آنچه در این مقاله می خوانید:

سوئیچ سیسکو چیست؟

سوئیچ سیسکو چیست؟

شبکه های کامپیوتری از تجهیزات پسیو و اکتیو تشکیل شده اند، که سوئیچ شبکه از مهمترین تجهیزات اکتیو شبکه هستند که می توانند سایر تجهیزات درون یک شبکه مانند کامپیوتر، پرینتر، سرور، اکسس پوینت و سایر تجهیزات را به‌ یکدیگر متصل سازند.

سوئیچ های شبکه در برندها و مدل های مختلفی تولید و بازار تجهیزات شبکه عرضه می شوند. حال در این میان سوئیچ سیسکو به عنوان پرچمدار سوئیچ های شبکه به شمار می رود که طی وسیعی از فروش این دستگاه را به خود اختصاص می دهد.

به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله همه چیز درباره سوئیچ های سیسکو و سایر مدل های آن نظیر سوئیچ سیسکو اسمال بیزینس، سوئیچ های نکسوس، سوئیچ های صنعتی و همچنین سیستم عامل های سیسکو اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. پس تا انتهای مقاله سوئیچ سیسکو چیست؟ با ما در وب سایت مسترشبکه همراه باشید.

 

سوئیچ شبکه چیست؟

همانطور که در قسمت بالا گفته شد سوئیچ های شبکه، یکی از مهمترین اجزا برای تشکیل یک شبکه انتقال دیتا هستند. در واقع عملکرد سوئیچ شبکه، اتصال کامپیوترها، پرینترها، سرورها و سایر تجهیزات دورن یک شبکه است.

در واقع این اتصال امکان جابه جایی و انتقال دیتا را بین دستگاه های شبکه فراهم می کند. البته هاب ها نیز توانایی انجام این کار را دارند، اما سوئیچ های شبکه بسیار هوشمندانه تر عمل می کنند. این دستگاه ها در لایه 2 و 3 مدل OSI کار می کنند و با استفاده از Mac Address به انتقال دیتا در شبکه می پردازند. برای آشنایی بیشتر با سوئیچ های شبکه و کاربرد آن به مقاله سوئیچ شبکه چیست مراجعه نمایید.

 

تفاوت سوئیچ و روتر در چیست؟

سوئیچ سیسکو چیست

سوئیچ شبکه دیتا را به مقصد خاصی ارسال می کند و نمی تواند آن را به کلیه دستگاه های موجود در شبکه ارسال نماید که این امر موجب کاهش چشمگیر ترافیک در شبکه می شود. سوئیچ ها از طریق مک آدرس، سایر تجهیزات در شبکه را شناسایی می کند. در سوئیچ های مدیریتی، قابلیت کنترل ترافیک وجود دارد. اما روترها علاوه بر قابلیت هایی که ذکر شد، دارای قابلیت هایی نظیر NAT DHCP، Firewall و WAN نیر می باشند.

روتر نسبت به سوئیچ شبکه در سطح بالاتری از مدل OSI قرار دارند. سوئیچ های شبکه تنها در شبکه های کابلی استفاده می شوند در حالی که از روترها برای شبکه های وایرلس نیز می تواند استفاده کرد. پس طبیعتا در برخی مدل ها، قیمت روتر بالاتر از یک سوئیچ شبکه هم رده خواهد بود. در زیر به برخی از تفاوت های میان این دو می پردازیم:

ـ سوئیچ شبکه: 

  • ارتباط بین چندین دستگاه در شبکه
  • کار در لایه Data Link
  • استفاده در بستر LAN
  • ارسال اطلاعات به شکل Packet و Frame
  • انتقال در حالت Full duplex و Half duplex
  • عدم سازگاری با NAT

ـ روتر شبکه:

  • ارتباط بین چندین شبکه
  • کار در لایه Network
  • ارسال اطلاعات به شکل Packet
  • انتقال در حالت full duplex
  • سازگاری با NAT

 

انواع سوئیچ شبکه:

سوئیچ های شبکه به دو دسته تقسیم می شوند:

سوئیچ سیسکو چیست

ـ سوئیچ شبکه ماژولار:

این سوئیچ های شبکه دارای قابلیت ارتقاء هستند و تعداد پورت ثابتی ندارند به همین دلیل گران قیمت هستند. به این صورت که می توان با اضافه کردن ماژول، امکانات سوئیچ را توسعه داد. انعطاف پذیری در پیکرندی و ارتقاء سبب شده تا برای سازمان ها و دیتاسنترها مناسب باشند.

ـ سوئیچ شبکه فیکس یا ثابت:

از رایج ترین و پرمصرف ترین سوئیچ های موجود در بازار سوئیچ های شبکه فیکس هستند که دارای پورت های ثابتی بوده و خود به سه دسته دسته سوئیچ های مدیریتی، سوئیچ های غیر مدیریتی و سوئیچ های هوشمند تقسیم می شوند:

  • سوئیچ شبکه مدیریتی (Managed Switches):

سوئیچ شبکه مدیریتی برای شرکت هایی که دارای شبکه های بزرگ و پیچیده ای هستند مناسب است. این دستگاه ها دارای قابلیت برنامه ریزی دارند و می توان آن ها را بر اساس نیازهای شبکه خود پیکربندی کرد. همچنین امنیت بیشتری را نسبت به سوئیچ های غیر مدیریتی ارائه می دهند که برای مدیریت داده های حساس بین دستگاه ها ضروری است. 

از قابلیت های این سوئیچ های شبکه کنترل ترافیک و پیکربندی پورت هاست، که کارایی بالا و انتقال داده را تضمین می کند. این سوئیچ های شبکه به دلیل قابلیت هایی که ارائه می کنند از قیمت بالاتری نسبت به سوئیچ های غیر مدیریتی برخوردار هستند. سوئیچ های مدیریتی خود به دو دسته لایه 2 و لایه 3 تقسیم می شوند.

  • سوئیچ شبکه غیر مدیریتی (Unmanaged Switches):

سوئیچ های غیر مدیریتی ابتدایی ترین نوع سوئیچ شبکه است به این صورت که آنها قابلیت های کمی را ارائه می دهند. استفاده از این نوع سوئیچ شبکه آسان و کارآمد بوده و نیاز به برنامه ریزی خاصی ندارد. استفاده از این دستگاه ها برای شبکه های کوچک که نیاز به تعداد کمی پورت دارند مناسب است و اصلا برای شبکه های بزرگ و پیچیده استفاده نمی شوند. در واقع اصطلاح غیر مدیریتی به این معنی است که نمی توان این سوئیچ ها را با نیازهای شبکه خود تطبیق داد.

  • سوئیچ شبکه هوشمند (Smart Switches):

سوئیچ های هوشمند نسبت به سویئچ های غیر مدیریتی قابلیت های بیشتری را ایجاد می کنند، اما بسیاری از امکانات یک سوئیچ مدیریتی را نداشته و در نتیجه امکان انعطاف پذیری در پیکربندی را از مدیر سلب می کند. این سوئیچ ها نسبت به سوئیچ های مدیریتی از قیمت کمتری برخودار هستند، که همین مسأله آنها را برای ساختمان های اداری و شرکت های کوچک مناسب می کند.

 


 

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سوئیچ های مدیریتی و غیرمدیریتی

 


 

سوئیچ سیسکو چیست؟

سوئیچ سیسکو چیست

سوئیچ cisco چیست؟ کمپانی سیسکو به عنوان یک کمپانی بزرگ در زمینه تولید تجهیزات شبکه است. در این میان یکی از پرفروش ترین محصولات این شرکت سوئیچ سیسکو است، که در دینا بسیار پرطرفدار است. این کمپانی توانسته در زمینه تولید سوئیچ شبکه و پشتیانی از آن بازار را به دست گیرد و با تولید انواع مختلف سوئیچ سیسکو، نیاز هر سازمان و کسب و کاری را برطرف نماید.

شاید این تنوع کمی گمراه کننده باشد اما با مشاوره قبل با کارشناسان فروش مسترشبکه می تواند متناسب با نیاز شبکه خود، بهترین سوئیچ سیسکو را خریداری کرده و به شبکه خود اضافه نمایید. سوئیچ سیسکو در واقع یک قطعه سخت افزاری کوچک است که ارتباطات در یک شبکه را متمرکز می باشد و سبب افزایش کیفیت این ارتباطات می شود. به طور کلی سوئیچ های شبکه ساخت کمپانی سیسکو از کیفیت بسیار بالایی برخودار هستند.

 

انواع سوئیچ سیسکو

همانطور که گفته شد سوئیچ های سیسکو در انواع مختلفی تولید می شوند که هر شرکت و یا سازمانی می توانند متناسب با نیاز خود، بهترین مدل را انتخاب نماید. حال در اینجا می خواهیم به بررسی انواع سوئیچ سیسکو بپردازیم که شامل:

  • سری Cisco Catalyst:

این سری شامل سوئیچ‌های مبتنی بر Ethernet است و محصولات متنوعی برای شبکه‌های کوچک تا بزرگ ارائه می‌دهد. برخی از مدل‌های معروف این سری شامل Catalyst 2960، Catalyst 3650 و Catalyst 3850 می‌باشند.

  • سری Cisco Nexus:

این سری برای شبکه‌های دیتاسنتر و شبکه‌های بزرگ و پیچیده طراحی شده است. سوئیچ‌ Nexus سیسکو معمولاً قابلیت‌هایی مانند پشتیبانی از ترافیک بالا، مدیریت پیشرفته و قابلیت اطمینان بالا را دارند. برخی از مدل‌های معروف این سری شامل Nexus 9000، Nexus 7000 و Nexus 5000 می‌باشند.

  • سری Cisco Meraki:

این سری سوئیچ‌های ابری (Cloud-managed) را فراهم می‌کند که مدیریت آسان و مرکزی شده را به کاربران ارائه می‌دهند. سوئیچ‌های Meraki از طریق یک پنل مدیریت ابری قابل پیکربندی و کنترل می‌شوند. مدل‌های معروف این سری شامل MS220، MS350 و MS450 می‌باشند.

  • سری Cisco Small Business:

این سری به منظور استفاده در شبکه‌های کوچک و شرکت‌های کوچک طراحی شده است. سوئیچ‌های این سری از قابلیت‌های ساده‌تری نسبت به سری Catalyst برخوردارند. مدل‌های معروف این سری شامل سری SG200، SG300 و SG500 می‌باشند.

این فقط چند نمونه از محصولات سوئیچ سیسکو هستند و هنوز مدل‌های دیگری نیز وجود دارند. همچنین، مشخصات و ویژگی‌های هر مدل به تنظیمات و نیازهای خاص شبکه‌ها مربوط می‌شود.

 


 

بیشتر بخوانید: سوئیچ لایه 4 شبکه چیست

 

 

تفاوت سوئیچ های سیسکو:

به طور کلی سوئیچ های سیسکو در موارد زیر با یکدیگ تفاوت دارند که شامل:

  1. پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از قابلیت POE و +POE
  2. دارای قابلیت استک
  3. LANLite یا LANBase بودن
  4. دارای پورت های Fast Ethernet و Gigabit Ethernet
  5. قابلیت نصب در رک یا به صورت دستکتاپ
  6. مدیریتی و یا غیر مدیریتی بودن 
  7. تعداد پورت های شبکه
  8. پشتیبانی از تکنولوژی فیبر نوری 

 

کاربرد سوئیچ سیسکو در شبکه های وایرلس:

سوئیچ های سیسکو علاوه بر شبکه کابلی در شبکه های وایرلس نیز کاربرد دارد، در واقع سوئیچ های شبکه یک انتقال انعطاف پذیر را با افزایش پهنای باند فراهم می کند. یکی از کاربردهای سوئیچ سیسکو در شبکه های وایرلس، نصب و راه اندازی دوربین مداربسته است.

این فناوری سبب می شود تا فیلم های دوربین های مداربسته که توسط NVR ضبط می شوند به گوشی موبایل منتقل شوند. همچنین در کسب و کارهای کوچک نیز این سوئیچ های شبکه کاربرد دارند.

 

سیستم عامل سوئیچ های سیسکو:

کمپانی سیسکو علاوه بر آنکه در زمینه تولید تجهیزات سخت افزاری پرچمدار است، در زمینه تولید نرم افزارهای قوی نیز بسیار عالی عمل کرده است. سیستم عامل سیسکو یکی از پرکاربردترین سیستم عامل ها در جهان است. این سیستم عامل از کلیه خدمات مهم تجاری پشتیبانی کرده و پلت فرمهای گسترده ای را با انواع سخت افزار ادغام می کند. استفاده از این نرم افزار سبب ایجاد خدماتی سریعتر شده و عملکرد شبکه بهبود می یابد. به طور کلی می توان گفت همه ی عملکرد سوئیچ سیسکو زمانی امکان پذیر است که از سیسم عامل استفاده کنید.ما در این قسمت قصد داریم به سیستم عامل های سیسکو بپردازیم.

  • سیستم عامل سیسکو IOS:

سیستم عامل IOS مخفف Internetwork Operating System از محبوبترین سیستم عامل های مورد استفاده در تجهیزات شبکه سیسکو است. این سیستم عامل برای تجهیزاتی نظیر روتر سیسکو، سوئیچ سیسکو، فایروال ها و دیگر تجهیزات طراحی شده و به کار می رود.

این سیستم عامل دارای چندین نسخه است که هر کدام برای تجهیزات سیسکو خاصی در شبکه استفاده می شود. این سیستم عامل از پروتکل هایی نظیر OSPF ،BGP ،EIGRP ،VLAN و STP پشتیبانی کرده و دارای ابزارهای پیشرفته ای نظیر مانیتورینگ شبکه، پشتیبانی از پروتکل های امنیتی و شبکه های توزیع شده و غیره می باشند.

سیستم عامل IOS سیسکو دارای رابط گرافیکی (GUI) و همچنین دستورات خط فرمانی (CLI) یا Command Line Interface است. که این ویژگی سبب می شود با استفاده از دستورات خط فرمانی، بتوان تجهیزات شبکه را به صورت پویا پیکربندی و مدیریت کرد.

  • سیستم عامل IOS XE:

سیستم عامل IOS XE مخفف Internetwork Operating System Extensible Operating System یکی دیگر از سیستم عامل های مورد استفاده در تجهیزات سیسکو است و در تجهیزاتی نظیر سوئیچ سیسکو، روتر سیسکو در دیگر تجهیزات استفاده می شود.

این سیستم عامل با چند ویژگی جدید، جایزگزین سیستم عامل قبلی شده و می تواند نیازهای شبکه های مدرن را برطرف نماید. از جمله این ویژگی ها می توان به پشتیبانی از سیستم عامل لینوکس، چندین پردازشگر و قابلیت مدیریت از راه دور اشاره کرد.

همچنین این سیستم عامل می تواند از محیط های مجازی سازی نیز پشتیبانی کرده و با استفاده از این تکنولوژی، می توان تجهیزات شبکه را به صورت مجازی به کار گرفته و مدیریت پیکربندی نمایید. این سیستم عامل نیز از پروتکل های OSPF ،BGP ،EIGRP ،VLAN و STP پشتیبانی کرده و دارای ابزارهای پیشرفته ای نظیر مانیتورینگ شبکه، پشتیبانی از پروتکل های امنیتی و شبکه های توزیع شده و غیره می باشند.

  • سیستم عامل CatOS:

سیستم عامل CatOS مخفف Catalyst Operating System از سیستم عامل های قدیمی است که هنوز هم در برخی سوئیچ های لایه 2 و یا مانند Catalyst 6500 می توانید از آن بهره ببرید. اما با روی کار آمدن سیستم عامل IOS دیگر رواج ندارد.

این سیستم عامل نیز دارای خط فرمانی CLI بوده و به کاربران امکان می دهد تا با استفاده دستورهای خط فرمان، تجهیزات شبکه را پیکربندی و مدیریت نمایند. سیستم عامل CatOS از پروتکل های نظیر مانند VLAN، STP، VTP، SNMP و RMON پشتیبانی می کند.

  • سیستم عامل NX-OS:

سیستم عامل NX-OS مخفف Nexus Operating System از سیستم عامل های پیشرفته کمپانی سیسکو است، که برای سوئیچ های نکسوس طراحی شده است. این سیستم عامل دارای قابلیت های پیشرفته ای است که آن را برای شرکت های بزرگ و پیچیده مناسب می کند.

این سیستم عامل از پروتکل هایی نظیر OSPF،BGP ،EIGRP، IS-IS، VRRP ،HSRP،GRE، IPSec،GLBP پشتیبانی می کند.

