آنچه در این مقاله می خوانید:

آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو 2960

انواع سوئیچ سیسکو 2960
این مقاله در تاریخ 23 دی 1400 نوشته و در تاریخ 04 مرداد 1401 مورد بازبینی قرار گرفته است.

سوئیچ سیسکو سری 2960 یکی از پرفروش ترین سوئیچ های شبکه ساخته شده توسط کمپانی سیسکو است که یک سوئیچ لایه دو بوده که براساس مک آدرس کار می‌کند. با ما همراه باشید تا بیشتر در رابطه با “آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو 2960″، نحوه نامگذاری و تفاوت آنها را بررسی کنیم ما قصد داریم در این مقاله به معرفی سوئیچ های سیسکو سری 2960 پرداخته و به طور کامل آن ها را برای شما شرح دهیم.

 

سوئیچ شبکه چیست؟

مهم ترین اساس در شبکه های کامپیوتری تشکیل سیستم شبکه ای یکپارچه و منسجم می باشد، که توانایی انتقال هر نوع داده و اطلاعات در شبکه را داشته باشد. برای تشکیل شبکه و اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نیازمند به ایجاد راه ارتباطی می باشد که این راه های ارتباطی یا پل های ارتباطی را سوئیچ شبکه ایجاد می کند.

سوئیچ شبکه قادر به انتقال سریع و کارآمد اطلاعات و داده ها از نقاطی به نقطه ی دیگر بوده و در طی چندین سال گذشته این ارتباطات پیشرفت های چشم گیری را از لحاظ سرعت و امنیت به همراه داشته است. همین امر باعث شده تا سوئیچ ها با قابلیت های گسترده و مدل های متفاوت تولید و به بازار تجهیزات شبکه عرضه شده اند.

سوئیچ شبکه دستگاهی است که نودها و دیوایس‌های تحت شبکه را از طریق پروسه‌ای به نام packet switching بهم متصل می‌کند. اساس کار سوئیچ بر اساس Mac Address سیستم‌های تحت شبکه است در حقیقت سوئیچ می‌داند که کدام پورت سوئیچ به کدام آدرس مک تعلق دارد و بر این اساس جدولی بنام MAC Address Table ایجاد کرده و براساس آن تصمیم‌گیری می‌کند.

 


 

بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست به همراه پادکست و ویدئو

 


 

آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو 2960:

جهت آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو 2960 باید گفت این سری از سوئیچ های سیسکو جزء محبوب ترین سوئیچ های این کمپانی به شمار می رود که یکی از موفق ترین کمپانی ها در زمینه تولید تجهیزات شبکه  است. سوئیچ های سری 2960 در لایه دوم یا سوم شبکه قابل استفاده هستند و به همین دلیل به نام سوئیچ‌های لایه 2 و 3 شناخته می‌شوند.

این سوئیچ های سیسکو در برخی مدل ها به اترنت، الگوریتم‌های هوشمند مسیریابی، پیکربندی ثابت، Half/Full Duplex Auto-Negotiation، پشتیبانی از فناوری poe، پورت‌های آپ‌لینک، پشتیبانی از فیبر نوری  مجهز می باشند.

همچنین این سوئیچ ها در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که می توانند نیاز کلیه مشاغل از کوچک تا متوسط را برآروده سازند. خرید و فروش سوئیچ سیسکو 2960 امروزه تقریباً در تمامی کشورهای دنیا انجام می‌شود و محبوبیت این محصول تا حد زیادی به دلیل کیفیت و قیمت سوئیچ سیسکو 2960 است.

 

مزایای استفاده از انواع سوئیچ سیسکو 2960:

  1. انواع سوئیچ سیسکو 2960 دارای 8 تا 48 پورت گیگابیت اترنت
  2. برای اتصال از طریق پورت UPLINK می‌توان از دو ماژول +SFP که سرعت 10G دارد  و یا چهار پورت گیگابیت SFP استفاده کرد. 
  3. پشتیبانی از یک سری قابلت‌های لایه 3 مانند استاتیک روت که می‌توان تا 16 خط static route را در آن نوشت.
  4. قابلیت stack نمودن سوئیچ‌ها تا 8 عدد و ایجاد پهنای باندی معادل 80 گیگابیت در سوئیچ های سری 2960S و 2960X
  5. پشتیبانی از POE بوسیله استاندارهای ۸۰۲.۳at و ۸۰۲.۳af 
  6. پشتیبانی از Policy-Based Routing یا PBR
  7. پشتیبانی از MAC-based VLAN assignment که در این تکنولوژی از آدرس mac کاربر برای اختصاص vlan به او بهره می‌بریم.
  8. پشتیبانی از  استاندارد ۸۰۲.۱x که در آن کنترل دسترسی به شبکه دقیق‌تر شده و امنیت شبکه را بالاتر می‌برد.
  9. پشتیبانی از قابلیت port security و arp inspection در افزایش امنیت شبکه در لایه 2
  10. جلوگیری از جعل و سواستفاده از آدرس ip با ip source guard
  11. پشتیبانی از private vlan برای اینکه در داخل vlan بتوانیم یک لایه امنیت اضافه ایجاد کنیم و در ارتباطات بین سرورها یک سری محدودیت‌های اضافه اعمال کنیم.
  12. پشتیانی از acl برای فیلترینگ ترافیک بر اساس پورت و آدرس ip مبدا و مقصد
  13. ارایه مکانیزم امنیتی یکپارچه و کنترل دسترسی شبکه – Network Access Control
  14. کیفیت خدمات پیشرفته (QoS)
  15. گسترش‌پذیری ساده در لبه شبکه
  16. قابلیت نصب آن‌ها درون رک شبکه
  17. پشتیبانی از فناوری‌هایی مثل VLAN و VTP و STP
  18. پشتیبانی از قابلیت PoE – البته در برخی مدل ها موجود است.
  19. ارائه پورت‌های گیگابیتی و بهره‌مندی از LAN Base یا Lan Lite 
  20. پشتیبانی از Port-based ACL تا بتوانیم به ازای تک تک پورت‌های سوئیچ acl یا access list بنویسیم.
  21. پشتیبانی از پروتکل SNMPv3 که نسبت به قبل امنیت آن افزایش یافته است.
  22. پشتیبانی از قابلیت BPDU Guard که یک مکانیزم امنیتی برای پروتکل Spanning Tree Protocol است.
  23.   پروتکل LACP یا EtherChannel باعث می‌شود بتوانیم برای اتصال دو سوئیچ به هم از چندین لینک استفاده کنیم و ظرفیت پهنای باند ارتباطی افزایش یاید.
  24. پشتیبانی از پروتکل DTP یا Dynamic Trunk Protocol باعث می‌شود اتصال Trunk بین دو سوئیچ سیسکو به آسانی انجام پذیرد.
  25. پشتیبانی از IGMP یا Internet Group Management Protocol یا همان موضع multicast است که روی سوئیچ فعال می‌شود و عضویت در گروه‌های multicast را مدیریت می‌کند.
  26. وجود قابلیت VTP یا VLAN Trunking Protocol برای مدیریت اطلاعات VLAN روی سوئیچ های سیسکو کاربرد داشته و اختصاصی cisco است.

 

معرفی سوئیچ های سیسکو سری 2960:

ملاک نامگذاری سوئیچ های سیسکو تکنولوژی‌ها و قابلیت‌هایی است که هر یک از آنها دارند. پس می توان برخی از ویژگی‌های سوئیچ را از نام آن فهمید. برای مثال پارت نامبر سوئیچ سیسکو WS-C2960X-24TS-L را در نظر بگیرید.

آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو 2960

 

ابتدا مواردی رو بررسی می کنیم که در همه سوئیچ های 2960 یکسان هستند که شامل:

1ـ WS: این حروف که در ابتدای اکثر سوئیچ های سیسکو آمده است به معنای مدل سوئیچ بردی است که از رمزگذاری 40 بیتی پروتکل IPSEC پشتیبانی می کند.

2ـ C: در این قسمت همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید علامت C گذاشته شده است که به معنی Chassis یا شاسی می باشد.

3ـ 2960: این قسمت که مدل دستگاه را نشان می دهد.

از قسمت 4 به بعد می تواند در انواع سوئیچ سیسکو 2960 متفاوت باشد:

حرف X: در این قسمت سری دستگاه نمایش داده می شود که هر کدام نشان دهنده قابلیت خاصی هستند که می تواند یکی از گزینه های زیر باشد:

ـ خالی: ممکن است در این قسمت هیچ حرفی قرار داده نشود که مدل اولیه سوئیچ های سیسکو با پورت های 100 مگابیت Downlink و یک گیگابیت Uplink می باشد.

ـ PLUS: این سری هم دارای پورت های 100 مگابیتی می باشند اما ظرفیت رم و فلش در آنها افزایش یافته است.

ـ G: در این سری پورت های Downlink و Uplink به یک گیگابیت تغییر یافته است. البته لازم به ذکر است که در این سری ها ماژول های SFP نیز اضافه شدند. یعنی ما در این سری ها امکان استفاده از پورت های Combo ( امکان استفاده از پورت های اترنت و SFP در پورت های Uplink ) را داریم.

ـ S: این سری از سوئیچ ها علاوه بر پورت های یک گیگابیتی Downlink، دارای قابلیت Stack تا چهار دستگاه را نیز دارا می باشند.

ـ X: این سری نیز همانند سری S دارای پورت های یک گیگابیتی Downlink بوده اما از قابلیت Stack تا هشت دستگاه را پشتیبانی می کنند.

ـ XR: کلیه قابلیت های سری X را داشته، تنها تفاوت آن این است که می توان در این سری از سوئیچ ها پاور Redundant قرار داد.

ـ CX: این سری از سوئیچ ها، بیشتر برای سوئیچ های 8 پورت استفاده می شود و به صورت Compact قرار داده شده اند. به این معنی که حجم کوچکتری نسبت به سایر سوئیچ ها دارند.

5ـ عدد 24: در این قسمت تعداد پورت قرار داده می شود که به ترتیب می تواند 8، 12، 24 و 48 پورت باشد.

6ـ حرف T: این قسمت نشان دهنده وضعیت پورت های Downlink می باشد، که ممکن است با T ( اترنت )، S ( اسلات های SFP )، L ( 8 پورتPOE)، P ( پورت های اترنت POE )، FP به معنی Full POE و LP به معنی  Low POE نمایش داده شود. در سوئیچ های 48 پورت سری 2960S توان POE می‌تواند زیاد یا کم باشد. سوئیچ ها با توان 370  وات و 740 وات عرضه می شود.

  • توان 370 وات: LIGHT POE
  • توان 740 وات: FULL POE

حرف FP: مخفف full است یعنی استاندارد PoE را روی همه پورت‌های سوئیچ پشتیبانی می‌کند.

 

7ـ حرف S: حرف بعدی نوع پورت های Uplink را نشان می دهد که می تواند یکی از حروف Q (پورت Uplink گیگابیت اترنت)، T (پورت Uplink گیگابیت اترنت) و  C (پورت Combo Uplink گیگابیت اترنت و SFP)، S (اسلات ماژول های SFP) و D (اسلات ماژول SFP و SFP+) باشد.

8ـ حرف L : این قسمت نشان دهنده نوع لایسنس موجود بر روی دستگاه می باشد که می توانید LL یا S (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه LANLite است)، L (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه LANBase است) و I (نسخه IOS موجود بر روی دستگاه IPLite می باشد) را مشاهده نمایید.

 


 

بیشتر بخوانید: اساس نامگذاری سوئیچ های سیسکو؛ ویدئو

 


 

قابلیت Stack در سوئیچ های سری 2960:

سوئیچ 2960S و 2960X مجهز به پورت گیگابیت بوده و Stackable هستند در نتیجه برای افزایش توانایی سوئیچ‌ها می‌توانیم دو تا هشت سوئیچ را از طریق پورت‌های خاصی بنام stack به هم وصل کنیم که در این صورت به پهنای باند 80 گیگابیت برثانیه می‌رسیم.

در سری سوئیچ های جدید سیسکو، این تکنولوژی Flex Stack نام گرفته است. در این تکنولوژی پس از stack شدن از طریق کابل مخصوص و اعمال تنظیمات لازم، همه سوئیچ‌ها یک سوئیچ منطقی واحد به وجود می‌آورند که کار مدیریت همه سوئیچ‌ها و پورت سوئیچ‌ها به راحتی از طریق همین یک سوئیچ انجام می‌گیرد.

 


 

بیشتر بخوانید: تفاوت میان سوئیچ های 2960 و 2960Plus

 


 

تفاوت انواع سوئیچ‌های سیسکو 2960:

ـ سوئیچ 2960 poe: برخی از سوئیچ های سیسکو سری 2960 دارای قابلیت POE بوده که این قابلیت تغذیه برق دیوایس های موجود در شبکه مانند آی پی فون ها و دوربین های مدار بسته را تامین میکنند. برای مثال ws-c2960-48pst-l و WS-C2960-24PC-L که از معروف ترین سوئیچ های poe سیسکو هستند و P موجود در پارت نامبر آنها نشان دهنده همین قابلیت می باشد.

ـ سوئیچ سری 2960G: سوئیچ های 2960 سری g، همگی دارای پورت های با سرعت 1000 مگابایت بر ثانیه یا اصطلاحا گیگ هستند. برای مثال WS-C2960G-24TC-L ،WS-C2960G-48TC-L و WS-C2960G-8TC-L جزء این سری از دستگاه ها هستند.

ـ سوئیچ سری 2960S: سوئیچ 2960 سری S دارای پورت های با سرعت 1000 گیگ هستند و علاوه بر این تمامی آپ لینک های آنها اسلات فیبر نوری می باشد و باید از ماژول های فیبر نوری با خروجی فیبر یا اترنت برای آپ لینک استفاده کرد. برای مثال  WS-C2960S-48FPS-L و WS-C2960S-48TS-L جزء این سری از محصولات هستند.

ـ سوئیچ سری 2960X: سوئیچ 2960 سری X سیسکو، سری جدید (new) سوئیج های سری 2960 هستند و البته قیمت بیشتری نسبت به سری های دیگر دارند. برای مثال WS-C2960X-24PS-L و WS-C2960X-48FPS-L از این سری هستند.

ـ سوئیچ سری 2960Plusاین سوئیچ ها هم مانند سوئیچ های سیسکو سری 2960 بوده با این تفاوت که ظرفیت رم و فلش در آنها افزایش یافته است. برای مثال WS-C2960Plus-24PC-L از این سری هستند.

 

معرفی انواع حافظه‌های سوئیچ سیسکو 2960:

  1. RAM :RAM یا Random Access Memory نوعی از حافظه برای ذخیره‌سازی داده‌هاست که اجازه می‌دهد تا شما فایل‌ را در مدت زمانی کوتاه نوشته و خوانده شوند؛ بدون اینکه در این خواندن و نوشتن تقدم‌ و تأخیر زمانی اهمیتی داشته باشد. ‌ همچنین حافظه یا رم در دستگاه‌های کامپیوتر فرار است.
  2. NV RAM: این حافظه یا رم غیر فرار و ماندگار است و در قالب فایل TEXT در FLASH ذخیره می‌شود. چرا که در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM  بالا می‌آید. به این معنا که خود به‌تنهایی یک PROCESS حافظه‌ای دارد.
  3. ROM: در دستگاه‌های سیسکو، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد به این معنا که مشخصات دستگاه و پارامتری بوت را نشان می‌دهد. در حقیقت نشان می‌دهد IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به LOAD شدن کند.
  4. FLASH: مانند فلش‌های معمولی است که از آن استفاده می‌کنیم ولی این فلش در داخل دستگاه قرار دارد. در روترهای سیسکو می‌توانیم فلش را خارج کنیم. با انجام این کار، سیستم ما بدون سیستم‌عامل خواهد شد.

 

شما می توانید کلیه تجهیزات شبکه مورد نیاز خود را از مسترشبکه بزرگترین فروشگاه تخصصی اینترنتی تجهیزات شبکه با بهترین قیمت و کیفیت خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات