رابطه با سوئیچینگ و روتینگ بدانید به لینک مجاور مراجعه نمایید: هر آنچه در رابطه با Switching و Routing باید بدانید