  • سیستم عامل FXOS:

سیستم عامل FXOS مخفف Firepower eXtensible Operating System یک سیستم عامل مبتنی بر لینکوس است که برای سوئیچ های نکسوس سری 9000 کاربرد دارد. این سیستم عامل دارای قابلیت هایی نظیر مدیریت دستگاه، توزیع بار، دسترسی به لاگ‌ها، مانیتورینگ سخت افزاری، پشتیبانی از تونل‌های VPN و مدیریت ترافیک شبکه بوده و با ارائه رابط گرافیکی، کنترل و مدیریت بهتری را فراهم می آورد. 

این سیستم عامل دارای امکانات امنیتی بوده و از شبکه در برابر حملات DoS و DDoS پشتیبانی می کند.

جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم عامل های سیسکو به مقاله انواع سیستم عامل سوئیچ سیسکو مراجعه نمایید.

 

فناوری Cisco StackWise چیست؟

فناوری Cisco StackWise، روشی است جهت تجمیع سوئیچ های شبکه که بتوان منابع مختلف را با یکدیگر ترکیب کنند. این روش نوآورانه و جدید برای استفاده جمعی از قابلیت های یک استک می باشد. سوئیچ های واحد به صورت هوشمند برای ایجاد یک دستگاه سوئیچینگ واحد با ظرفیت 32 گیگابیت بر ثانیه به یکدیگر متصل می شوند. با این تکنولوژی می توان حداکثر نه سوئیچ واحد را به یکدیگر متصل کنید. سوئیچ های سیسکو می توانند بدون تاثیر بر عملکرد استک حذف یا اضافه شوند. هر استک دارای یک آدرس IP اختصاصی است و به عنوان یک شی واحد مدیریت می شوند.

در واقع به زبان ساده تر سوئیچ استکینک با متصل نمودن سوئیچ های یک استک به یکدیگر سبب می شوند تا این سوئیچ های به هم متصل شده، عملکردی مانند یک سوئیچ شبکه واحد داشته باشند. ایجاد ارتباط میان سوئیچ ها توسط کابل استک صورت می گیرد، اما توجه داشته باشید که نباید فاصله بین سوئیچ ها بیشتر از 3 تا 4 متر باشد. 

همچنین سوئیچ هایی که به یکدیگر متصل می شوند باید از یک برند، مدل و سری انتخاب گردند.

استفاده از این تکنولوژی مزایایی دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می توان تنها با یک آدرس IP، همه سوئیچ های موجود در استک را به صورت متمرکز مدیریت کرده و به یک سوئیچ واحد تبدیل کرد.
  • سبب انعطاف پذیری بیشتر شبکه می شود.
  • ایجاد توسعه در شبکه
  • تسهیل مدیریت از راه دور

در شبکه هایی با این قابلیت، هنگامی که دستگاه جدیدی افزوده می شود، این دستگاه جدید، پیکربندی خود را از یک Stack Master دریافت می کند. Stack Master سوئیچی است که به عنوان سوئیچ اصلی در این تکنولوژی شناخته می شود و مسئول کنترل و تنظیم سایر سوئیچ های موجود در این استک است. اگر سوئیچ Master دچار اختلال شود، سوئیچ دیگری با کمترین زمان در عرض 2 تا 3 ثانیه باید وارد مدار شده و مسئولیت های سوئیچ اصلی را بر عهده بگیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این تکنولوژی به مقاله فناوری StackWise چیست؟ مراجعه نمایید.

 

فناوری Cisco StackPower چیست؟

امروزه استفاده بهینه از انرژی، در دستور کار اکثر شرکت ها و سازمان های بزرگ قرار گرفته است. از آنجا که سوئیچ های شبکه یکی از اجزای اصلی دیتا سنترها به شمار می روند، پس رعایت افزونگی برق سوئیچ ها در طراحی شبکه باید توسط مدیران دیتاسنترها مد نظر قرار گیرد.

قابلیت StackPower سیسکو ویژگی است، جهت جمع کردن توان سوئیچ های موجود در یک استک و استفاده از یک منبع تغذیه مشترک برای کل استک ها. این ویژگی به کاربران این امکان را می دهد تا کنترل بیشتری بر میزان انرژی مصرفی خود داشته و صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه کل مالکیت (TCP) سوئیچ های کاتالیست به عمل می آورد.

به طور کلی دو نوع افزونگی برای سوئیچ های شبکه وجود دارد که شامل:

  • افزونگی کامل: به این حالت که طرح افزونگی 1:1 نیز گفته می شود، هر سوئیچ به دو منبع تغذیه متصل می شود، به این صورت که اگر یکی از آنها از کار بیافتد، دیگری وارد مدار شده و در کار سویئچ اختلالی ایجاد نشود. 
  • افزونگی جزئی: به این حالت از افزونگی که 1:N گفته می شود، یک منبع تغذیه اضافی برای چندین سوئیچ وجود دارد. 

لازم به ذکر است که از افزونگی کامل در بیشتر موارد استفاده نمی شود، زیرا در این روش هر سوئیچ دارای یک منبع تغذیه اضافی است که در شرایط عالی قابل استفاده نمی باشد و غیر فعال است.

فناوری Cisco StackPower جایگزین مناسبی برای افزونگی برق در سوئیچ های سیسکو ارائه می دهد، به این صورت که با جمع کردن توان سوئیچ ها، برق مورد نیاز سوئیچ ها را تامین می کند. در واقع این روشی کارامد جهت توزیع برق مساوی و درست میان سوئیچ های شبکه است.

در این روش اگر منبع تغذیه سوئیچی خراب شود، امکان تامین برق آن وجود دارد. در واقع شاید بتون گفت مدیران دیتاسنتری که از این قابلیت استفاده می کنند، کاملا به ویژگی های ارزشمند آن مطلع هستند و از همان ابتدای استفاده از این تکنولوژی روند مصرف انرژی سوئیچ ها را به شکلی بهینه مدیریت می کند. 

برای ساده تر شدن مطلب، شبکه ای را در نظر بگیرید که دارای تعداد زیادی سوئیچ است و هر سوئیچ وظیفه تامین انرژی مورد نیاز دستگاه های PoE را دارد. در شرایط عادی این کار مصرف انرژی را به شدت افزایش می دهد. زیرا سوئیچ مجبور است انرژی مورد نیاز سایر دستگاه های متصل را تامین نماید.

البته برخی سویچ ها در این زمینه هوشمند عمل می کنند و اگر دستگاهی، غیر فعال است، پورت متصل به آن به صورت خود به خود غیر فعال شده و جریان برق را انتقال نمی دهد. اما مشکل اینجاست که همه سوئیچ های شبکه این قابلیت را ندارند. پس استفاده از تکنولوژی Cisco StackPower می تواند در این مورد بسیار کارآمد باشد.

Cisco StackPower به عنوان یک مخزن برق مشترک، به طور خودکار جریان برق اضافی مورد درخواست سوئیچ های شبکه که درون یک استک قرار دارند را تامین می کند. از دیدی دیگر کاهش منبع تغذیه مورد نیاز در هر سوئیچ سبب می شود تا تعداد پریزهای مورد نیاز در رک شبکه کاهش یافته و از طرفی گرمایی که بر اثر این مصرف انرژی تولید می شد، کاهش یابد. پس برای جمع بندی برخی از مزایای تکنولوژی Cisco StackPower در زیر بیان می کنیم:

  • استفاده بهتر و بهینه تر از ظرفیت انرژی برق
  • به حداکثر رساندن منابع تغذیه
  • تامین برق مورد نیاز برای +PoE و UPoE
  • کاهش هزینه هایی نظیر کابل کشی و مصرف برق
  • کاهش گرمای تولیدی در رک شبکه و کاهش هزینه های کابل کشی 
  • افزایش قابلیت اطمینان و بهبود عملکرد تا هشت سوئیچ 

جهت آشنایی بیشتر با این قابلیت به مقاله معرفی قابلیت StackPower سیسکو مراجعه نمایید.

خرید انواع سوئیچ سیسکو از مسترشبکه همراه با گارانتی معتبر مسترشبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین محصولات

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
مقایسه
0 موارد محصول
فهرست
مسترشبکه

شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9:30 الی 18:00 پاسخگوی شما هستیم.

شماره تماس: 62913-021 

پاسخگوی سوالات شما هستیم:

jamshidi
javadi
mohammadi
ali-300x300

ارسال لیست و استعلام قیمت برای شرکت ها و همکاران محترم: